In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
De Block
Tivoli Oudenbosch
White Products B.V.
K&D Spuitservices
Aannemersbedrijf van Agtmaal B.V.
Coby International Fair Support
M.Y. Cartons B.V.
Kendrion Van Niftrik B.V.
Rabobank Zuidwesthoek
Hydrohoist B.V.
Rabobank Steenbergen
Transport Partners B.V.
Akkermans Techniek Steenbergen B.V.
Wesdorp & Van Geel Assurantiën B.V
White Products B.V.
Al 55 jaar White Products B.V.

Op 9 februari a.s. is het exact 55 jaar geleden, dat White Products B.V. opgericht is. Gestart met het op de markt brengen van een meetpen, is dit bedrijf uitgegroeid tot één van de grootste kabelboomleveranciers van ons land.


White Products B.V. maakt onderdeel uit van de White Holding Groep. Het hoofdkantoor hiervan is eveneens gevestigd in Oudenbosch en de overige ondernemingen bevinden zich in Frankrijk, Engeland, Duitsland, Tsjechië en Turkije. Vanaf de oprichting in 1949 heeft deze groep zich gespecialiseerd in het ontwikkelen en fabriceren van kabelbomen, batterijkabels en massastrips voor vele marktsectoren. Zo is de White Holding Groep onder andere actief in de zware machinebouw, de automobielindustrie, de militaire industrie, landbouwindustrie en zonne-energie.

Service centre
"White Products B.V. opereert binnen deze groep als een service centre", geeft directeur Rob van Hemert aan. "Dit houdt in dat wij ons hier bezighouden met verkoop, engineering en protobouw. De kabelsystemen worden volgens de specificaties van onze afnemers geproduceerd, waarbij gebruik wordt gemaakt van de meest actuele verbindingstechnieken." De producten van White Products B.V. worden toegepast in machines en apparatuur, die veelal zwaar en intensief worden belast. Voorbeelden hiervan zijn: LPG-apparatuur, vrachtauto's, graafmachines, militaire voertuigen, compressoren, vorkheftrucks, veegmachines en geofysische onderzoekssystemen."

Projecten
Ondanks dat onze economie de laatste jaren niet echt floreert, weet White Products B.V. zich prima te handhaven, mede door het aanboren van nieuwe markten. Van Hemert: "Na de laatste reorganisatie ­ In 1995 zijn wij gekocht door kabelproducent Draka en januari 2003 is besloten kernactiviteit van Draka te zijn. ­ is ons personeelsbestand geheel intact gebleven, hetgeen ik zeer belangrijk vind. Tevens zijn er projecten binnengehaald die in de toekomst voor de continuïteit van het bedrijf zullen zorgen. Zo is daar de Solarmarkt, die nog steeds in ontwikkeling en flink groeiende is. Ook 'Spyker' ­ Nederlands automobielmerk ­ is voor ons een nieuwe uitdaging. En dan is daar ook nog het windmolentraject, dat binnenkort zijn aanvang vindt. We staan momenteel aan de vooravond dit alles in de praktijk te brengen. Al met al een grote uitdaging voor mijn organisatie."

Gedetailleerde ontwerptechniek
Naast een breed productaanbod biedt White Products B.V. eveneens tal van diensten afgestemd op de wensen van de klant. Een kleine greep hieruit: Onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten in samenwerking met afnemers; Gedetailleerde ontwerptechniek voor elektrische verbindingen, schakelingen en afscherming; van prototype tot serieproduct; Ontwikkelen en uitvoeren van logistieke systemen, zoals JIT-levering, sequentiële levering, EDI en barcodelabeling volgens de Odette-standaard en Productie van standaardcomponenten en kabelsystemen, met name voor middelgrote en grote volumes. Dit alles gaat volgens de nieuwe ISO 9001 ­ 2000 systematiek, waarin efficiency, effectiviteit en continu verbeteren centraal staan.

Totaalconcept
White Products B.V. is dus in staat u een totaalconcept voor uw kabelsystemen te bieden. Toepassing van de nieuwste technologieën, de modernste productie- en procestechnieken en het hanteren van de hoogste kwaliteitsnormen voor zowel de producten als de productie vormen hierbinnen de basis. Maandag 9 februari zal het glas geheven worden; niet alleen op de eerste 55 jaar maar vooral ook op een sterke toekomst van dit bedrijf.

Meer informatie
White Products B.V.
Industrieweg 15
Postbus 31
4730 AA Oudenbosch
Tel: 0165 - 336600
Fax: 0165 - 336602
E-mail: info@whiteproducts.nl
Internet: www.whiteproducts.nl


...daagt uit
Onno Hoes daagt ondernemers uit

...start
Financiële kennis en capaciteit op maat

...innoveert
Ondernemers ontwikkelen met speciale methode nieuwe ideeën voor bestaande markt

...zoekt
Buitenlandse stagiaires zoeken werkervaring

...koppelt
MKB overspoeld door aanvragen onderwijs

...spreekt
Ex-profwielrenner Hennie Kuiper grote trekpleiter voor Startersnet Bergen op Zoom!

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verenigt
Port Council maakt zich hard voor gezonde haven

...presenteert
Moerdijk, the right choice in the Rotterdam area

...onderneemt
Outsourcing naar lagelonenlanden

...verricht
Academisch adviesbureau biedt voordeel

...meet
Blijft Breda 'moving ahead'?

...ontstaat
"Wonen én werken binnen onze gastvrije gemeente staan centraal"

...interesseert
Veel belangstelling voor lidmaatschap

...versterkt
Versterken en samenwerken zijn sleutelbegrippen

...woensdrecht bericht
In de Parel van de Zuidwesthoek gaat het blauwe water over in het groene bos

...vervult
"Nassaustad" vervult al eeuwen regiofunctie

...biedt
Kapelle: een veelzijdige gemeente

...revitaliseert
Revitalisering Smokkelhoek: ruimte én allure

...kweekt
Gemeente Kapelle in trek bij glastuinbouw

...verbetert
Programma gemeente Breda en LCH voorziet in degelijke ingrijpende verbetering

...stabiliseert
Stabilisering van grondprijzen in zicht

...leest
In 't kort