In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2001













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Groeisupport voor West-Brabantse bedrijven
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

Samen met de gemeente Etten-Leur en de gemeente Oosterhout neemt de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant deel aan de BKD Businessdagen bedrijvencontactdagen. Dit vindt plaats in een West-Brabant stand, die u echt niet kunt missen!

REWIN presenteert hierbij in het bijzonder het programma Groeisupport. Groeisupport biedt ondersteuning aan bestaande ondernemers met groeipotentie. Dit kan op drie verschillende momenten of fasen binnen het bestaan van een onderneming.

Toekomstvisie
De eerste fase waarop Groeisupport zich richt is de oriëntatie-fase. Hiervoor is het project Stratos ontwikkeld. Een achttal ondernemers gaat onder leiding van twee coaches met elkaar aan de slag. Uitgangspunt is de ondernemer na te laten denken over zijn eigen organisatie en hem te stimuleren bij het ontwikkelen van een toekomstvisie over zijn bedrijf. Wanneer een ondernemer het Stratos project heeft afgesloten is hij in staat zijn toekomst te formuleren. Fase twee binnen Groeisupport is het toetsen van sommige plannen of ideeën die uit het ondernemingplan naar voren komen. Deze plannen moeten goed onderbouwd zijn. Een marktonderzoek en/of haalbaarheidsonderzoek kan hierbij van groot belang zijn. REWIN zoekt de juiste bureaus bij de juiste plannen en kan in veel gevallen een subsidie voor een onderzoek regelen. In fase drie binnen Goeisupport komt het tot de realisatie van plannen. Vaak is hierbij een financiering noodzakelijk. Ook hierin kan REWIN weer partij zijn. Hulp wordt geboden bij het verfijnen van het ondernemersplan op die onderwerpen, die voor het verstrekken van een financiering vaak doorslaggevend zijn. Daarnaast wordt bemiddeld in het vinden van een juiste financier van risicokapitaal.

De MKB ondernemer kan zelf uitmaken op welk moment en in welke fase hij of zij wenst in te stappen.


...filmt
Het inbrekersgilde live op het scherm

...start
Het personeel verwennen met gemaksdiensten

...waakt
Hoe meer ogen op straat, hoe beter

...beveiligt
Vraag het de brandweer

...helpt
Klanten klagen nooit...zij zappen!

...spreekt
In't kort

...groeit
Moerdijk heeft 16 ha bedrijfsgrond nodig

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...onderneemt
Ondernemen is groeien

...herbergiert
Café De Vriendschap is uniek

...bouwt
Een ambitieus bedrijvenpark: Steenakker

BKD Special:

...netwerkt
BKD Business Dagen West-Brabant

...bezoekt
Deelnemers BKD Business Dagen

...presenteert
West-Brabant-stand tijdens BKD Businessdagen

...tipt
Tips voor beursbezoekers