In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Wie wordt ondernemer van het jaar?

Behoort jouw bedrijf tot één van de gezondste ondernemingen in de regio? Aarzel dan niet om je in te schrijven voor het Ondernemersgala. Deze avond wordt zaterdagavond 13 november gehouden in De Reiskoffer in Bosschenhoofd. Ondernemers uit Roosendaal, Halderberge, Rucphen, Moerdijk en Zundert kunnen meedingen.

Raymond Smulders, Han Walet en Hans Douma organiseren samen met Junior Kamer Roosendaal het Ondernemersgala. Het thema is 'Healthy business': een gézonde manier van zakendoen.

"Iedereen kan meedoen. De enige voorwaarde is dat je bedrijf minimaal vijf medewerkers moet hebben," legt Raymond Smulders, eigenaar van Studio I-Bizz, uit. Hij organiseert samen met Multi-Sport Top Shot Roosendaal, Golden Tulip Hotel De Reiskoffer en de Junior Kamer Roosendaal het evenement.

"Het thema is 'Healthy business', een gezonde manier van zakendoen." Op de vraag of alleen bedrijven meedingen die sportartikelen produceren of iets doen met sport, antwoordt de ondernemer ontkennend. "We kijken of de bedrijven een gezond beleid voeren, ze werknemers coachen, sportief met klachten omgaan, goed werk leveren en een gedegen boekhouding voeren."

Veel persaandacht
Gertjan de Kroes van de Junior Kamer vult daarbij aan dat goed gekeken wordt naar de kwaliteit van de bedrijven die uiteindelijk genomineerd worden. "Het mag niet zo zijn dat de ondernemer die wordt gekozen, een maand later in opspraak komt. Daar waken we voor, want de winnaar moet ook écht goed zijn." Ondernemers kunnen zich inschrijven via de website van het Ondernemersgala. Na aanmelding krijgen ze een vragenlijst, waaruit blijkt of ze inderdaad zo gezond zakendoen als ze denken. Een selectiecommissie kiest na een persoonlijk gesprek drie ondernemers die op de avond onderling strijden om de titel. De drie genomineerden kunnen rekenen op genoeg persaandacht. Gertjan de Kroes: "Uit voorafgaande evenementen blijkt dat bedrijven er soms zelfs klanten aan overhouden. Ik zag een bedrijf dat de uitslag van een BOV (Beste Ondernemers Visie)-uitreiking gebruikte in zijn reclame-uitingen. Deze ondernemer reed een jaar lang met de melding op zijn busje dat zijn bedrijf dat jaar winnaar geworden was van de BOV-trofee."

Het idee voor deze avond is ontstaan, nadat de Junior Kamer veertien jaar lang de BOV-trofee heeft georganiseerd. Gertjan: "Vier jaar geleden zijn we hiermee gestopt. Toch wilden we iets voor ondernemers, want naast RBC is er niet veel voor hen. Eerst hebben we twee jaar het Hap en Stap evenement verzorgd. Op 13 oktober organiseren we de Golftrofee voor Ondernemend Roosendaal en in november staat het Ondernemersgala op het programma."

Een exclusief diner
De avond moet een culinair hoogstandje worden. In het voormalige klooster, De Reiskoffer, worden de gasten in 'tenue de ville' verwelkomd. Illusionist George Parker praat de avond aan elkaar en wielrenner Michael Boogerd vertelt over 'gezond ondernemen'. Ook volgen er bedrijfsfilms van de genomineerde bedrijven. Daarna is er een exclusief diner. Na het dessert stelt de jury vragen aan de ondernemers. Raymond Smulders: " Je moet geen plankenkoorts hebben. De werkgevers moeten lastige vragen van de jury beantwoorden. Niet alleen de jury beslist wie de beste ondernemer is, maar ook de mensen in de zaal krijgen de mogelijkheid om hun stem uit te brengen: het is een interactief geheel. De trofee wordt uitgereikt door hoofdsponsor Rabobank. Na afloop is er een spetterend feest, waarbij de band Go Yellow en Glennis Grace (winnares van de Soundmixshow met haar vertolking van Whitney Houston) de avond muzikaal verzorgen. Ondernemers hebben dan ruimschoots de tijd om te netwerken, want daar gaat het tenslotte om." Gertjan de Kroes: "Meestal zijn business-to-businessavonden saai. Wij proberen er een swingend geheel van te maken, waar ook nog een wedstrijdelement in zit." De winnaar kan niet alleen rekenen op eeuwige roem, maar krijgt ook nog een heel scala aan prijzen. Eén van de prijzen is een personeelsfeest ter waarde van 2.500 euro. En daar scoren de ondernemers bij hun werknemers altijd punten mee!

Meer informatie
Internet: www.ondernemersgala.nl


...onderneemt
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve, startende ondernemers

...start
Expansie in tijden van een mindere economie

...innoveert
Innoveren tegen lage kosten? Het kan!

...verleid
160 West-Brabantse ondernemers'verleid'

...dupeert
Acquisitiefraudeurs weer actief

...informeert
Seminar CE Markering

...stopt
Stoppen is vaak moeilijker dan beginnen

...organiseert
Bijeenkomst Collegiaal in en uitlenen personeel in de metaalbranche

...belegt
De beleggings- adviseurs

...doneert
Haringparty Kiwanisclub O'hout: 9000 Euro voor goede doelen

...kiest
Wie wordt ondernemer van het jaar?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wisselt
Jobrotation binnen ROC West-Brabant

...steunt
Roosendaalse ondernemers steunen Villa Pardoes

...integreert
'Grensoverschrijdend E-business project HZ voor het MKB'

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...leest
In 't kort

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed

...realiseert
Plannen Moerdijkse Hoek stap verder

...verheugt
NVM Bedrijfs Onroerend Goed werkt samen met onderwijsinstellingen