In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Mei 2004













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




De heer L. Polderman:
Geen kopie van bestaande methodieken

De werkgroep Beveiliging, onderdeel van de Stuurgroep Parkmanagement op de bedrijventerreinen Theodorushaven, Noordland en de Poort, heeft als doelstelling dat alle deelnemende organisaties collectief hun eigen bedrijfsbeveiliging zo efficiënt mogelijk gaan uitvoeren.

Daarbij worden niet alleen kosten bespaard, maar zal ook een effectieve afstemming met politie en andere hulpdiensten en een veiligheidsgevoel voor alle betrokkenen worden gerealiseerd. Kortom, de kwaliteit van de bedrijventerreinen zal permanent verbeteren. De heer L. Polderman, Operations Manager bij Alcan Packaging Brabant BV is voorzitter van de werkgroep Beveiliging.

Huidige situatie
"Wij zijn gestart met het in kaart brengen van de wijze waarop de bedrijven nu beveiligen.", vertelt de heer Polderman. "Daardoor hebben we inzicht gekregen in de criminaliteit. Die inventarisatie hebben we in samenwerking met de politie uitgevoerd. Momenteel worden alle gegevens geanalyseerd en wordt een auditprogramma samengesteld. Daarbij hebben wij ook gekeken hoe zaken op andere bedrijventerreinen in andere gemeenten worden aangepakt. Bij alle 60 deelnemende bedrijven zullen wij audits houden, die zullen resulteren in een programma van eisen. In april en mei starten wij met proefaudits bij 12 bedrijven. Wij verwachten dat wij aan de hand daarvan tot een groot aantal collectieve verbeterpunten kunnen komen, waarmee de deelnemers hun preventie aanzienlijk kunnen verhogen. Het is de bedoeling dat de bedrijven zelf hun beveiliging realiseren en dat die niet een kopie van bestaande methodieken wordt. Dat vraagt om een stuk discipline, maar dit leertraject zal een grotere betrokkenheid als resultaat hebben. Beveiliging is immers, net zoals alle andere onderdelen van parkmanagement, van structurele aard."

Projectmanager
Gestreefd wordt naar het aanstellen van een projectmanager parkmanagement. Die zal moeten worden betaald met het geld dat de uiteindelijke kostenbesparingen opleveren. Deze persoon zal over de vaardigheden moeten beschikken om regelmatig audits uit te voeren en de vinger aan de pols te houden.

Realisatie
"De contacten met de gemeente zijn positief: de afdeling Economische Zaken is evenals de politie vertegenwoordigd in de werkgroep. Voor de realisatie van ons plan hebben wij verschillende subsidies nodig. IKB en MKB hebben zich inmiddels garant gesteld en IKB, MKB-Bergen op Zoom en de gemeente vragen alle ondernemers per brief om een bijdrage in de startkosten van e 250 per bedrijf. De werkgroep Beveiliging voert maandelijks overleg, in de komende twee maanden frequenter vanwege de proefaudits. Verder communiceren wij via nieuwsbrieven met de betreffende bedrijven", besluit de heer Polderman.

Informatie
Bedrijvencontactgroep Theodorushaven,
Noordland en de Poort
p/a Reitseplein 5
5037 AA Tilburg
Tel: 013 59 44 779


...zoekt
Beste Baas zoekt naar balans

...start
Samenwerken aan de toekomst

...innoveert
Innovatief product met hoge snelheid op weg naar succes

...onderneemt
Ondernemersnetwerk allochtone vrouwen in oprichting

...organiseert
11 mei Internationale Handelsdag

...verandert
Elektronisch uittreksel rechtsgeldig

...belegt
De beleggingsadviseurs

...ontwikkelt
Mini-ondernemingen West-Brabant vallen buiten de prijzen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...stimuleert
Gunstige ligging is onze kracht

...onthaalt
Het hele jaar door een Vorstelijk onthaal...

...helpt
Eén aanspreekpunt voor ondernemers

...beveiligt
Geen kopie van bestaande methodieken

...verbetert
Een stevige basis is gelegd

...behartigt
Belangenbehartiging in de ruimste zin van het woord

...overlegt
Eerste gezamenlijke project is succes

...combineert
Brabant aan Zee: combinatie van kwaliteit en duurzaamheid

...groeit
Veel belangstelling voor uitbreiding

...informeert
Beleggen in een verander(en)de wereld

...verstoord
NVB: 'Aanbod van bedrijfsruimten vier keer zo groot als de vraag'

...investeert
Ruim 5,8 miljoen euro voor bedrijventerreinen