In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen
Gemeente Dongen in 2004
Hans van Brummen
burgemeester,
gemeente Dongen



In december vorig jaar ontvingen wij het heuglijke nieuws dat Dongen in 2004 van het rijk subsidie ontvangt voor de herstructurering van het bedrijventerrein Tichelrijt I: een grote stimulans voor het Dongense bedrijfsleven. Deze positieve beslissing is het resultaat van de goede samenwerking tussen gemeente en Dongense ondernemers.

Het bedrijventerrein Tichelrijt I is ontstaan in de jaren '80. In 1998 is samen met het bedrijfsleven (VICD) een plan voor de herstructurering van het bedrijventerrein opgesteld. De afgelopen jaren konden door de benodigde hoge investeringen en beperkte financiële middelen niet alle projecten uitgevoerd worden. Met de financiële steun zal dit wel mogelijk worden. De aandacht zal in 2004 dus voor een belangrijk deel gericht zijn op het opknappen van dit bedrijventerrein.

De provincie heeft bedrijventerrein Tichelrijt I onder andere opgenomen in de aanvraag omdat het grenst aan het Wilhelminakanaal, wat multimodale ontsluiting mogelijk maakt. Het afgelopen jaar heeft een proef plaatsgevonden met distrivaart. De betrokken ondernemers zijn hierover enthousiast en willen doorgaan met het fenomeen. Ook is het de bedoeling dat de komende jaren een zogenaamde "loswal" gerealiseerd wordt. Zowel de loswal als de distrivaart bevorderen de regionale functie van het bedrijventerrein en dragen bij aan multimodaliteit. Mede door de TIPP-subsidie is de toon gezet voor een in vele opzichten succesvol 2004.

We willen als gemeente in de meest ruime zin samen met ondernemers werken aan een goed vestigingsklimaat. Ook de ontwikkelingen in het centrum van Dongen moeten hiertoe bijdragen. De open dialoog die we onder anderen met de Dongense middenstand zijn aangegaan, heeft inmiddels geleid tot een gedegen analyse van de knelpunten en kwaliteiten van het centrum. Deze analyse is de basis voor ontwikkelingsscenario's, waar we uiteraard samen met u als ondernemer, maar ook met inwoners en gebruikers van het centrum in 2004 over komen te spreken. Ik hoop dat 2004 voor onze Dongense ondernemers het jaar wordt van onderlinge samenwerking, een open dialoog met de gemeente en nieuwe ontwikkelingen.


...informeert
BZW gaat voor krachtige ondernemerslobby

...start
Koopjes kopen via het net

...patenteert
Rodenburg Groep patenteert vinding wereldwijd

...onderneemt
"Lijkt me leuk om zelfstandig ondernemer te zijn"

...initieert
"West-Brabant heeft eenduidige missie nodig"

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...bereikt
"Ik was geen natuurtalent, maar heb er veel aan gedaan om de top te bereiken"

...organiseert
Inschrijven voor Brabantse Internet Trofee tot 1 februari 2004

...spreekt
Eendracht maakt nog steeds macht

...leest
In 't kort

...wenst
Gemeenten wensen voor 2004
Roosendaal
Etten-Leur
Dongen
Breda
Gilze en Rijen
Oosterhout
Bergen op Zoom
Moerdijk
Steenbergen

...start door
Voor faillissement al bezig zijn met doorstart

...zoekt
Regionale samenwerking beste instrument tegen tekort bedrijfs- terreinenmarkt

...steunt
NVM Vastgoed management staat achter nieuw huurbeleid VROM

...concludeert
Menselijke maat terugbrengen in retail