In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

Bergen op Zoom is waarschijnlijk in de 12e eeuw ontstaan. Al vrij vroeg zijn er drie kernen te onderscheiden die de latere stad zouden vormen: het oude hof van de heren van Bergen op Zoom (het latere Markiezenhof), de Grote Markt en de Haven. De plaats groeide uit tot een volwaardige stad en werd bestuurscentrum van het Land van Bergen op Zoom. Later zouden de expansie van Antwerpen en overstromingen van de Schelde de stad minder welvarend maken. Bergen op Zoom genoot eeuwenlang de reputatie als een sterke, welhaast onneembare vesting. Alleen de Fransen konden in 1747 de stad innemen. Toen Bergen op Zoom in de 19e eeuw haar vestingfunctie verloor, kon men uitbreiden. Kenmerkend voor de stadsuitbreiding, was de aanleg van singels die parallel liepen met de ronde vorm van de oude binnenstad. Na de Tweede Wereldoorlog breidde de stad verder uit. Door het natuurschoon in de omgeving en de gezellige sfeer van de binnenstad is de stad ook voor toerisme en recreatie een belangrijk centrum gebleven.

Het bureau Economische Zaken regelt veel voor ondernemers in Bergen op Zoom. Zo probeert men een aantrekkelijk vestigingsklimaat voor bedrijven in Bergen op Zoom te creeŽren. Het bureau stimuleert en ondersteunt de ontwikkeling van bedrijvigheid ondermeer door actieve acquisitie en relatiebeheer. Het versterken van de toeristische waarde van Bergen op Zoom staat in het gemeentehuis ook hoog op de agenda. Het bureau Economische Zaken stimuleert en ondersteunt verder de organisatie van evenementen. Deze processen worden geoptimaliseerd dankzij de 1-loketfunctie voor het bedrijfsleven. Het bureau bestaat uit de secties Havendienst, Toerisme/Evenementen en Economische Aangelegenheden.


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie