In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

Op initiatief van de Kamer van Koophandel West-Brabant ging op 20 december een delegatie van overheid en bedrijfsleven uit Brabant en Zeeland naar Den Haag om een petitie te overhandigen aan Tweede Kamer. Op die dag vergaderde de Vaste Kamercommissie voor Verkeer en Waterstaat met de minister over de verdeling van de beschikbare middelen voor infrastructuur. In de petitie werd aangedrongen op zekerheid en snelle voltooiing van de A4. Met succes.


Joop Atsma (CDA) ontvangt de petitie uit handen van de Brabants-Zeeuwse delegatie.

Vlnr: Joop Atsma (CDA), Jos Hamers (directeur Kamer van Koophandel West-Brabant), Erik Janse de Jonge (gedeputeerde infrastructuur en mobiliteit provincie Noord-Brabant), Eric Goossen (wethouder Tholen), Giel Janssen (voorzitter Stichting Zoomweg/A4), Jan Schipper (voorzitter Kamer van Koophandel West-Brabant), Peter van der Velden (burgemeester Breda). (foto: Erald van der Aa)


Minister Peijs van Verkeer beloofde de Tweede Kamer dat de A4 er zal komen en dat er voldoende geld komt voor het ontbrekende stuk snelweg tussen Dinteloord en Bergen op Zoom. De Tweede Kamer nam een motie aan dat er vóór 1 juli 2005 een financieringsplan voor de A4 moet liggen. Hierna kan het tracé van het ontbrekende stuk snelweg worden vastgesteld. Daarmee kan de spade in 2007 de grond in. Voor de eerste vijf kilometer van de A4, de omleiding Halsteren, is inmiddels 61 miljoen euro beschikbaar. De regio heeft daar zelf 27 miljoen bij gelegd. Waar zij het resterende bedrag vandaan zal komen gaf Peijs nog niet aan.

De aanleg van de A4-Zuid is cruciaal voor de ontwikkeling van de Nederlandse economie. Dit wordt onder andere erkend in de Nederlandse nota's 'Ruimte' en 'Mobiliteit'. Het is dé verbinding tussen de wereldhavens Rotterdam en Antwerpen. Eerder al riepen de Europese Kamers van Koophandel op verzoek van de Kamer van Koophandel West-Brabant op de weg aan te leggen. De vrees is dat de bevoorrading van Europa stagneert.


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas