In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

BERGEN OP ZOOM ≠ Ook op het gebied van de betere kantoorruimtes timmert Bergen op Zoom aan de weg. Het Gemini-gebouw is onlangs opgeleverd, aan de Krabbepoort wordt hard gewerkt en ook zal er een kantorencomplex verrijzen aan de Laan van Hildernisse-Noord. Hierbij een overzicht van de mogelijkheden.

Het Gemini-gebouw gezien vanaf het stadhuis

Gemini-gebouw
Onlangs is aan het Plein 13 het kantoorgebouw Gemini opgeleverd. Het project met zo'n 6.000 mČ vloeroppervlakte is ontwikkeld door beleggingscombinatie G + R uit Rotterdam. De heer De Lobel van DTZ Zadelhoff uit Breda, belast met de verhuur van het project, vertelt: "Er is gekozen voor Bergen op Zoom, omdat daar sprake is van een beperkt aanbod van hoogwaardige kantoorruimte. Daarnaast was er de mogelijkheid een object te realiseren op een uitstekende locatie. Het gebouw Gemini is goed bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Horeca en winkels bevinden zich op loopafstand en de panden in de directe omgeving stralen kwaliteit uit." Het gebouw Gemini valt eigelijk uiteen in twee delen. Circa 3.000 mČ is op dit moment gereserveerd voor een grote huurder. Het andere deel zal in lagen van 500 ŗ 600 mČ worden verhuurd. Op dit moment lopen er voor dit deel een aantal gesprekken met potentiŽle huurders. De Lobel ziet het Gemini-gebouw een succes worden. Hij vertelt: "Het gebouw geeft bedrijven de mogelijkheid zich op een professionele wijze te huisvesten. Daarnaast ontstaat er door de kantorenconcentratie rond het Plein 13 een zuigkracht en uitstraling die momenteel in Bergen op Zoom uniek is."

Krabbepoort
Een andere ontwikkeling in het Bergse is de Krabbepoort, gelegen aan de kruising van de Wouwsestraatweg, Marconilaan en Gagelboslaan. Van Opstal og marketing ontwikkelt het kantorenpark. Er zullen kantoorgebouwen van verschillend formaat verrijzen. De eerste 3.000 m is verhuurd. Deloitte & Touche Accountants zal aan het einde van het jaar in hun nieuwe pand genaamd Lithodes trekken. In september wordt gestart met de bouw van drie eenheden van 1.300 m . "Toen het bestemmingsplan gewijzigd werd, zijn we snel gestart met de ontwikkeling. Wij willen een kwalitatief hoogwaardig kantorengebied creŽren," vertelt de heer Van Opstal. "Het gebied biedt goede ontsluiting naar de rijkswegen en ook de stad is binnen handbereikbaar. Heel belangrijk is de transparantie van het gebied. We leggen veel meer groenvoorzieningen in het gebied aan dan volgens de voorschriften minimaal vereist is. Het gebied moet kwaliteit uitstralen. Daarnaast zorgen we bij elk kantoorpand voor een ruime parkeergelegenheid op eigen terrein," aldus Van Opstal.

De Krabbepoort

Business Houses
Op de locatie Laan van Hildernisse Noord zijn drie villa's en vier 2/1 kappers geprojecteerd. Business Houses uit Breda is de initiator van dit project. De Business Houses vormen de entree van de Bergse Plaat in een parkachtige omgeving waarbij de lokatie voor een groot deel is omzoomd door het water van de Cromvliet. De panden worden gebouwd volgens het Business House concept dat relatief nieuw, maar al wel uitermate succesvol is. Het voorziet in een zelfstandige ruimtebehoefte van circa 80 m tot 420 m , in koop of huur. De panden zijn zowel multifunctioneel als volledig zelfstandig te gebruiken als kantoor-, praktijk-, licht ambachtelijke, of showroomachtige ruimte. Het project wordt omstreeks deze tijd opgeleverd.

Bedrijventerreinen:

Noordland, ca. 19,4 ha.
Uitgifteperiode 2001-2002,
milieucategorie 3-5,
grootschalige bedrijvigheid

Oude Molen, ca. 20 ha.
Uitgifteperiode 2002-2003,
milieucategorie 2-4,
kleinschalige bedrijvigheid

De Poort-Staakberg, ca. 4 ha.
Uitgifteperiode 2003-2004,
milieucategorie 2,
kleinschalige bedrijvigheid

Auvergnepolder, ca. 65 ha.
bevindt zich nog in een "studie-fase"

Kantoorlocaties:

Gemini-gebouw: ca. 6.000 m2,
wordt ontwikkeld door DTZ-Zadelhoff te Breda,
Kantoorruimten zijn per heden beschikbaar
tel.076-209209

Krabbenpoort
wordt ontwikkeld door Van Opstal bedrijfsobjecten te Breda
meerdere kantoorgebouwen (kantorenpark) variŽrend in grootte
tel. 076-5220600

Bador Business Houses te Breda
meerdere kantoorgebouwen op locatie Laan van Hildernisse-Noord
tel. 076-5202272

Grote bouwprojecten:

Voormalige veilingterrein aan de Oude Moerstraatsebaan wordt ontwikkeld tot autoboulevard, ca. 4 ha. Uitgifteperiode 2001-2002

"Paradeplan"; In samenwerking met projectontwikkelaar MAB wordt de binnenstad van Bergen op Zoom kwalitatief verbeterd. Er komt ca. 10.000 v.v.o winkeloppervlakte bij aan het totaal, er wordt onder meer appartementen en een grote parkeervoorziening gerealiseerd. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de projectleider van het "paradeplan" de heer W. Wille, tel. 0164-277526.

"Wonen aan de baden" op het voormalige terrein van zwembad Gageldonk worden huizen gebouwd aan de invalweg van/naar Bergen op Zoom. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer F. van Loon, tel. 0164-277509.

Ontwikkeling spoorzŰne; de ontwikkeling van het gebied rond het station van Bergen op Zoom bevindt zich in een studie fase.

Project "De Schans" te Halsteren, in een (uitgifte)periode van 10 jaar worden ca. 1000 woningen gerealiseerd. Dit betreft alle typen woningen. Projectleider van dit project is de heer P. van Rijswijk, tel. 0164-277453.


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie