In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Coface Nederland
PGB Pijnenburg Groothandel
STAC
Fondas
Klusbedrijf Verschoor B.V.
Breda Bouw
Schildersbedrijf Van Der Made
Livingstone
Een uitstekende begeleiding blijft dé grote kracht
PGB Pijnenburg Groothandel

Op 5 juni 2003 sleepte PGB Pijnenburg Groothandel de NCE 'Channel of Trade Award' in de wacht als beste Nederlandse groothandel in het out-of-home kanaal. Geprezen werd zijn opnamebeleid, bereikbaarheid, flexibiliteit in levering aan de detaillist, het gebruik van acties van de fabrikant en de deskundigheid van het personeel.


Het begint in 1929, toen er een tabaksspeciaalzaak werd geopend in de Bredase binnenstad. Deze winkel groeide geleidelijk uit tot een groothandel van formaat. In de personen van René en Ton Pijnenburg staat inmiddels de derde generatie aan het roer van dit bedrijf. 6 Mei 2000 was een zwarte bladzijde in de geschiedenis van PGB Pijnenburg, toen het bedrijf getroffen werd door een allesvernietigende brand. Aan daadkracht en doorzettingsvermogen ontbrak het de leiding echter niet, getuige het feit dat binnen twee dagen de bestellingen - vanuit een tijdelijke locatie - weer nagenoeg compleet werden uitgeleverd. Alweer ruim een jaar geleden betrok PGB Pijnenburg een nieuw pand aan de Everdenberg in Oosterhout, dat naast een modern kantoorgedeelte tevens de beschikking heeft over een magazijn van 4.000m2, met onder andere 1.000 palletplaatsen voor bulkopslag plus een koel- en diepvriesmagazijn.

Totaalassortiment
Naast PGB Pijnenburg Groothandel en PGB Pijnenburg Automaten - exploitatie van sigarettenautomaten, zoetwarenautomaten, drankautomaten en sinds kort tevens ijsautomaten - is in 1998 het zusterbedrijf PGB Vers & Vries opgericht. Niet alleen een ongekende hoeveelheid aan bakery producten voert PGB Vers & Vries, maar tevens een eigen lijn verse broodjes en sandwiches, onder de naam 'Tasty Fresh'. Koffie en thee - in alle soorten en maten - dranken, een breed assortiment tabaksartikelen, een enorm pakket aan zoetwaren, een heel scala aan reinigingsproducten, papierwaren; iedere opsomming van Pijnenburg's indrukwekkende assortiment gaat mank aan onvolledigheid. Met dit totaalassortiment bedient PGB Pijnenburg een brede klantenkring, van onder andere tankstations, tabaksspeciaalzaken, horecaondernemingen, bedrijfskantines en scholen in heel de provincie Noord-Brabant, Zeeland en de stad Rotterdam en omstreken.

Uitstekende begeleiding
Behalve een compleet en actueel assortiment heeft PGB Pijnenburg u nog veel meer te bieden. Wat te denken van een regionale service, eigen bezorgdienst, actiefolders, faxbestellijsten op maat, factuur per productgroep op alfabetische volgorde, omzetoverzichten en voor de detailhandel overzichten met winstbijdrage op artikelniveau. Alles is er PGB Pijnenburg aan gelegen u zoveel mogelijk uit handen te nemen. Maar dé grote kracht van dit bedrijf is en blijft de uitstekende begeleiding. René Pijnenburg: "Wij beschikken over de knowhow om afnemers ook daadwerkelijk van dienst te zijn. Wij hebben hier specialisten rondlopen, die op iedere vraag een antwoord hebben en voor ieder probleem een oplossing."

Nieuwe mijlpaal
PGB Pijnenburg benadert de markt dus op een zeer persoonlijke manier. Pijnenburg: "Wij gaan niet uit van de relatie u bestelt, wij leveren, u betaalt. Onze dienstverlening reikt verder. Wij streven naar een duurzame relatie en proberen een soort van vraagbaak voor onze afnemers te zijn." Het winnen van de NCE 'Channel of Trade Award' heeft er binnen PGB Pijnenburg geenszins voor gezorgd, dat deze groothandel nu op zijn lauweren rust. In tegendeel zelfs; met groot enthousiasme en verenigde krachten zal alle kennis en ervaring aangewend worden de markt optimaal te blijven bedienen. Een nieuwe mijlpaal ligt voor PGB Pijnenburg alweer in het verschiet, als volgend jaar het 75-jarige bestaan gevierd wordt.

Meer informatie
PGB Pijnenburg Groothandel
Everdenberg 14
4902 TT Oosterhout
Tel: 0162 - 581477
Fax: 0162 - 518826
E-mail: info@pijnenburg.net


...informeert
"West-Brabant is te bescheiden"

...start
Opgelucht ademhalen?

...verschilt
Bijeenkomst voor Nederlandse en Belgische ondernemers

...stimuleert
Netwerk voor regionale Voedings- en Genotmiddelen- industrie van start

...verduidelijkt
'Ik wil weten waar ik mee bezig ben'

...netwerkt
Ondernemers welkom op Eindejaars- bijeenkomst KvK

...leert
Internationale opleiding interessant voor MKB

...wint
Uitzendorganisatie winnaar Etten-Leurse BOV-trofee

...organiseert
Een gigantisch feest voor Queens

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...behartigt
BouwNed behartigt bouwbelangen in de regio

...verbouwt
De VerBOUWgarantie voor extra zekerheid

...spreekt
In 't kort

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...reikt uit
Uitreiking promotieprijs leerlingbouwplaatsen

...bedenkt
Innovatieve wateroplossingen

...volgt
Met argusogen volgt de NVB de huidige wetgeving

...ontwikkelt
Het ambitieuze karakter van West-Brabant

...tipt
Tips voor regionale advocatuur

...doceert
Perfetti van Melle en ABN/AMRO doceren studenten

...onderzoekt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...helpt
Stichting De Consularis: ervaren wegwijzers in ondernemersland