In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Jobrotation binnen ROC West-Brabant

Interne mobiliteit, loopbaanontwikkeling, personeelsroulatie.....niet alleen binnen het bedrijfsleven en de overheid, maar ook binnen het onderwijs is het personeelsbeleid zich aan het vernieuwen.

ROC West-Brabant start dit schooljaar nog met het intern wisselen van jobs. Om het goede voorbeeld te geven, bijten de Algemeen Directeuren het spits af.

Toekomstgericht personeelsbeleid
Lange tijd is er weinig veranderd op het gebied van personeelsbeleid in het onderwijs. Medewerkers werden aangenomen op basis van het behaalde studieniveau en konden daar tijden op teren. Gelukkig groeide het besef, dat dergelijke opvattingen niet langer stroken met de dynamiek van onze huidige maatschappij. De ontwikkelingen binnen het onderwijs gaan razendsnel. Wil men daar soepel op in kunnen spelen, dan zijn twee zaken van belang: doordacht anticiperen op toekomstige wensen en snel kunnen opereren.

De voormalige principes hebben hun dienst bewezen, maar functioneren dus niet optimaal meer. In deze tijd komt het niet alleen aan op het aannemen van passend personeel in een huidige constellatie; men moet ook vooruitkijken. Met het veranderen van de onderwijsstructuren moet het voor het management bovendien mogelijk zijn, werknemers flexibel elders in te zetten binnen de organisatie, als dat de voorkeur verdient.

Daarom heeft ROC West-Brabant een eigentijds personeels-mobiliteitsplan ontwikkeld. Daarin wordt enerzijds recht gedaan aan de zich veranderende kwaliteiteisen van de verschillende schoolteams op personeel terrein; anderzijds aan de individuele ambities van de werknemers. Ook die groeien immers.

De directeuren nemen het voortouw
Personeelsmobiliteit biedt niet alleen voordelen voor de organisatie. Medewerkers met een brede visie, krijgen zo de kans na enige tijd weer eens andere persoonlijke kwaliteiten aan te spreken.

Om dat aan te tonen hebben de Algemeen Directeuren van het ROC West-Brabant het voortouw genomen in een eerste mobiliteitsronde. Een aantal van hen wisselt binnenkort onderling van baan. Voor hen houdt dat een frisse uitdaging in binnen een veelal nieuwe onderwijssector met een ander team.

"Nieuwe" gezichten aan de top
Dat betekent dat de instituten van het ROC West-Brabant vanaf 1 september 2004 een aantal "nieuwe" gezichten hebben aan de top, met uitzondering van het Prinsentuin College. Leo Verbeek heeft er nog maar net zijn opwachting gemaakt als algemeen directeur, dus daar blijft de situatie voorlopig ongewijzigd.

Fred Zacht zal de leiding van het Florijn College overdragen aan zijn collega Bert Bos. Hijzelf zal in het nieuwe schooljaar de scepter gaan zwaaien over het nieuwe Kellebeek College in Roosendaal. Dat verzorgt binnen het ROC West-Brabant straks Dienstverleningsopleidingen en Educatie.

Het Zoomvliet College, dat na de splitsing zich specialiseert in ICT-, economische en horeca-opleidingen, zal Ton Flink als algemeen directeur krijgen.

Tot slot zal Emmy Bakker, afkomstig van het Baronie College, de plaats gaan innemen van Rik Teerink als directeur van het Markiezaat College. De heer Teerink neemt definitief afscheid van het ROC West-Brabant om zijn succes in de Verenigde Staten te beproeven.

Tijdens de bekendmaking op de verschillende instituten werd positief gereageerd op het zetten van deze eerste stap door de directie zelf.

Men is benieuwd naar de resultaten van het nieuwe beleid, waarvan de werkwijze na een jaar geëvalueerd zal worden.


...onderneemt
Jong MKB West-Brabant, het netwerk voor actieve, startende ondernemers

...start
Expansie in tijden van een mindere economie

...innoveert
Innoveren tegen lage kosten? Het kan!

...verleid
160 West-Brabantse ondernemers'verleid'

...dupeert
Acquisitiefraudeurs weer actief

...informeert
Seminar CE Markering

...stopt
Stoppen is vaak moeilijker dan beginnen

...organiseert
Bijeenkomst Collegiaal in en uitlenen personeel in de metaalbranche

...belegt
De beleggings- adviseurs

...doneert
Haringparty Kiwanisclub O'hout: 9000 Euro voor goede doelen

...kiest
Wie wordt ondernemer van het jaar?

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wisselt
Jobrotation binnen ROC West-Brabant

...steunt
Roosendaalse ondernemers steunen Villa Pardoes

...integreert
'Grensoverschrijdend E-business project HZ voor het MKB'

...zeilt
Zeilevenement voor ondernemers en managers

...ondertekent
Nieuwe toekomst Zeelandhallen

...viert
Nieuwkomers tijdens lustrum BOS

...leest
In 't kort

...investeert
2003: vier miljard belegd in commercieel vastgoed

...realiseert
Plannen Moerdijkse Hoek stap verder

...verheugt
NVM Bedrijfs Onroerend Goed werkt samen met onderwijsinstellingen