In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Hélène van den Broek:
"Je weet voor wie je werkt"

Tanden zijn heel belangrijk, ze vormen het aanzien van je gezicht. Hélène van den Broek neemt in haar tandprothetische praktijk de tijd voor haar klanten en probeert een zo mooi mogelijk resultaat af te leveren. Vaak staan bij de protheses de tanden recht op een rijtje. Bij Hélène meestal niet, ze vraagt foto's van vroeger en tracht het gebit op deze manier na te maken. Zo ontstaat een natuurlijk resultaat.


Hélène van den Broek maakt de gebitsprothese die bij de klant past.

Vier maanden geleden heeft Hélène van den Broek (36) haar tandprothetische praktijk geopend in Langeweg. De kersverse onderneemster zit al zestien jaar in het vak en heeft de nodige kennis en ervaring op haar vakgebied. Ze heeft de zesjarige studie tot tandtechnicus gevolgd met de twee specialisaties: kroon- en brugwerk en protheses. Daarna heeft ze aan de faculteit voor gezondheidszorg op de Hogeschool van Utrecht de driejarige opleiding gevolgd tot tandprotheticus. Hier leerde ze, hoe ze patiënten kan behandelen. Hélène had eerst een baan, waarbij ze voornamelijk kronen en bruggen maakte. Hier miste ze het contact met de klanten. Ze is toen bij een tandprothetische praktijk gaan werken in Den Bosch. Hélène: "Als tandprotheticus heb je persoonlijk contact. Je ziet de mensen waardoor je een product aflevert dat bij de klant past.

Je kunt de kleur van het gebit aanpassen aan de kleur van huid en haar. Je weet wie je klanten zijn en je weet voor wie je werkt." Toen ging het ondernemersschap kriebelen en wilde ze het graag zelf doen. Daarom is aan het woonhuis een zonnige praktijkruimte met veel licht gebouwd, waar de onderneemster haar klanten ontvangt.

Nieuwste technieken en verbeterde materialen
Een ander woord voor een gebitsprothese is een kunstgebit. Het eerste gebit maakt de tandarts meestal, Hélène maakt hoofdzakelijk vervangingsprotheses. Ze vraagt haar klant dan een foto van vroeger mee te nemen, zodat ze de vorm en de stand van de tanden kan zien. Zo is het mogelijk een gebit te maken met een zo natuurlijk mogelijk effect. Tegenwoordig hoef je niet meer te zien dat het 'niet echt' is, dit komt door de nieuwste technieken en de verbeterde materialen. Hélène: "Als klanten dit wensen, zet ik de tanden zoals ze vroeger ook stonden. Hierdoor staan ze een beetje scheef of zie je een spleetje tussen de tanden. Ze dragen het kunstgebit gemiddeld vier tot acht jaar, het moet dus wel naar hun zin zijn. Ik vind het leuk om met mensen om te gaan. Het zelfstandig ondernemerschap trekt me, omdat je veel dingen zelf kunt bepalen, je kunt je eigen tijd indelen, zelf de besluiten nemen en je hoeft aan bijna niemand verantwoording af te leggen. Een derde van mijn tijd bestaat uit het behandelen van de patiënten en twee derde ben ik technisch bezig met de protheses." Als het onderkunstgebit niet voldoende houvast heeft, is er een mogelijkheid om te kiezen voor een prothese op implantaten. Dit zijn kunstwortels die ervoor zorgen dat het gebit 'vastgeklikt' kan worden aan de onderkaak. In de volksmond heet dit een 'klikgebit'. Deze prothese op implantaten maakt Hélène ook zelf.

Inspiratie
Hélène van den Broek: "Een andere reden dat ik voor mezelf begonnen ben, is dat ik nu de vrijheid heb om op mijn manier te werken en creatief te zijn. Bij mijn werkgever moest ik me houden aan zijn regels en ideeën. Daarnaast kwam ook nog, dat ik veel reistijd kwijt was voor mijn baan. Elke dag honderd kilometer rijden was een hele opgave en ik had het gevoel dat ik het zelf ook kon. Ja, waarom zou je dan niet de stap wagen?

Ik heb het veel drukker dan ik ooit gedacht had. Dit komt doordat ik alles zelf wil doen. Niet alleen de moeilijkere dingen, maar ook de eenvoudige. Dan hou je het zelf in de hand en je hebt alles onder controle. Ik ga voor kwaliteit, niet voor kwantiteit."

Meer informatie
Internet: www.tpp-vandenbroek.nl
E-mail: postmaster@tpp-vandenbroek.nl


...informeert
Fiscale helpdesk voor ondernemers

...start
"Je weet voor wie je werkt"

...innoveert
Innovatieve ondernemers duiken in gat in de markt

...verhoogt
Business Intelligence - De sleutel tot optimale resultaten

...wint
KvK West-Brabant blijft nummer één in kwaliteit

...netwerkt
Eindejaarsbijeenkomst voor ondernemers

...organiseert
Startersdag succesvol

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...onderneemt
Een ondernemer is ook maar een mens

...verandert
Nieuwe regelgeving omtrent facturering en BTW

...wijzigt
Verdere beperkingen in de vennootschaps- belasting

...regelt
Fiscale aspecten kerstpakketten en auto's

...beheert
Pensioenen in eigen beheer

...besluit
Brabant krijgt een eigen Innovatieraad

...reikt uit
Het voorbeeld voor collega's wordt beloond

...spreekt
In 't kort

...promoot
'Samen voor Zeeland' steeds actueler

...herstructureert
NVB wijst op noodzaak herstructurering van kantorenaanbod in Nederland

...rapporteert
Non-profitinstellingen 'redders in nood'