In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Ca[t] communicatie
Appkuns BV
KEN Roosendaal
Appkuns BV
Al 25 jaar succesvol: Appkuns BV

In een tijd van algehele malaise waarin het niemand voor de wind lijkt te gaan en ook het bedrijfsleven de broekriem strak aan moet trekken, is het een verademing eens een ander - positief - geluid te horen.


Dat positieve geluid komt van Appkuns BV uit Oosterhout, dat deze maand zijn 25-jarige bestaan viert. Dit familiebedrijf met stuwende krachten Michel - algemeen directeur - en zijn vrouw Lia van Baal is door de jaren heen uitgegroeid tot een gerenommeerde en vooraanstaande specialist in het vervaardigen en bedrukken van kunststofproducten. Michel van Baal: "Ik ben gestart als servicemonteur van spuitgietmachines. Op een gegeven moment kwam ik tot de conclusie "Dat wat die anderen kunnen, kan ik eigenlijk net zo goed!" en ben Appkuns begonnen".

Ruim 400 verschillende producten
De hoofdactiviteiten van dit bedrijf zijn het spuitgieten, spuitgietblazen en bedrukken. "In niet-technische termen betekent dit, dat wij 'korreltjes' verwerken tot kunststofproducten, in diverse kleuren en vele verschillende vormen," licht Michel van Baal toe. In de afgelopen 25 jaar heeft Appkuns ruim 400 verschillende producten voor een enorme en zeer diverse hoeveelheid klanten in de industriële sector vervaardigd. Onderdelen voor lichaamsverzorgingsproducten, sportartikelen, onderdelen van koffiemachines, flesjes voor allerhande gebruik, verlichting; u kunt het zo gek niet bedenken of ze komen wel uit de 'keuken' van Appkuns. Enkele jaren geleden heeft dit bedrijf zelfs een nominatie in de wacht weten te slepen voor de 'Gelderse Vormgevingsprijs' met de zogenaamde 'table talk': een hittebestendige onderzetter, bestaande uit zestien schijven die onzichtbaar met elkaar zijn verbonden.

Het gehele traject
Toch moet de daadwerkelijke productie niet als eindstation gezien worden, maar is slechts een - belangrijke - schakel in de totale dienstverlening. Appkuns heeft namelijk zowel de expertise als apparatuur ter beschikking om het gehele traject, dat start met het idee en het maken van de tekening tot en met de aflevering bij de klant voor zijn rekening te nemen. Om dit alles in uitstekende banen te leiden, beschikt het bedrijf over een enorme opslagruimte, een eigen bewerkingscentrum, een 16tal van de meest geavanceerde machines en bovenal een topteam van 15 trouwe werknemers.

Mijlpaal
Appkuns houdt zich bezig met een zeer aparte tak van sport en kent dan ook maar weinig gelijken in deze regio. Korte lijnen, leveringsbetrouwbaarheid en kwaliteit tegen een zeer redelijke prijs zorgen ervoor, dat dit bedrijf al zolang succesvol is. Appkuns kan bogen op een zeer trouwe klantenkring, zowel in Nederland als over de grens. Het beste bewijs hiervan is misschien wel, dat hij zijn allereerste klant nog steeds heeft. In de komende tijd zal dit bedrijf nog vaak van zich laten horen. Ideeën voor nieuwe producten en verbeteringen van bestaande producten zitten alweer in de koker, laat Michel van Baal tussen neus en lippen door nog snel even weten. 25 Jaar Appkuns is een mijlpaal, waarbij uitgebreid stil zal worden gestaan, maar vast en zeker zal er door Lia en Michel ook een toast worden uitgebracht op een succesvolle toekomst.

Meer informatie
Appkuns BV
Nijverheidsweg 10
4906 CL Oosterhout
Tel: 0162 - 427885
Fax: 0162 - 423735
E-mail: appkuns@wanadoo.nl


...informeert
Poldermodel oorzaak van huidige malaise

...start
De kracht van regionale samenwerking

...onderneemt
Startersdag op 1 november

...betekent
Nieuwe landen bij de EU en de gevolgen voor ú.

...verbeterd
Kantoren impuls voor hotelsector

...ondersteunt
Groei & Financiering

...verschijnt
Nieuw voor het bedrijfsleven in Zeeland

...rijdt
IAA Frankfurt bárstte van het nieuws

...promoot
Ideeën te over

...spreekt
Advocaat Wim Anker bezoekt Terneuzen

...organiseert
Festivak eerste keer in buitenlucht

...leest
In 't kort

...subsideert
Zeven Brabantse bedrijventerreinen voorgedragen voor rijkssubsidie

...huisvest
Economische ontwikkeling leidt van verhuurder- naar huurdersmarkt

...bouwt
Sandkastelen op de markt