In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2004













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Kiwanis Oosterhout start nieuwe traditie
Soiree de Beaujolais zeer geslaagd voor 250 ondernemers

Kiwanis Club Oosterhout is op 18 november een nieuw evenement begonnen, een soirèe de Beaujolais een nieuwe traditie in het Oosterhoutse. De President van Kiwanis Club Oosterhout Ton van Lisdonk opende de avond. Met de nodige ervaringen opgedaan tijdens o.a. de haringparty, heeft Kiwanis Club Oosterhout de fondswerving een internationaal karakter gegeven.

Gastheer Inno van Aphen.

Veel mensen hebben iets met Frankrijk, vooral de beaujolais-streek rondom Dyon en Lyon is voor velen bekend terrein. Zacht glooiend, kronkelige weggetjes en stokoude dorpjes met die typische kerkjes. Een streek om nooit te vergeten. 'Allez au Beaujolais' betekent dan ook in Frankrijk: op huwelijksreis gaan, voor velen de mooiste reis van het leven. Een uitstekend uitgangspunt voor een feestelijk festijn.

Op de dag dat de Prèfecture de Beaujolais, op 18 november, de datum vrijgaf om de wijn te verkopen hebben 250 ondernemers uit Oosterhout het glas geheven voor deze sponsoravond. De echte vinologen roemden de kwaliteit van de wijnen, welke dan ook rijkelijk vloeiden.

Volvo Bluekens Oosterhout toonde zich een geweldig gastheer. De hele showroom werd omgebouwd tot een idillisch frans herfsttafereel waar het goed toeven was. Inno van Alphen, een enthousiast Kiwanis-lid overigens, bleek een uitstekend gastheer. Samen met de overige leden van de commissie Fundraising: Ary van Dalen, Piet Eikhout, Cees van den Broek, Adiaan Roos en Rinus de Haas is er hard aan getrokken om dit initiatief te realiseren.

De sponsoravond was gericht op fondswerving voor sponsoring van goede doelen. Stichting Armoede Bestrijding Oosterhout was blij met een gift voor kerstpakketten voor gezinnen die het moeilijk hebben rond de jaarwisseling. De Stichtingen Prisma en Amarant, welke zorgen voor een volwaardig deelname van de gehandicapte medemens aan de maatschappij, kunnen een gift tegemoet zien.

President van Kiwanis Club Oosterhout Ton van Lisdonk.

Zij worden zoals zovele instellingen gekort op zaken, welke het leven voor die clienten de moeite waard maakt. Speeltoestellen en ander functieontwikkelingsmateriaal staan hoog op het verlanglijstje. De opbrengst van deze avond kan daar iets toe bijdragen en wordt op een later tijdstip overhandigd. Het werd een ongedwongen avond met enkele, in het oog springende hoogtepunten.

Een modeshow van de firma Smits Exclusief oversteeg de stoutste verwachtingen. Door de vlotte presentaties van de modellen waren dit flitsende genietmomenten. De sfeervolle muziek door het duo Vinzzent en Ellen zorgde met de klassieke, italiaanse klanken voor een opgewonden sfeer.

De catering, verzorgd door Bourgondia en het Kaaspuntje, bezorgde de gasten een euforisch bourgondisch gevoel. En dan de drank van de wijnkramen van de plaatselijke wijnhandelaren, Oomen van de Zanden en De Gouden Ton, die Frankrijk wel erg dicht bij brachten. Kortom een super geslaagd feest waar ruimte was voor een goed gesprek, een nieuw contact en een reden om volgend jaar een plekje in de agenda te reserveren. Met een toast met de gasten werd deze nieuwe traditie leven in geblazen. Kiwanis Club Oosterhout gaat er in ieder geval voor.


...spreekt
'Nederlandse overheid is anti-familiebedrijf'

...start
"Eén op de zes ondernemers krijgt de financiering niet rond"

...streeft
De sterren van Verhoeven Constructie

...stimuleert
Nyquist van maak- naar kennisindustrie

...werkt
'Beter dan beroepskeuzetest'

...netwerkt
'Grootste netwerk- bijeenkomst West-Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wint
"We kwamen om te winnen"

...belegt
De beleggings- adviseurs

...onderneemt
Een zakelijk goed huwelijk

...wijzigt
Worden grijze ken- tekens volgend jaar geel?

...informeert
De bijleenregeling en de bijleenregeling bij echtscheiding

...analyseert
Ondernemen: leidend of lijdend?

...regelt
Mijn bedrijf is mijn pensioen

...combineert
Alles over de nieuwe Wet kinderopvang, ingaande 1 januari 2005

...groeit
Personeel aannemen, wat moet en kan er geregeld worden?

...adviseert
Oei, ik groei

...helpt
Valkuilen voor snelgroeiende ondernemers

...digitaliseert
"Begin vooral tijdig met de digitale aangifte"

...verandert
Werkruimteregeling vanaf 1 januari 2005

...introduceert
Nieuwe wetgeving moet kwaliteitsimpuls geven

...organiseert
'Jij bent aan Z' geeft aanzet om eigen loopbaan te organiseren

...waardeert
Afwaarderen van leningen en deel- nemingen

...begint
Soiree de Beaujolais zeer geslaagd voor 250 ondernemers

...reist
Queens maken 'reis om de wereld'

...huisvest
'Kantorenmarkt lijdt aan fruitschaal- syndroom'

...intensiveert
Nog meer inzet voor West-Brabant

...bouwt
Bouw gestart eerste bedrijfsgebouwen op Heilaar Noord

...leest
In 't kort

...interesseert
Veel interesse voor eigen bedrijf