In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2001

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
Themabijeenkomsten
Kvk helpt de ondernemer verder op weg

De kamer van koophandel organiseert regelmatig bijeenkomsten met praktijkgerichte en actuele informatie. Hier kunt u zich direct op de hoogte stellen van de vele nieuwe ontwikkelingen, uw vaardigheden verder uitbreiden of het kennisniveau van uw medewerkers op diverse terreinen verder verhogen.

Starter en de fiscus
Nog te vaak besteden (beginnende) ondernemers fiscale zaken uit aan een boekhouder, accountant of belastingconsulent. Vaak zonder zich te realiseren wat de fiscale consequenties zijn. Ze worden immers door de belastingdienst aangeslagen! Het ligt natuurlijk voor de hand de fiscale advisering en de technische uitvoering over te laten aan een deskundige. Dat neemt niet weg dat enige kennis over deze complexe materie u helpt hierop zicht te houden, zodat u tijdig de juiste zaken kunt regelen. Daarom organiseert de kamer van koophandel in samenwerking met Ernst & Young Belastingadviseurs de bijeenkomst: 'Starter en de fiscus' (vanuit een B.V.) op dinsdag 15 mei van 19.00 tot 22.00 uur en 'Starter en de fiscus' (vanuit een eenmanszaak/V.O.F.) op dinsdag 22 mei van 19.00 uur tot 22.00 uur. De diverse belastingsoorten, regelingen, structuren en aftrekposten komen tijdens deze bijeenkomsten aan bod. De kosten voor deelname aan een bijeenkomst bedragen fl. 50,-.

Starten als freelancer
De praktijk leert dat er nogal wat misverstanden en vragen bestaan over de positie van freelancers. Is de freelancer ondernemer of werknemer? Wat zijn de consequenties van het werken als freelancer? Tijdens de bijeenkomst 'Starten als freelancer' komen de volgende zaken aan de orde: de arbeidsovereenkomst, de opdrachtovereenkomst, de voorwaarden van de diverse instellingen ten aanzien van het ondernemerschap, de verklaring van het begrip 'overige inkomsten uit arbeid' en specifieke belastingtechnische aspecten. De kamer van koophandel organiseert deze bijeenkomst in samenwerking met drs. J.H. Gieskens AC, interim controller. Datum en tijdstip: woensdag 2 mei van 19.00 tot 22.00 uur. De kosten voor deelname bedragen fl. 50,,-

Interesse?
Kijk op internet: www.breda.kvk.nl. Of neem contact op met Evelyn van Dijk, telefoon (076) 564 68 82, e-mail edijk@breda.kvk.nl.


...golft
Citygolf biedt andere blik op Breda

...start
"Het kleine werk voorbij"

...support
Waar de wave stopt...

...sponsort
"Toen ik er kwam, was er niks..."

...spreekt
In 't kort

...informeert
KvK helpt de ondernemer verder op weg

...telewerkt
Telewerken een succes

...reinigt
Stomerij De Zon verruimt horizon

...helpt
KvK helpt starters

Bedrijvig Bergen op Zoom

...investeert
Bergen op Zoom investeert in veelzijdige bedrijvigheid

...groeit
Bergen op Zoom, centrum door de eeuwen heen

...verbetert
De sfeervolle huiskamer voor de regio

...ontwikkelt
Geconcentreerde detailhandel in ontwikkeling

...bouwt
Volop ontwikkeling in hoogwaardige kantoorpanden

...stimuleert
Gemeentelijke stimulering - toerisme & recreatie