In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers Corporate Finance B.V.
Zoom Invest / Van den Bergh Bouw
Difoga
Van Bedaf Machines
A & M €ollect
Koninklijke Nedalco
Cerestar Benelux B.V.
Sinke Komejan & Nijpels
Van Oers Corporate Finance B.V.
Partner in bedrijfsoverdracht

Ook dit jaar zullen naar schatting weer circa 20.000 ondernemers hun bedrijf succesvol trachten te verkopen. Ruim 3.000 van hen zijn gevestigd in deze provincie. Waarschijnlijk zal evenals voorgaande jaren niet iedereen hierin slagen.


Drs. Sander Collé en John Knevels RV.

Eén van de belangrijkste oorzaken hiervan is dat veel ondernemers hun onderneming onvoldoende voorbereiden op een verkoop. Er komt zoveel kijken bij dit proces, dat zeker drie jaar voorafgaand aan de verkoop al met dit traject gestart moet worden. Een groot deel van het succes van een bedrijfsoverdracht zit namelijk in de kwaliteit van de voorbereiding.

Raad en daad
Toen u uw bedrijf jaren geleden gestart bent, kon u in een rustig tempo ­ en desnoods met vallen en weer opstaan ­ de juiste weg vinden en de onderneming gestaag laten groeien. Maar het verkopen is een heel ander verhaal. Hoe gaat zo'n traject nu precies in zijn werk en wat komt daar allemaal wel niet bij kijken, zult u zich waarschijnlijk afvragen. Aan wie moet ik mijn bedrijf verkopen? Hoe ga ik dit aanpakken? Voor welke prijs? Vragen te over, maar waar te beginnen? De eerste, belangrijke stap die u moet zetten, is een sterke, betrouwbare partner in de arm te nemen, die u in dit totale traject met raad en daad kan bijstaan.

Adviesorganisatie
Zo'n partner is het Bredase Van Oers Corporate Finance. Een adviesorganisatie, die zich richt op de begeleiding van fusies en overnames binnen het midden- en kleinbedrijf. Hierbij valt te denken aan de begeleiding bij de koop van een onderneming, de verkoop van een onderneming aan een strategische partij of verkoop aan het zittend management. Vanaf de eerste fase van de voorbereiding tot en met het moment dat u bij de notaris zit kan Van Oers Corporate Finance u begeleiden. Een kleine greep uit het dienstenpakket:

  • Het uitvoeren van een waardebepaling van de onderneming,
  • Het zoeken naar een geschikte koper of overnamepartij,
  • Het begeleiden van een (acquisitie) financiering,
  • Het voeren van de onderhandelingen,
  • Het coördineren van de overnamecontracten.

Succes
Van Oers Corporate Finance is actief sinds 1998. Met een werkwijze die zich kenmerkt door helderheid, integriteit en professionaliteit ­ gecertificeerd Register Valuator en lid van de Vereniging van Fusie- en Overnamespecialisten ­ heeft dit kantoor inmiddels al voor heel wat bedrijven dit pad met succes bewandeld. Eén van hen is Trimation B.V. uit Chaam. In 2003 heeft Pieter Geerts zijn bedrijf verkocht aan een Zweedse organisatie. Hij geeft hoog op van de werkwijze van Van Oers Corporate Finance. "Zij hebben mij gedurende het gehele traject zeer helder en vakkundig begeleid en mij steeds tijdens moeilijke fases gemotiveerd." Op de website treft u nog andere referenties aan over hun adviseurs.

MKB taal
Loopt u zelf rond met gedachten uw bedrijf te verkopen, besef dan dat er in uw regio een betrokken adviseur gevestigd is, die het gehele traject voor ­ en met ­ u kan bewandelen. Van Oers Corporate Finance is een kantoor, dat met beide benen op de grond staat, de MKB taal spreekt en er alles aan gelegen is de koop dan wel verkoop voor u tot een succes te maken. Van Oers Corporate Finance B.V is daarmee úw partner in bedrijfsoverdracht!


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen