In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
November 2003













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Coface Nederland
PGB Pijnenburg Groothandel
STAC
Fondas
Klusbedrijf Verschoor B.V.
Breda Bouw
Schildersbedrijf Van Der Made
Livingstone
Schildersbedrijf Van der Made:
Kwaliteit gegarandeerd

Schildersbedrijf Van der Made in Moerdijk bestaat al sinds 1918. Gestart door oprichter Peet van der Made en in 1958 overgenomen door Gorie van der Made. Ook daarna is het altijd een familiebedrijf gebleven. In 1970 is Gorie's zoon Peter bij zijn vader in dienst gekomen. In 1986 stopte Gorie en namen Peter van der Made en zijn collega Henk Dielemans de zaak samen over. Nadien is het bedrijf verder uitgebreid. Zo is er inmiddels een vestiging in Klundert. Van der Made heeft een groot verzorgingsgebied: de driehoek Moerdijk, Breda en Roosendaal.


De opdrachten die schildersbedrijf Van der Made heeft, zijn te verdelen in 80 procent buitenwerk (vooral 's zomers) en 20 procent binnenwerk. De winter-periode bestaat voor Van der Made bijna uitsluitend uit binnenwerk, vooral dankzij de gunstige winterpremie's die de klanten ontvangen. Dat vraagt wél een goede planning om de winterschilders zo efficiënt mogelijk te laten werken. De winterpremie wordt gefinancierd door A & O Services, de financiële en administratieve dienstverlener voor de sector Afbouw & Onderhoud.

Ambachtelijk beroep
Schilderen is een ambachtelijk beroep, zo benadrukt het bedrijf. Gebruik van de juiste soort verf is belangrijk, evenals de aandacht voor het werk en slagvaardigheid. "Kwaliteit staat daarbij voorop", aldus Peter van der Made en Henk Dielemans. Er is veel aanbod in de branche, met grote verschillen in kwaliteit. Schildersbedrijf Van der Made levert als Erkend Afwerkingsbedrijf echter altijd vakmanschap van de bovenste plank. "Met een AF-garantie op alle schilderwerk."

Totaalpakket
Van der Made richt zich op het bedrijfsleven, woningbouwcorporaties, gemeentes, scholengemeenschappen en voor een klein deel particulieren. Zij biedt haar klanten een totaalpakket aan, hetgeen vooral interessant is bij renovaties en groot en klein onderhoud. Dit in samenwerking met gespecialiseerde bedrijven zoals aannemers en glaszetters. "Van bijvoorbeeld het coaten van betonnen vloeren tot glaszetten, behangen (ook met glasvezeldoek voor structuureffecten) tot en met het leggen van vloerbedekking en aanbrengen van plafonds. Alles in één keer geregeld."

Een vak met toekomst
Schildersbedrijf Van der Made is VCA-gecertificeerd. "Veiligheid op het werk is voor ons heel belangrijk. Alle medewerkers zijn bekend met de veiligheidsvoorschriften. Dit ter bescherming van zichzelf, de omgeving, klant en bedrijf." Ook investeert Van der Made in "jong talent". Omdat zij is opgenomen in het erkend register van opleidingsbedrijven, biedt het bedrijf stageplaatsen aan leerlingen van de SVS-vakopleidingscentra in Goes en Tilburg. De stages bestaan uit een driejarig contract met praktijk- en theorielessen. "Met grote kansen op een baan nadien."

Kortom: schilderen is een vak op zich. Schildersbedrijf Van der Made verstaat dat vak als geen ander. En zorgt er voor dat dit vak toekomst heeft. Voor nu èn voor later.

Meer informatie
Schildersbedrijf Van Der Made
Kloosterstraat 10
4781 AC Moerdijk
Tel: 0168 - 41 23 41
Fax: 0168 - 41 25 056

Schildersbedrijf Van Der Made
Vlietweg 16
4791 EZ Klundert
Tel: 0168 - 40 47 10
Fax: 0168 - 40 43 52


...informeert
"West-Brabant is te bescheiden"

...start
Opgelucht ademhalen?

...verschilt
Bijeenkomst voor Nederlandse en Belgische ondernemers

...stimuleert
Netwerk voor regionale Voedings- en Genotmiddelen- industrie van start

...verduidelijkt
'Ik wil weten waar ik mee bezig ben'

...netwerkt
Ondernemers welkom op Eindejaars- bijeenkomst KvK

...leert
Internationale opleiding interessant voor MKB

...wint
Uitzendorganisatie winnaar Etten-Leurse BOV-trofee

...organiseert
Een gigantisch feest voor Queens

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...behartigt
BouwNed behartigt bouwbelangen in de regio

...verbouwt
De VerBOUWgarantie voor extra zekerheid

...spreekt
In 't kort

...lanceert
Nieuw label BouwGarant maakt kwaliteit zichtbaar

...reikt uit
Uitreiking promotieprijs leerlingbouwplaatsen

...bedenkt
Innovatieve wateroplossingen

...volgt
Met argusogen volgt de NVB de huidige wetgeving

...ontwikkelt
Het ambitieuze karakter van West-Brabant

...tipt
Tips voor regionale advocatuur

...doceert
Perfetti van Melle en ABN/AMRO doceren studenten

...onderzoekt
NEPROM: ontwikkel meer toplocaties

...helpt
Stichting De Consularis: ervaren wegwijzers in ondernemersland