In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juni 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Stichting Vakopleidingen Metaal West Brabant
CNC
Intertrans Logistics B.V.
Lingen & van der Stoep
Pelikaan Reizen
TerraByte Internet Services
NV Afvalverbranding Zuid-Nederland (AZN)
Basell Benelux BV
Goeree Cleaning Service BV
De Pasvorm
Van Gansewinkel Destra Data
Lingen & van der Stoep:
Experts in technisch beheer

De overheid legt aan ondernemers steeds meer eisen op. Wetgeving op het gebied van milieu, veiligheid, gezondheid en het welzijn van medewerkers moet allemaal worden uitgevoerd. Teveel voor menig ondernemer en in dat gat in de adviesmarkt is Lingen & van der Stoep gesprongen. Met een klantgerichte instelling zorgt dit adviesbureau uit Fijnaart voor een hoop minder zorgen voor ondernemers.


Adviesbureau Lingen & van der Stoep uit Fijnaart bestaat al meer dan twintig jaar en heeft zich toegelegd op het ontwerpen en tekenen van gebouwen en de bijbehorende installaties. De laatste jaren heeft men zich steeds meer toegelegd op het technisch beheer van bedrijfspanden. Werkzaamheden die in het kader van beheeractiviteiten door Lingen & van der Stoep worden uitgevoerd lopen uiteen van kleine reparaties tot het toezien op onderhoudscontracten. Van het afhandelen van schades tot het opstellen van een meerjarenbegroting. De heer Lingen vertelt: "Dat betekent dat wij zorgen dat na oplevering een pand in goede staat blijft. Het gebouw moet optimaal functioneren en daarin spelen twee factoren een rol. Dat is enerzijds de manier van werken van de ondernemer die door de jaren vaak verandert. De situatie in het pand moet regelmatig daarop worden aangepast. Aan de andere kant moeten alle vergunningen in orde zijn. Wij controleren of de vergunningen nog steeds passen bij de activiteiten en of de voorschriften van de overheid dat nog steeds toelaten."


Buffer
De overheid controleert het bedrijfsleven streng en is onverbiddelijk. Gelukkig kunnen ondernemers al hun verantwoordelijkheden die de overheid oplegt bij één partner onderbrengen. Lingen & van der Stoep wil graag de buffer tussen overheid en ondernemer zijn. Bij eventuele calamiteiten spreken overheidsinstanties niet rechtstreeks met de ondernemer, maar zal Lingen & van der Stoep het woord voeren. Het kantoor zorgt voor een vlekkeloos verloop van alle contacten met controlerende overheidsinstanties. "We zijn in onze rol van technisch beheerder in feite ook een intermediair tussen gebruiker en wetgevende instanties," weet Lingen. De dienstverlening van Lingen & van der Stoep biedt bedrijven zekerheid en ook nog eens financieel voordeel. "Ondernemers weten zeker dat hun vergunningen in orde zijn. Als een ondernemer dat allemaal zelf bij zou moeten houden, zijn er meerdere medewerkers nodig met allemaal hun eigen specialisme. De materie is namelijk te veelzijdig om dat door één persoon te laten doen. Door die zorg aan ons kantoor uit te besteden, wordt er op de kosten bespaard," aldus Lingen. Op dit moment worden bedrijven op de industrieterreinen in een straal van vijftig kilometer rondom Fijnaart geïnventariseerd. "We willen weten wat een bedrijf doet en voor een eventuele afspraak ons al verdiept hebben in de aandachtspunten voor dat individuele bedrijf. We kunnen ons dan beter inleven in de specifieke situatie," besluit Lingen.


Meer informatie
Lingen & van der Stoep
Kadedijk 85
4793 RP FIJNAART
Tel: 0168 - 40 31 85
Fax: 0168 - 40 44 18
E-mail: lingen@westbrabant.nl


...informeert
Toneel ter verhoging van het kwaliteitsbewustzijn

...start
"We bedenken handelingen voor de machines"

...vestigt
Vrees voor Outlet Center West-Brabant ongegrond?

...onderzoekt
Onderzoek bevestigt West-Brabants tekort aan bedrijventerreinen

...leert
Leren van elkaar

...netwerkt
Netwerkdag in Roosendaal met als toegift: Robert Maaskant

...onderneemt
Hogeschool wil lage drempel voor ondernemers

...rijdt
Zakelijk onderweg

...ontwikkelt
Juniorkamer Breda biedt diepgang

...vervangt
Trots op zijn gemeente Moerdijk

...waardeert
Actief meedenken in oplossingen

...onderscheidt
Randvoorwaarden voor toerisme scheppen

...concentreert
Moerdijk concentreert bedrijvigheid

...praat mee
Ondernemers willen aan voorkant van beleid meepraten

...overtuigt
Bedrijven overtuigen van nut brandvoorzieningen

...verenigt
Goede communicatie als doelstelling

...puzzelt
Puzzelen met de winkelpanden in centrum Zevenbergen

...serveert
Breda Culinair wordt bijzonder dit jaar

...bruist
Rotary Hulst bruist van energie

...behoudt
Nieuwbouw behoudt de beste kansen

...huisvest
Leegstaande kantoorruimte in grote steden valt mee

...spreekt
In 't kort