In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Jonge Ondernemers Sociëteit Breda biedt veilig netwerkplatform voor starters
Blunders en successen; beleef 't samen bij de JOS!

"Hoe kom ik als starter aan een leuk netwerk?" Interessante vraag die menig gevestigd ondernemer zonder aarzeling kan beantwoorden. "Praat veel met andere ondernemers en zorg dat je onder de mensen blijft." Klinkt eenvoudig, maar in praktijk kan het voor starters nogal tegenvallen. Want waar moet je naar toe?

De starters worden toegesproken.

De JOS Breda maakt het starters in de regio West-Brabant gemakkelijker. Zij organiseert per jaar minstens zes netwerkbijeenkomsten en twee recreatieve uitjes, waar startende ondernemers elkaar treffen. De gedreven starters wisselen kennis en ervaringen uit en zeer regelmatig monden de contacten die ontstaan tijdens de informele avonden uit in degelijke zakelijke relaties. Een welkom en veilig platform voor starters die niet in hun eentje de opstartfase en 'alles wat daarbij komt kijken' willen beleven.


Starter J. van Zundert geeft een presentatie.

Hoe ziet een 'avondje JOS' er uit?
Ga er maar vanuit dat elk nieuw gezicht bij de mede JOS-leden nieuwsgierigheid opwekt. Daarom krijgt elk nieuw lid de gelegenheid om zich en zijn of haar bedrijf te presenteren aan de collega-starters.Een 'avondje JOS' kenmerkt zich naast de introductie van een nieuw lid door een interactieve performance van een gastspreker. Verschillende veelbesproken onderwerpen omtrent ondernemersaangelegenheden passeren gedurende de bijeenkomsten de revue. De experts die worden uitgenodigd, geven tekst en uitleg over bijvoorbeeld verzekeringen, huisvesting of minder tastbare zaken, zoals het belang van non-verbale communicatie. Daarna is er altijd gelegenheid tot het stellen van kritische vragen en het ophelderen van onduidelijkheden. Nadat alle antwoorden zijn gegeven en mogelijke valkuilen zijn besproken, volgt het favoriete onderdeel van elke starter: netwerken!


Een nieuweling stelt zich voor.

Putten uit eigen kracht
De JOS is een sociale club, waar niet alleen kennis omtrent ondernemersaangelegenheden wordt bijgespijkerd, maar waar ook de zelfkennis van de starters tot ontwikkeling kan komen. Geen gehamer op je prille nog-niet-helemaal-uitgewerkte plannen of een heftige concurrentiestrijd onderling, maar professionele samenwerking tussen ondernemers uit de meest uiteenlopende bedrijfstakken.

Het driekoppig bestuur bestaat uit; starters en een enthousiaste selectie collega-starters, die ondersteunen hen door verschillende taken uit te voeren waar bepaalde expertise voor nodig is. Er zijn verschillende commissies (PR, Website, Leden en Evenementen) waarin de jonge ondernemers een beroep kunnen doen op hun talent en organisatorisch vermogen.

Vernieuwende inzichten
Verjonging en verversing van onderaf is kenmerkend voor een moderne en dynamische organisatie als de JOS Breda. De wisseling van de wacht en de intrede van de verschillende commissies brengt nieuwe ideeën en inzichten met zich mee die resulteren in een steeds sterker aanwezige club in het bedrijfsleven. Sponsors ABN/Amro Bank en De Wolf & Partners accountants en belastingadviseurs laten hun vertrouwen in de JOS Breda blijken door haar de komende twee jaar te ondersteunen.

Bent u een startende ondernemer en u wilt graag eens een JOS-avond bijwonen? Neem dan contact op met Peter Schuitmaker, voorzitter van de JOS Breda, tel. 076 5222347.

Meer informatie..
Voor meer informatie kijkt u op: www.josbreda.com


...adviseert
Bedrijfsopvolging en de DGA-Test

...start
Met kunst te koop lopen

...innoveert
Kennis is nodig om te overleven Brabant heeft omschakeling naar kennisintensieve economie nodig

...discussieert
Kwaliteitsimpuls centrum Zevenbergen

...ondersteunt
Aanleg oostelijke randweg Zevenbergen versneld

...behoudt
Jaarresultaten 2002 resultaat blijft op peil

...vestigt
78 nieuwe vestigers in 2002

...versterkt
Innovatie-campagne KvK-Syntens van start

...onderneemt
Wie is de meest innovatieve ondernemer?

...kleedt
Modespecial

...netwerkt
GAIA: professioneel vrouwennetwerk

...beleeft
Blunders en successen; beleef 't samen bij de JOS!

...transporteert
Het doel heiligt de middelen

...rijdt
Bedrijfswagens: zoveel hoofden, zoveel zinnen...

...spreekt
In 't Kort

...vervoert
Bedrijfswagen
special

...showt
Bedrijfswagen
special

...reikt
Ondernemers onderkennen het belang van hechte samenwerking

...onderneemt
Basisschoolleerlingen hebben de beroepen van hun keuze ervaren

...onderschrijft
Gemeente Breda onderschrijft belang van beveiliging bedrijventerreinen

...constateert
Weer minder uitgifte bedrijventerreinen

...onderzoekt
Helft bedrijven en instellingen slachtoffer van criminaliteit