In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2000













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
Concepts-ICT
BVR-Groep
Gemeente Oosterhout
Tulip Inn Keyser Breda
West-Vitaal
BVR-Groep: Visie en Kwaliteit in bouwen en ontwikkelen
De som der delen biedt een sterk geheel

De BVR-Groep uit Roosendaal is een samenwerkingsverband van bouw- en ontwikkelingsbedrijven, waarbinnen alle denkbare disciplines zijn vertegenwoordigd. Met een omzet van ruim FL. 140 miljoen en circa 300 vaste medewerkers behoort de Groep tot de middelgrote bouwondernemingen in Nederland.

Veelzijdig en Dynamisch
Directeur projectontwikkeling Henk van Harssel: "De BVR-Groep, hoofdzakelijk actief in West Brabant, bestaat onder andere uit de bouwbedrijven Bakker-Bennebroek, Bouwmaatschappij Roosendaal, Ster Woningen en Hofbouwmij. Alle werkmaatschappijen zijn voornamelijk in Roosendaal en Breda gevestigd. Ook onze vaste onderaannemers, met wie wij al jaren onze projecten realiseren, komen hoofdzakelijk uit West Brabant. In deze regio hebben wij heel goede contacten met gemeentes, woningbouwverenigingen etc. Zij verschaffen ons het nodige inzicht in de maatschappelijke belangen, die binnen de woon- en leefgemeenschappen spelen. Dat deze instanties vertrouwen in ons hebben, blijkt uit de jarenlange relatie, die wij met hen hebben. Onze bouwbedrijven zijn gespecialiseerd in een bepaald segment van de markt. Hiermee worden kennis en ervaring op alle terreinen van de woning- en utiliteitsbouw geconcentreerd, met alle synergetische aspecten van dien.
Vanuit de hoofdvestiging in Roosendaal worden de bouwbedrijven op holdingniveau centraal ondersteund. Daar wordt een aantal algemene taken uitgevoerd, waarvan de belangrijkste projectontwikkeling is. De afdeling Projectontwikkeling ontwikkelt de plannen voor de hele BVR-Groep. Hiertoe wordt nauw samengewerkt met diverse architecten en stedenbouwkundigen van naam, want architectonische en stedenbouwkundige kwaliteit spelen een belangrijke rol bij het invullen van de bebouwde omgeving. Ook is in Roosendaal BVR Materieeldienst gevestigd, een onmisbare schakel in de totale bouwactiviteiten van de Groep. Al het materieel staat op de hoofdvestiging opgesteld en wordt van daaruit gedistribueerd naar de diverse bouwplaatsen". Een groot gedeelte van de productie wordt door BVR Projectontwikkeling zelf ontwikkeld, gevisualiseerd, gepresenteerd en gerealiseerd. Daarnaast wordt ook in opdracht gebouwd. De BVR-Groep voert utiliteitsbouw- en woningbouwprojecten uit, zowel nieuwbouw als renovatie. Naast mega-projecten wordt gewerkt aan kleinschalige en individuele projecten.

Projecten
Een project, dat zijn voltooiing nadert, is de nieuwbouw van het RBC stadion in Roosendaal, een complex dat naast voetbalvelden een nieuw trainings- en opleidings- centrum bevat. Deze eredivisiespeler zal nog dit seizoen grote voetbalclubs als Ajax, Feyenoord en PSV in zijn gloednieuwe accommodatie kunnen verwelkomen. Aansluitend aan dit project wordt gestart met het opknappen van de naoorlogse wijk Kalsdonk in Roosendaal. Een opdracht, die samen met grotere collega's wordt uitgevoerd, is de herinrichting van het centrum van Etten-Leur: de koppeling van het bestaande winkelcentrum aan een nieuw concept, dat o.a. een parkeergarage met daarboven winkels, kantoren en woningen omvat. Andere grote projecten zijn het nieuwbouwplan Nieuw Wolfslaar in Breda en Villapark Kleine Schans in Terheijen.

