In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Nickerson-Zwaan uit Made wint wedstrijd
Internet in het Brabantse voetlicht

Een record aantal bedrijven nam deel aan de Brabantse Internet Trofee die dit jaar voor de derde keer werd gehouden. Organisator Communicatie Netwerk Baronie (CNB) herbergt professionals op het gebied van bedrijfscommunicatie en met deze wedstrijd wil men het belang van een goede website nog eens extra onder de aandacht brengen.



Het was de derde editie van de wedstrijd om de Brabantse Internet Trofee van het CNB. "We willen internet en al haar toepassingen nadrukkelijker in het voetlicht plaatsen. Dat lukt aardig, want we hebben dit jaar maar liefst 94 deelnemende bedrijven. Een record en een verdubbeling vergeleken met vorig jaar," zei Peter Dirven namens de organisatie vooraf. Na de hype van einde jaren negentig en de daaropvolgende dip van alles wat naar internet en e-commerce riekte, lijkt de belangstelling voor de digitale snelweg weer terug te keren. "Er is geen ontkomen aan en als professionele adviseurs proberen wij bedrijven daarvan te overtuigen. Doelstelling van de wedstrijd is om ondernemers en instellingen te motiveren een zo interactief mogelijke website te maken. We hebben een jury benoemd die alle sites heeft beoordeeld. Belangrijk was niet alleen de interactiviteit, maar ook het verrassingseffect," wist Dirven.



Bebrilde jongen
De avond in het Bredase poppodium Mezz werd aan elkaar gepraat door Carla van Loon van Omroep Brabant en voor de pauze was advocaat Christiaan Alberdinghk Thijm aan het woord. De man van het recht opende grappig door te beginnen met de overwinningswoorden van "Idol" Jamai. Ook Alberdinghk Thijm vond het als bebrilde jongen een hele eer zo'n volle zaal te mogen toespreken. Hij vertelde vervolgens serieus over de ontwikkelingen van het internet en dan met name toegespitst op de auteursrechten. Napster was tot enige tijd geleden de grootste concurrent van de muziekindustrie, maar werd het zwijgen opgelegd. De nieuwste variant is de site van KaZaa. Verschillende gerechtelijke procedures hebben de site nog niet klein gekregen. Volgens Alberdinghk Thijm zal dat ook niet gebeuren. Gezien de enorme populariteit van voorheen Napster en nu KaZaa zal er uiteindelijk wel een dergelijk uitwisselingssysteem komen. '180 Million consumers can't be wrong' wist de advocaat.


Hotshots
Na de pauze werd de winnaar van de BIT-trofee officieel bekend gemaakt. De prijs werd uitgereikt door juryvoorzitter Gerard Gielen en hij maakte bekend dat het Madese groentezadenbedrijf Nickerson-Zwaan de prestigieuze trofee zou binnen slepen. De site van Nickerson-Zwaan (www.nickerson-zwaan.com) scoorde hoog op de onderdelen effectiviteit, vormgeving, techniek en gebruiksvriendelijkheid. In de jury zaten enkele hotshots uit de internetwereld, zoals de E-managers van Nationale Nederlanden en Unilever. Die laatste, Rob Pietjouw, lichtte de keuze voor de website van Nickerson-Zwaan toe. "Sterke punten zijn dat de site meertalig is, dat er een goede zoekmachine op zit en dat hij is toegespitst op de doelgroep. Daar zit ook gelijk het grootste minpunt. Bij iemand die zomaar wat van het bedrijf wil weten kan de site vragen oproepen. Het enige wat deze site nog zou kunnen verbeteren is het online bestellen. Misschien een tip voor volgend jaar." De tweede prijs was voor de site van de Hogeschool Brabant Bedrijfsopleidingen en de derde prijs ging naar de Winkeliersvereniging Wilhelminastraat (www.wilhelminastraat.nl).

Eerder verschenen in "De Ondernemer"
Laatste mogelijkheid inschrijving BIT-trofee
Veel belangstelling voor Brabantse Internet Trofee
BN/Destem wint Bredase Internet Trofee


...adviseert
Metaalbedrijf uit Gilze ook succesvol in Thailand

...start
Ambachtelijk krijt maken voor bijna de gehele Nederlandse markt

...vraagt
Enquête naar West-Brabantse economie

...stimuleert
Scholing voor recreatie- ondernemers stimuleert

...adviseert
KvK wil branche- overleg voor Breda

...behaalt
KvK West-Brabant wint verkoopprijs

...helpt
TIM helpt bedrijven meer rendement uit de website te halen

...evalueert
"Echt makkelijk is het niet gegaan..."

...kijkt terug
Jochem Vlemmx: "We hebben de tijd ook wel meegehad..."

...wint
Internet in het Brabantse voetlicht

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Grensoverschrijdend zaken doen

...belooft
Organisatie belooft spetterende Regio Business Dagen in Breda

...huisvest
Markendaal: wonen en werken ontmoeten water

...informeert
Deelnemerslijst BKD Roosendaal

...nomineert
"Hoe dichter we bij de uitreiking komen, hoe meer competitie gevoel we krijgen"

...spreekt
In 't kort