In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Januari 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be





Nieuwjaarsboodschap van bestuurders in Zuid-West Nederland
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert
Etten-Leur
drs. J.A.M. van Agt
Burgemeester
gemeente Etten-Leur



Voor Etten-Leur belooft 2005 een belangrijk jaar te worden, als het gaat om onze gemeente nog nadrukkelijker op de kaart te zetten van West-Brabant, ja zelfs van Zuid-West-Nederland.

Binnen afzienbare tijd hopen wij de 40.000ste inwoner te kunnen verwelkomen. Dat is weliswaar voor de gemeentekas van mindere betekenis dan een aantal jaren terug, maar dat neemt niet weg dat een dergelijk rond getal aanspreekt in de rangorde van de stedenrij in deze regio.

Een tweede belangrijke gebeurtenis is de officiële opening van het nieuwe Stadshart, die tegen eind augustus gepland staat. Die zal gepaard gaan met de nodige feestelijkheid, maar in de aanloopperiode naar die apotheose zal het centrumgebied van week tot week letterlijk het toneel zijn van culturele presentaties, amusement en vertier. Daarmee geven wij uiting aan onze vreugde over de totstandkoming van een prestigieus project van 390 nieuwbouwwoningen en appartementen, 35 winkels, horecavoorzieningen, een ondergrondse parkeergarage voor duizend auto's en een fonkelnieuw stadskantoor, waarin het dagelijks bestuur en de ambtelijke diensten van de gemeente, het Centrum voor Werk en Inkomen en het Loopbaancentrum van het Baroniecollege zijn gehuisvest.

Maar ook buiten het centrumgebied ontwikkelt Etten-Leur zich voort. In het afgelopen jaar waren er mede dankzij de uitstekende ontsluiting naar de A58/A16 diverse nieuwe bedrijfsvestigingen op het grootschalige bedrijventerrein Vosdonk, op de representatieve kantorenlocatie Oostpoort, in de woon-/werkwijk Attelaken in Noord en in het Trivium. Daarmee nam het aantal arbeidsplaatsen in onze gemeente weer toe en kreeg de lokale economie een positieve impuls.

Ook in 2005 is het handelen van het gemeentebestuur gericht op een uitbreiding van de werkgelegenheid voor zowel de eigen inwoners als die van de regio. Dat betekent dat de blik gericht blijft op ondernemers. Door hen optimaal te faciliteren scheppen wij verregaande condities voor een florerend bedrijfsleven, dat op zijn beurt van enorm belang is voor de ambities van Etten-Leur.

In deze lijn liggen ook onze inspanningen om de aangegane verplichtingen op het terrein van de woningbouw waar te maken. Daarbij gaat het er niet alleen om het afgesproken bouwprogramma te halen (daarin zijn we al geslaagd en zelfs beloond met een speciale prijs van de Kamer van Koophandel), maar ook om woningen in gevarieerde architectuur en bouwstijl zodanig in wijken samen te brengen dat er een aantrekkelijke leefomgeving ontstaat. Wat dat betreft is de invulling van de wijk Schoenmakershoek de nieuwe uitdaging die wij in dit jaar graag aangaan.

Wonen, werken en recreëren zijn de drie pijlers waarop het klimaat voor de inwoners van Etten-Leur is gebaseerd. Maar het werken mag toch een extra accent hebben, want "brood op de plank" is een sterke voorwaarde om goed wonen en ontspannen mogelijk te laten zijn. Daarom ontvangen we elke ondernemer met belangstelling voor Etten-Leur met open armen, om tezamen met hem de weg te bereiden voor vestiging van zijn bedrijf alhier.


...spreekt
Gele hesjes en strijdbare kreten

...start
'Een goede balans tussen voeding en beweging zorgt voor een gezond gewicht'

...revitaliseert
"Niet vragen of iets kan, maar hoe iets kan"

...overhandigt
Brabant en Zeeland naar Den Haag voor A4

...wint
Bouwprijs naar Woensdrecht en Etten-Leur

...klaagt
Meldpunt klachten advertentieverkopers

...belegt
De beleggings- adviseurs

...bezegelt
Nieuwe impuls Regio Business Dagen te Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...wenst
Gemeenten wensen voor 2005
De Ondernemer
Breda
Dongen
Bergen op Zoom
Etten-Leur
Geertruidenberg
Gilze en Rijen
Halderberge
Moerdijk
Oosterhout
Roosendaal
Rucphen
Steenbergen
Tholen
Woensdrecht
Zundert

...combineert
Combinatie van denken en voelen in balans

...leest
In 't kort

...deelt
Kennis verrijken door het delen van ervaringen

...onderneemt
In China ligt de grote uitdaging

...bindt
Zonder administratieve rompslomp personeel aan u binden

...ontwikkelt
De Oscar onder de vastgoedprijzen voor 't Sas