In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
De Block
Tivoli Oudenbosch
White Products B.V.
K&D Spuitservices
Aannemersbedrijf van Agtmaal B.V.
Coby International Fair Support
M.Y. Cartons B.V.
Kendrion Van Niftrik B.V.
Rabobank Zuidwesthoek
Hydrohoist B.V.
Rabobank Steenbergen
Transport Partners B.V.
Akkermans Techniek Steenbergen B.V.
Wesdorp & Van Geel Assurantiën B.V
Onze mensen maken het verschil: Kendrion Van Niftrik B.V.

"We moeten langzamerhand af van het idee, dat ons land economisch op instorten staat. In die gedachte schuilt namelijk het gevaar, dat je je daar ook naar gaat gedragen en dat is juist funest. Maar buiten dat gaat die vlieger ook nog eens niet voor alle bedrijven op."


Wim Simons ­ Managing Director bij Kendrion Van Niftrik ­ erkent, dat het een flink aantal bedrijven momenteel economisch gezien niet echt voor de wind gaat. Hij wil echter alleen maar aangeven dat bovenstaande gedachte juist averechts werkt en dat er bovendien ook nog genoeg bedrijven zijn die geen enkele reden tot paniek zien. En dit bedrijf, dat alweer enige tijd onder de vlag van de beursgenoteerde Kendrion Holding opereert, is daar een illustrerend voorbeeld van. Over een paar maanden viert Kendrion Van Niftrik haar 75-jarige jubileum en doet het op alle facetten momenteel uitstekend.

Turnkey
In 1929 werd dit bedrijf opgericht door de gebroeders Van Niftrik. In zijn oorsprong is Kendrion Van Niftrik een bakelietverwerker, maar sinds jaar en dag wordt er enkel nog gewerkt met thermoplastische kunststoffen, die het grote voordeel ten opzichte van de vroegere thermoharders hebben, dat zij plastisch en vervormbaar worden bij verwarming. In principe kent dit kunststofspuitgietbedrijf een tweetal voorname activiteiten. Enerzijds is dat het produceren van kunststofproducten (het spuitgieten) en in het verlengde daarvan de assemblage. Anderzijds betreft het de productontwikkeling. Kendrion Van Niftrik beschikt over een geavanceerde afdeling engineering, waardoor al in het begintraject een beroep op de expertise van dit bedrijf kan worden gedaan. Simons: "Wat wij onze klanten dus kunnen leveren is een 'turnkey' kunststofproduct."

Automobielbranche
En deze producten vinden we overal ter wereld weer terug. Want Kendrion Van Niftrik is op veel verschillende markten actief. Zo is het bedrijf een sterke speler in de automobielbranche, alwaar voor opdrachtgevers als DAF en Volvo het nodige wordt geproduceerd. Zo is Kendrion Van Niftrik verantwoordelijk voor bijna alle kunststofdelen, zoals grilles, portierpanelen en dashboarddelen van de DAF vrachtwagens die in Nederland en België gebouwd worden. Maar ook op het gebied van de kopieermachines is Ken-drion Van Niftrik goed vertegenwoordigd. Voor bedrijven als OCE en Xerox wordt het nodige vervaardigd, bijvoorbeeld toner cartridges en behuizingen. En dit zijn nog slechts een paar voorbeelden uit een indrukwekkende opsomming van marktsegmenten, van klanten en producten.

Toonaangevend
Landelijk gezien behoort Kendrion Van Niftrik met al deze activiteiten tot één van de voornaamste en meest toonaangevende spelers. "En deze verdienste komt de geweldige club mensen die hier werkt toe," laat Simons weten. "De machines kun je overal kopen. Maar de mensen die maken het. Zij zorgen ervoor dat de orders binnenkomen. Zij dragen zorg voor de technische ontwikkelingen en de productie. En zij zien erop toe, dat de producten op tijd geleverd worden." Het bedrijf telt momenteel zo'n 300 werknemers, maar er is altijd ruimte voor nieuwe enthousiaste mensen. Kendrion Van Nif-trik is een gezond bedrijf, met een prima personeelsbeleid, waar een grote mate van collegialiteit heerst en iedereen bereid is de schouders eronder te zetten. Het is dus eigenlijk niet verwonderlijk, dat het ook in deze tijd uitstekend gaat met het bedrijf en de toekomst met vertrouwen tegemoet kan worden gezien.

Meer informatie
Kendrion Van Niftrik B.V.
Bosweg 2
Postbus 1
4645 ZG Putte
Tel: 0164 - 608800
Fax: 0164 - 604190
E-mail: info.niftrik@kendrion.com
Internet: www.niftrik.nl


...daagt uit
Onno Hoes daagt ondernemers uit

...start
Financiële kennis en capaciteit op maat

...innoveert
Ondernemers ontwikkelen met speciale methode nieuwe ideeën voor bestaande markt

...zoekt
Buitenlandse stagiaires zoeken werkervaring

...koppelt
MKB overspoeld door aanvragen onderwijs

...spreekt
Ex-profwielrenner Hennie Kuiper grote trekpleiter voor Startersnet Bergen op Zoom!

...rijdt
Zakelijk Onderweg

...verenigt
Port Council maakt zich hard voor gezonde haven

...presenteert
Moerdijk, the right choice in the Rotterdam area

...onderneemt
Outsourcing naar lagelonenlanden

...verricht
Academisch adviesbureau biedt voordeel

...meet
Blijft Breda 'moving ahead'?

...ontstaat
"Wonen én werken binnen onze gastvrije gemeente staan centraal"

...interesseert
Veel belangstelling voor lidmaatschap

...versterkt
Versterken en samenwerken zijn sleutelbegrippen

...woensdrecht bericht
In de Parel van de Zuidwesthoek gaat het blauwe water over in het groene bos

...vervult
"Nassaustad" vervult al eeuwen regiofunctie

...biedt
Kapelle: een veelzijdige gemeente

...revitaliseert
Revitalisering Smokkelhoek: ruimte én allure

...kweekt
Gemeente Kapelle in trek bij glastuinbouw

...verbetert
Programma gemeente Breda en LCH voorziet in degelijke ingrijpende verbetering

...stabiliseert
Stabilisering van grondprijzen in zicht

...leest
In 't kort