In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2003

advertenties
www.sitesupport.nl
www.storimansenpartners.nl
www.deondernemer.com
Ondernemen is topsport

Eerst verliezen, nog eens verliezen en dan uiteindelijk winnen. Zo gaat het vaak op sportgebied. Ondernemen werkt eigenlijk precies hetzelfde. Je moet keihard werken en misschien zelfs teleurstellingen incasseren, voordat het bedrijf uiteindelijk florerend wordt. Op 17 oktober vindt de uitreiking van de BOV-trofee plaats. Omdat het verband tussen sport en ondernemen zo duidelijk is, heeft de Juniorkamer dit jaar voor het thema 'De Sportiefste Ondernemer' gekozen.

De BOV-commissie Arco Kats, Ietje Smulders, Eric Vermeulen, Esther Treffers en Robert Jacobs.

Arco Kats, voorzitter van de Etten-Leurse BOV-commissie, is al druk bezig met de voorbereidingen en het evenement belooft een succes te worden. Voor de derde keer organiseert de Juniorkamer Etten-Leur de uitreiking voor de Beste Ondernemers Visie (BOV). De Juniorkamer is een internationale club van ambitieuze leden tussen de 27 en 40 jaar. Ze biedt haar leden de mogelijkheid om leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen door trainingen en door het organiseren van evenementen. 'Learning by Doing' is het algemene motto: het zelf leren staat voorop. De leden zijn zelfstandige ondernemers of hebben een leidinggevende functie in het bedrijfsleven. Ze willen allen hogerop komen in hun professionele carri¸re. Oud-leden van de juniorclubs uit andere landen zijn bijvoorbeeld: Chacques Chirac, Bill Clinton en Kofi Annan.

Meedoen
Bedrijven die denken in aanmerking te komen voor de trofee vullen een vragenlijst in. Daaruit maakt de BOV-commissie een eerste selectie. Deze bedrijven worden vervolgens door een aantal commissieleden bezocht en hieruit nomineren ze een drietal bedrijven die meedingen naar de prestigieuze prijs. Bij deze drie worden vervolgens professionele promotiefilms gemaakt, waarin het bedrijf zo goed mogelijk gepresenteerd wordt. De presentatie wordt op de avond aan het publiek getoond, wat natuurlijk ook reclame voor de genomineerde bedrijven is. Vervolgens krijgen de genomineerden door de jury een aantal vragen voorgelegd. Arco: "Vorig jaar won Wecare de BOV-trofee. Eigenaar Frank van Meenen liet ons pas in een brief weten dat het winnen van de trofee hem veel leuke reacties heeft opgeleverd. Niet alleen van leveranciers, maar ook van het personeel. Artikelen in regionale dagbladen hebben bijgedragen aan een stukje positieve PR over zijn bedrijf. Deze regionale aandacht zette het bedrijf wel in de schijnwerpers en dat heeft hem veel zakelijke voordelen opgeleverd."

Het thema
Dit jaar is het thema 'De Sportiefste Ondernemer.' Arco: "We bepalen welke ondernemer volgens ons het maximale uit zijn werknemers weet te halen. Wie coacht, traint en motiveert het best? We nomineren degenen die investeren in hun personeel. De managers die mensen steunen in het behalen van hun doelen. Een goede coach zet de juiste mensen op de juiste functie binnen de organisatie. Daarmee zijn de werknemers het productiefst en zeker ook het gelukkigst. Zoals in het bedrijfsleven moeten in topsport, eerst teleurstellingen verwerkt worden. Maar als een sporter maar goed genoeg gesteund en gemotiveerd wordt, zal hij of zij uiteindelijk een keer de overwinning behalen. Het thema is figuurlijk. Een ondernemer die zegt een bedrijfssportteam te hebben en de lokale voetbalclub sponsort, maar vervolgens als slavendrijver met zijn personeel omgaat zal, natuurlijk nooit winnen."


Gastspreker Hans van Breukelen.

Hans van Breukelen
De avond in Theater Congrescentrum 'de Nobelaer' zal geheel in stijl ingevuld worden. Net zoals vorig jaar zal het een spektakel worden. Een van de sprekers is de ex-voetbalinternational Hans van Breukelen. In zijn verhaal zal hij aantonen, dat er een link bestaat tussen sport en ondernemen. De Vocal Group Nouveau zorgt voor de muzikale omlijsting tijdens het buffet en de business-to-business contacten.

Een avondje uit
Arco Kats gaat er vanuit dat de hele zaal de 17e oktober vol zal zitten. Arco: "Vorig jaar zijn er 200 mensen op af gekomen, nu verwachten we er 300 à 350. Het evenement is een echt avondje uit. Zo zagen we vorig jaar al dat een aantal ondernemers ook hun zakelijke relaties uitgenodigd had. Ideaal want zo'n avond heeft een zakelijk netwerkend karakter en toeschouwers worden ge‘ntertaind. En Hans van Breukelen is natuurlijk voor iedereen leuk!"

Informatie
Internet: www.jk-bov.nl


...behartigt
MKB West-Brabant

...start
Secretarieel werk doorgelicht

...ontdekt
Freefloat™. Gat in de markt voor dj's

...verhoogt
KvK tegen verhoging toeristenbelasting

...verandert
Elektronisch uittreksel nu rechtsgeldig

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 1)

...evalueert
"We hebben zó hard gewerkt!"

...kijkt terug
"Een plant die water moet hebben..."

...reikt uit
Ondernemen is topsport

...rijdt
Zakelijk onderweg (deel 2)

...beveiligt
Beveiliging moet worden gedragen door ondernemers

...vergroot
Gemeente volop bezig met veiligheid

...informeert
Gemeente kieskeurig met bedrijfsgrond

...spreekt
In 't kort

...organiseert
Evenementencomplex met uitstraling

...bevordert
Breda wordt kennisstad

...revitaliseert
Revitalisering voor logistiek bedrijventerrein

...realiseert
Bedrijventerrein Heilaar-Noord: ruimte voor ondernemers

...investeert
"Verbeter je omgeving, begin bij jezelf!"

...toeneemt
Meer werk door vergrijzing

...afneemt
Afkoeling economie laat ook winkelmarkt niet ongemoeid

...onderneemt
Meer winkelplannen dan ooit