De som der delen...
Van Harssel: "Als wij spreken van het uitvoeren van een project, dan bedoelen wij daarmee dat wij onze klanten en opdrachtgevers een totaal project kunnen leveren, waarin hun wensen en eisen zijn verwerkt. Een dergelijk plan omvat de gebouwen mÈt de daarbij behorende infrastructuur, wegen, riolering tot en met de beplanting, of, zoals bij het RBC stadion, de grasmat. We hebben zelfs een eigen showroom, de Ster Showroom, waarin keukens, badkamers, sanitair en tegels worden verkocht. Ook bieden wij bij woningen een zogenaamd "Zorgeloos Wonen" pakket aan. Dit omvat extra kwaliteit en extra garantie boven die van het GIW (Garantie Instituut Woningbouw). Dit alles kunnen wij leveren, omdat wij beschikken over alle daarvoor noodzakelijke disciplines, die ons "sterke geheel" vormen.




Bouw met ons mee aan je eigen toekomst!
De BVR-Groep is sinds haar ontstaan in 1984 fors gegroeid. Mede door de overnames van Bakker-Bennebroek en Hofbouwmij is zij nu de grootste regionale werkgever in de bouw. Veel aandacht wordt besteed aan opleiding en veiligheid voor het personeel. Bovendien is een grote doorstroming door het veelzijdige bedrijf mogelijk. De BVR-groep selecteert haar personeel graag uit de eigen regio. Het voordeel daarvan is dat de werknemers het werkgebied kennen, niet lang hoeven te reizen en zich meer betrokken voelen bij hun eigen omgeving. Ook spreekt het totale concept dat de BVR-Groep haar klanten en opdrachtgevers biedt, enorm aan bij met name de jongere personeelsleden. Kortom, het is een uitdaging om bij de dynamische BVR-Groep te bouwen aan je eigen toekomst! Henk van Harssel: "Binnen onze organisatie is altijd plaats voor gemotiveerde mensen, die met ons de uitdaging willen aangaan. Zij moeten dan ook niet aarzelen, maar direct met ons contact opnemen. Onze goed gevulde orderportefeuille garandeert ons personeel ook voor de komende jaren volledige werkgelegenheid".
De regio West Brabant, kwaliteit en goede mensen zijn kernbegrippen voor de Roosendaalse bouwondernemer.


Kwaliteit en klantgerichtheid
De BVR-Groep heeft ruime ervaring met duurzaam bouwen. De zorg om mens en milieu wordt steeds belangrijker en is dan ook een zeer concreet onderdeel van het kwaliteitsprogramma van de Groep. Van Harssel: "Kwaliteit en klantgerichtheid staan bij ons zeer hoog in het vaandel. Wij luisteren naar onze klanten en opdrachtgevers en garanderen hen dat zij op de afgesproken tijd een goed product krijgen, dat voldoet aan de steeds complexere wetten en regelgevingen. Alle onderdelen van het bedrijf zijn al jaren gecertificeerd, hetzij ISO 9000 of 9001. Daarnaast hanteren wij als bouwer van kwaliteit een eigen kwaliteitssysteem, genaamd BIB "BVR Interactief Bouwproces". Hiermee is de automatisering van het bouwproces binnen de aangesloten bedrijven optimaal benut en zijn wij in staat elk facet van het bouwproces te beheersen en indien noodzakelijk bij te sturen. Dit heeft een positieve uitwerking op de prijs en kwaliteit van ons eindproduct. Echter, het is slechts een hulpmiddel. Het zijn onze medewerkers, die onze opdrachten tot een succes maken. Zij maken van dromen werkelijkheid!"
BVR-groep

Ettenseweg 22, 4706 PB Roosendaal
Postbus 1434, 4700 BK Roosendaal
Telefoon 0165 - 63 11 11
Fax 0165 - 63 12 10
E-mail info@bvrgroep.nl
Internet www.bvrgroep.nl



...informeert
De Ondernemer: Nieuw voor het bedrijfsleven

...schenkt
Gestolde emotie waar kies je voor?
Nostalgie of trends

...start
"De eerste 2 jaren zullen pittig zijn" Startende ondernemer Niels van Loon

...communiceert
BKD West-Brabant: Netwerken in eigen regio

...switcht
“Een politicus is ook een ondernemer” Joost Gielen switcht van politiek naar bedrijfsleven

...leert
Wie kan een ondernemer verder helpen?

...adviseert
Wat willen we met wap?

...bespreekt
Een katechismus, daar lijkt het op Gedragscode brengt de discussie over integriteit in de organisatie op gang