In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2003













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Uitreiking van de Baronie van Breda Award
Het voorbeeld voor collega's wordt beloond

De Baronie van Breda Award is bedoeld voor medewerkers die in meerdere opzichten een voorbeeld voor hun collega's zijn. De prijs werd dit jaar gewonnen door Nol van der Vorst, die zich verdienstelijk maakt bij OZ Zorgverzekeringen.


Burgemeester Rutten in gesprek met Cees Hoosemans.

In de zomer van 1992 werd de prijs Breda Award voor de eerste maal uitgereikt en daarna vond de uitverkiezing elke twee jaar plaats. Breda bleek echter niet groot genoeg voor de organisatie van de Award. Zoals burgemeester Rutten van Breda grapte: "Vroeger heette deze prijs de Breda Award, maar sinds kort de Baronie van Breda Award. Dat sluit goed aan bij de gemeente Breda. Onze ambities gaan natuurlijk ook veel verder dan de gemeentegrenzen. We willen altijd steeds meer!" Toch raakte de opmerking van de burgervader wel een belangijk punt, want de Bredase economie wordt ook bepaald door de omliggende gemeenten. "Onze werkgelegenheid wordt niet begrensd door de gemeentegrenzen, maar wordt mede gevormd door activiteiten in andere gemeenten," aldus Rutten. Samen met de komische presentator Cees Hoosemans werd nog wat dieper ingegaan op de strategische ligging van Breda. De aanwezigen lagen dubbel toen de burgemeester grapte over de Randstad dat aan de rand van de stad Breda zou liggen. "Je moet Breda ook zien op het kruispunt tussen Oslo en Johannesburg en tussen Washington en Moskou," aldus de scheidende burgervader.

Inspireren
Na alle grappen en grollen wist Dick van Alphen, voorzitter van de Baronie van Breda Award, zijn gezicht weer in de plooi te krijgen. Hij vertelde: "Bij de vorige uitreiking ontstond het probleem dat de winnaar niet uit Breda kwam. We hebben daarom de naam aangepast, zodat deze beter aan het gestelde doel beantwoordt: de Baronie van Breda Award." Voor deze prestigieuze prijs komen werknemers uit een aantal branches zoals industrie, bouw, handel, horeca, transport en publieke sector in aanmerking. De directie van een bedrijf of organisatie mag een kandidaat voordragen die ondermeer moet uitblinken in vakbekwaamheid en collegialiteit en kortgezegd een voorbeeld is voor zijn collega's. "We proberen daarmee het vakmanschap en enthousiasme binnen bedrijven en organisaties te stimuleren. Je zet een medewerker in het zonnetje en dat zal zijn of haar collega's zeker inspireren," volgens voorzitter Van Alphen.

Zelfhulpgroep
De Baronie van Breda Award 2003 kende zeven kandidaten. Frank Machielsen is een enthousiaste docent aan het Baronie Collega, terwijl Anoek Bont zich verdienstelijk maakt op de afdeling reserveringen van de VVV Breda. Nol van der Vorst is huismeester van OZ Zorgverzekeringen en gaat volgend jaar - evenals burgemeester Rutten - met pensioen. "Misschien kunnen we samen iets gaan doen. Een zelfhulpgroep van pasgepensioneerden misschien?", opperde Rutten. Angela van de Broek is een vrouw met karakter die vanuit een WAO-uitkering bij het Amphia Ziekenhuis ging werken en daar belangrijk werk verricht. Na de pauze werden nog drie kandidaten in het zonnetje gezet. Henk Thijssen was de manus-van-alles bij Ballast Nedam en sinds kort genietend van de VUT. Manon Tummers werkt bij Staalbankiers en is daar de spil in het web van de bancaire afhandeling. Henny van de Broek is ten slotte de betrouwbare bureaumanager bij de accountants van Deloitte. De kandidaten konden elkaar vervolgens kiezen tot winnaar van de Award. Nol van der Vorst werd met vier voorkeursstemmen tot winnaar uitgeroepen. Maar eigelijk zijn alle genomineerden winnaars. Ze zijn namelijk al het voorbeeld voor hun collega's.


...informeert
Fiscale helpdesk voor ondernemers

...start
"Je weet voor wie je werkt"

...innoveert
Innovatieve ondernemers duiken in gat in de markt

...verhoogt
Business Intelligence - De sleutel tot optimale resultaten

...wint
KvK West-Brabant blijft nummer één in kwaliteit

...netwerkt
Eindejaarsbijeenkomst voor ondernemers

...organiseert
Startersdag succesvol

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...onderneemt
Een ondernemer is ook maar een mens

...verandert
Nieuwe regelgeving omtrent facturering en BTW

...wijzigt
Verdere beperkingen in de vennootschaps- belasting

...regelt
Fiscale aspecten kerstpakketten en auto's

...beheert
Pensioenen in eigen beheer

...besluit
Brabant krijgt een eigen Innovatieraad

...reikt uit
Het voorbeeld voor collega's wordt beloond

...spreekt
In 't kort

...promoot
'Samen voor Zeeland' steeds actueler

...herstructureert
NVB wijst op noodzaak herstructurering van kantorenaanbod in Nederland

...rapporteert
Non-profitinstellingen 'redders in nood'