In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl





Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers Corporate Finance B.V.
Zoom Invest / Van den Bergh Bouw
Difoga
Van Bedaf Machines
A & M €ollect
Koninklijke Nedalco
Cerestar Benelux B.V.
Sinke Komejan & Nijpels
Cerestar Benelux B.V.
Na 25 jaar nu sterker dan ooit Cerestar, a Cargill Company

De laatste jaren heeft het bedrijf Cargill ­ dat vooral hier in de regio Bergen op Zoom een grote bekendheid genoot ­ de nodige veranderingen ondergaan. Zo is twee jaar geleden het succesvolle Cerestar overgenomen en is besloten de bedrijfsvoering voort te zetten onder de naam 'Cerestar, a Cargill Company'.

Afgelopen februari nog is tijdens een spetterend feest het glas geheven op het 25-jarig bestaan van de vestiging in Bergen op Zoom. Eind jaren '70 werd hier begonnen met een relatief kleine maïsverwerkende industrie. Er werd glucosestroop geproduceerd, die gewonnen werd uit maïs (later uit tarwe) en als grondstof gebruikt kon worden in de levensmiddelenindustrie en dan met name de zoetwaren. Een 70tal medewerkers telde het bedrijf toen. Verder bezat dit van oorsprong Amerikaanse concern ook nog een zusterbedrijf in Engeland. De overname van Cerestar in 2001, met 8 productievestigingen verspreid door heel Europa, betekende een bundeling van ervaring en expertise en vooral ook een flinke uitbreiding van zowel de specialiteiten, marktpositie en Europese dekking. De grootste Cerestar fabriek staat in Sas van Gent. De beide vestigingen in Bergen op Zoom en Sas van Gent zijn inmiddels volledig geïntegreerd en worden geleid als één bedrijf. Beide fabrieken tezamen tellen nu ruim 800 medewerkers.

Europees marktleider
Uit de fusie tussen Cargill en Cerestar is een ijzersterk bedrijf met een stevige marktpositie voortgekomen. Sterker nog: Cerestar wordt algemeen gezien als dé Europees marktleider op het gebied van de productie en verkoop van zetmeel en zetmeelderivaten. Twee misschien wat moeilijk te plaatsen hoofdproducten ­ zetmeel en glucose ­ maar alom aanwezig. Checkt u bij thuiskomst van het boodschappen doen de producten maar eens en gegarandeerd dat de levensmiddelen die u gekocht heeft zetmeel en glucose bevatten. Vla, frisdrank, snoepgoed, jam, soepen en sauzen, ontbijtkoek; de producten van Cerestar zijn in tal van levensmiddelen terug te vinden. Maar dit is niet de enige branche waarin Cerestar sterk vertegenwoordigd is. Zo wordt zetmeel bijvoorbeeld ook in de papier- en kartonindustrie gebruikt. Glucosestroop wordt daarnaast ook veel gebruikt als grondstof voor bepaalde medicijnen zoals antibiotica en insuline.

Verantwoorde ondernemer
Cerestar profileert zich als een verantwoorde ondernemer. De volledige werkwijze is hierop ingesteld. Zo tracht Cerestar zich altijd en zo flexibel mogelijk aan te passen aan de behoeftes van de klanten, worden de milieuregels uiteraard volledig gerespecteerd en wordt er voldaan aan alle gestelde eisen met betrekking tot voedselveiligheid. Hiernaast staat het bedrijf ook als een uitstekende werkgever te boek. Niet voor niets werd tijdens de eerdergenoemde feestavond nog maar eens aangehaald, dat van de 70 personen die de start van het bedrijf 25 jaar geleden meegemaakt hebben, ruim 40% nog steeds deel uitmaakt van het werknemersbestand. Zij maken dus deel uit van een bedrijf, dat onlangs aan een nieuw hoofdstuk in een al zo succesvolle bedrijfsvoering is gestart. Na 25 jaar is Cerestar Bergen op Zoom sterker dan ooit!

Informatie
Cerestar Benelux B.V.
Lelyweg 29, Postbus 34
4600 AA Bergen op Zoom
Tel: 0164 - 282200
Internet: www.cargill.nl

Cerestar Benelux B.V.
Nijverheidsstraat 1, Postbus 9
4550 AA Sas van Gent
Tel: 0115 - 459000
Internet: www.cerestar.nl


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen