In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

Bedrijven
WVS Groep
Aannemersbedrijf De Kort
Buro De Loos B.V.
De Boeck B.V.
Van Den Bergh Bouw
Het Markiezenhof
Bruynzeel
Rabobank / KvK Bergen op Zoom
Van Oers Autobanden BV
Bernaards Transport
Philip Morris Holland BV
Lamb Weston/Meijer VOF
Informa Automatisering BV
Van Der Sande Makelaardij
Teleteam Nederland BV
PricewaterhouseCoopers
Lamb Weston / Meijer zoekt personeel
Zin in smaakmakend werk?
BERGEN OP ZOOM ­ Werken aan een prachtig en smakelijk product in een innovatieve omgeving. Welke gemotiveerde man of vrouw zou dat nu niet willen? Er is goed nieuws. Lamb Weston / Meijer is de mondiale marktleider op het gebied van aardappelverwerking en zoekt nieuwe medewerkers voor haar fabrieken in Bergen op Zoom, Kruiningen en Tilburg.

De snijmachines waar jaarlijks zo'n 1 miljard aardappelen door heen gaan

Ruud van de Graaf is algeheel manager Personeelszaken voor alle vestigingen en vertelt: "In 1994 zijn Lamb Weston en Meijer samengegaan in een joint-venture. Meijer is van oudsher een echt Zeeuws bedrijf dat uiteindelijk de grootste particuliere aardappelhandel van Europa werd. Lamb Weston is groot geworden met het maken van diepgevroren aardappelspecialiteiten. Het Amerikaanse bedrijf is naar Europa gekomen en in gesprek geraakt met Meijer." De kracht van Lamb Weston ­ de techniek van het friet maken ­ en die van Meijer ­ kennis van aardappelen ­ werd samengevoegd. Het bedrijf heeft hiermee van begin tot het eind de keten van frietproductie gesloten. Men startte de Nederlandse activiteiten in Kruiningen. Vorig jaar vond een overname plaats van een fabriek in Oosterbierum (Friesland). Dit jaar heeft Lamb Weston / Meijer fabrieken in Bergen op Zoom en Tilburg overgenomen. Met name in Bergen op Zoom zullen forse investeringen worden gedaan om de fabriek op het gewenste niveau te krijgen.

Enthousiaste mensen
Het bedrijf heeft inmiddels duizend werknemers en behoort daarmee tot de grotere werkgevers in Zuidwest-Nederland. Het einde is nog niet in zicht, want er wordt alweer gewerkt aan plannen tot verdere groei. "Die groei hebben we uitsluitend kunnen bereiken door én met onze medewerkers. Wij beschouwen hen dan ook als ons grootste bedrijfskapitaal. Gezien de verwachte groei zijn we eigenlijk continu op zoek naar enthousiaste mensen voor verschillende functies," vertelt Van de Graaf. Het bedrijf heeft volop keuze in aantrekkelijke banen. De onderneming is groot, waardoor vele interne doorgroeimogelijkheden bestaan. Daarnaast besteedt men veel tijd en geld aan de opleiding van medewerkers. De bedrijfs-CAO regelt alle zaken voor de werknemers tot in de puntjes. Ruud van de Graaf vult aan: "Wij hechten ook veel waarde aan veilig werken. Er wordt veel aandacht besteed aan allerlei beschermingsmiddelen. Veiligheidsschoenen, speciale oordoppen en instructiefilms. Mensen krijgen ook regelmatig veiligheidstrainingen."

Trots op frietjes
Lamb Weston / Meijer is met name op zoek naar productieoperators, monteurs, heftruckchauffeurs en medewerkers voor functies in de verkoop binnendienst. Het is ook mogelijk op tijdelijke basis te werken. Dat kan in de vakantie of in het weekend (interessant voor studenten!). De sfeer bij het bedrijf kan informeel worden genoemd. Men streeft naar een zo groot mogelijke openheid met als motto: "Doe maar gewoon". Samenvattend kan worden gezegd dat er volop kansen liggen bij Lamb Weston / Meijer om aan een mooi product te werken. De volgende keer dat u bijvoorbeeld in een fastfoodrestaurant eet, zult u toch trots zijn op uw frietjes. Net zoals die andere duizend medewerkers van Lamb Weston / Meijer.


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie