In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Columns
Dick van der Hoff
Cees Budding
Christ-Jan Danen
Annet van Hemmen
Internet versterkt communicatie met uw relaties
Dick van der Hoff
SiteSupport Online Communicatie



Persoonlijk contact met relaties wordt nog altijd gezien als de enige manier en als de basis voor succesvol zakendoen. Veel ondernemers hebben echter het gevoel dat deze wijze van communiceren door het groeiend gebruik van internet steeds verder dreigt af te nemen.

Door de toename van de verkoop van diensten en producten via internet lijkt het persoonlijk element in ons zakendoen steeds meer te vervagen. Deze ontwikkelingen zijn tegenstrijdig met de algemeen aanvaarde opvatting dat een gesprek tijdens een persoonlijke ontmoeting een duidelijke meerwaarde heeft. Als we onze gesprekspartner zien stemmen we onze manier van praten en onze houding bewust of onbewust af op degene met wie het gesprek voeren.

Betekent bovenstaande dat internet meer last dan lust is? Uiteraard niet, want in de huidige maatschappij en in ondernemingen zijn de voordelen van het internetgebruik groter dan de nadelen. Internet is een uitstekende manier om uw bedrijf 24 uur per dag actueel te presenteren. De angst dat persoonlijke communicatie verdwijnt is ongegrond, want veel bedrijven zijn inmiddels zeer succesvol omdat ze via internet met hun klanten te communiceren, zonder daarbij het persoonlijke element te verwaarlozen. Een doordachte website is een goed begin om nog beter met uw relaties te communiceren en vormt daardoor een onmisbare schakel in uw marketing- en communicatie plannen.

Voorwaarde is echter wel dat u een gedegen internetbedrijf inschakelt dat mogelijkheden en onmogelijkheden van het internet met u bespreekt. Zij zorgen er voor dat internet het persoonlijke element in uw zakendoen met uw relaties niet vervangt, maar juist versterkt.


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie