In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2001













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Financiering rond met hulp van REWIN
Nieuw bedrijfspand Elek Trends in Werkendam

Al 10 jaar lang enthousiast gebruiker van een centraal stofzuigersysteem. En vervolgens bij de distributeur niet een vervangingsonderdeel kunnen krijgen. Daar spring je als ondernemer op in. De familie Bus is daarom nu al meer dan 10 jaar importeur van centrale stofzuigsystemen.

Op zeker moment bij de distributeur te rade gaan voor een te vervangen onderdeel. Vervolgens niemand thuis vinden. Vandaag de dag 10 jaar lang importeur van centrale stofzuigsystemen. De zaken van hun bedrijf Elek Trends gaan goed en het bedrijf is toe aan een eigen bedrijfspand. Maar hoe regel je de financiën? Dat is gelukt met hulp van de regionale ontwikkelingsmaatschappij N.V. REWIN West-Brabant. Begin juni start Elek Trends vanuit hun nieuwe bedrijfspand in Werkendam. Toe aan een nieuw, per begin juni te openen nieuw bedrijfspand te Werkendam. Dit is in het kort het succesverhaal van de heer Frank Bus van Elek Trends Nederland.

Elek Trends is gestart als eenmanszaak vanuit de eigen woning: een bungalow, die op dat moment al 10 jaar was voorzien van een centraal afzuigsysteem. Gezien bij kennissen in een restaurant. Mevrouw Bus had een hekel aan stofzuigen, de heer Bus had een hekel aan het lawaai van de traditionele stofzuiger. Op het juiste moment kwam het artikel voor de Nederlandse import vrij vanuit de Belgische moederorganisatie. Als jarenlang enthousiast gebruiker en als ervaren ondernemer was de keuze snel gemaakt. Aanvankelijk start mevrouw Bus de business. Haar man, die in 1996 zijn winkel in speelgoedwaren heeft verkocht, volgt en ook Bus junior is inmiddels samen met een extra monteur tot het team toegetreden. Neemt Mevrouw Bus de administratieve kant voor haar rekening, de commercie is voor Frank Bus. Hij vertelt zijn verhaal onder meer op beurzen zoals de Huis- en Interieur beurs, de Bouw Rai, de Inter Clean en de Femina. "Ik kan in een advertentie zo weinig vertellen. Ja, de voordelen opsommen zoals: geen beschadigingen meer aan je interieur door een grote stofzuiger, geen elektrische snoer, dat in de weg zit, bijna geen geluid bij het stofzuigen, meer vermogen. Maar het liefst vertel ik mijn hele verhaal. Voor een investering van fl. 2000,- tot fl. 5.000,- krijg je een systeem met een hoop comfort en een levensduur van circa 20 jaar. Zeker als je daarbij optelt, dat bij een centraal stofzuigsysteem 100% van het stof via het systeem naar buiten verdwijnt. Een normale stofzuiger blaast daarentegen 60% van het stof weer via de achterzijde van de zuiger weer in de ruimte. naar buiten. Een centraal systeem zorgt voor een schonere ruimte en dit is vooral van belang bij allergieën, die door huisstof worden veroorzaakt" aldus de heer Bus worden met een Elek Trends systeem buiten de deur gehouden. "Een beetje technischer doe-het-zelver installeert het systeem zelf. Hiervoor is een stijgleiding nodig van de bovenkant van de woning naar benden. Wanneer op een locatie een leiding voor een ventilatiesysteem aanwezig is kan het systeem hierin worden meegenomen. Naar wens kan gekozen worden voor het aantal aansluitingspunten. Met een flexibele slang plugt men dan vervolgens in de stekkerdoos van het te zuigen vertrek. Er is zelfs een slang beschikbaar van 1.5 meter lengte, die bij gebruik kan worden uitgetrokken tot een lengte van 9 meter. De stofzuiger zelf, die ook nog eens 50 % meer vermogen heeft dan een gewone stofzuiger, vindt vaak een plaats in de garage of in een gangkast en blijft daarbij volkomen uit het zicht".

Toepassingen
In elke bestaande woning kan een centraal stofzuigsysteem worden geplaatst. Daarnaast vindt het systeem ook veel toepassing in banken en winkels. Met name voor hotels is een stofzuigsysteem een aanwinst. Een slang inpluggen en op elk gewenst moment kan men, zonder met een bedrijfsstofzuiger te zeulen, stofzuigen. Op dit moment is de heer Bus in contact met een woningbouwvereniging te Rotterdam, waar 40 milieuvriendelijke huurwoningen met zijn stofzuigsysteem gebouwd gaan worden. Deze woningen worden geschikt gemaakt voor minder valide mensen; met name cara en astma patiënten. Op basis van de stijgende verkoopcijfers, de positieve ontwikkelingen in de markt en met de huidige kontakten als bagage onderneemt Frank Bus omstreeks september 20001 zijn eerste gang naar de bank en gemeente om te praten over kapitaal en grond voor een nieuw te bouwen bedrijfspand. Op uitnodiging van de Rabobank wordt ook de regionale ontwikkelingsmaatschappij N.V. REWIN West-Brabant, regionale ontwikkelingsmaatschappij West-Brabant met zijn financiële adviseurs in dit traject betrokken. "Met name aan de steun van het REWIN heb ik bijzonder veel gehad" zegt Frank Bus. "Die vertrouwenspartner in de persoon van Michael Bakker was bijzonder welkom. Je staat er niet alleen voor, de organisatie van REWIN is neutraal en geeft net die ondersteuning die ik op dat moment bij de financiering van mijn pand nodig had". Het resultaat is een nieuw modern bedrijfspand in Werkendam. Oplevering begin juni. Met centraal stofzuigsysteem. En de officiële opening vindt in het najaar plaats.

Kent u Groeisupport al?
Voor West-Brabantse bedrijven heeft REWIN het Groeisupport-programma. Dit programma wordt ondersteund door de provincie Noord Brabant en het REAP. Groeisupport is bestemd voor ondernemers in de sectoren productie en stuwende dienstverlening, maar ook voor technologisch innovatieve starters en doorstarters. Binnen Groeisupport worden ondernemers begeleid bij de uitwerking van hun ondernemingsplannen en de inschakeling van partijen die zorgen voor marktonderzoeken en technische haalbaarheidsstudies. Tenslotte geeft REWIN begeleiding bij de financiering van de (groei) plannen en assisteert zij bij de invulling van de financiering door banken, informal investors en participatiemaatschappijen. Voor meer informatie over Groeisupport, bel N.V. REWIN West-Brabant, tel 076-5646788.


...combineert
"Ik verkoop echt lucht aan mensen..."

...start
"Consumenten verleiden door uitstraling"

...verfraait
Luxe kantoormeubilair voor tevreden personeel

...vitaliseert
Vitaliseren om de spiraal te doorbreken

...spreekt
In 't kort

...ontwerpt
Flexibiliteit is het toverwoord

...helpt
Nieuwe cursus voor starters

...leert
Cursusmethode nieuw in Europa

...informeert
Themabijeenkomsten

...groeit
Nieuw bedrijfspand Elek Trends in Werkendam

...beloont
Creativiteit sleutel modern personeels management

...verandert
De geschiedenis van de kantoorarchitectuur