In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2005

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Accessio Reïntegratiediensten
Aan de Stegge Roosendaal V.O.F.
Van Bergen Reclame
Schober Information Group
Webro
ING Bank
Accessio Reïntegratiediensten
Hier zie je reïntegratie

"Toen we begonnen in 2002 zijn we gestart met slechts een handjevol contacten en ongeveer 50 personen in traject. Nu, slechts enkele jaren later zitten we al op een jaargemiddelde van ruim 1.000, is de omzet vertienvoudigd en het personeelsbestand toegenomen van 15 naar 43."Reïntegratie. Een breed begrip, waaraan in de praktijk op zeer verschillende wijze invulling wordt gegeven. Toch weet Accessio zich in haar werk- en benaderingswijze overduidelijk te onderscheiden; niet alleen van de reguliere reïntegratieorganisaties, maar tevens van al die kleinere bureautjes, die de laatste tijd als spreekwoordelijke paddestoelen uit de grond schieten. En dat het zijn vruchten afgeworpen heeft, bewijst bovenstaande groei - onder woorden gebracht door manager Lars van der Beek - wel. In slechts enkele jaren tijd is Accessio uitgegroeid tot het grootste reïntegratiebedrijf van West-Brabant.

Doe-structuur
Accessio Reïntegratiediensten BV is een zelfstandig reïntegratiebedrijf, waar de basis gevormd wordt door geïntegreerd praktijkonderzoek, praktijk-simulatieplaatsen en praktijktraining op 'warme' werkplekken. "Wij zijn hier heel duidelijk praktijkgericht bezig," brengt Van der Beek als grootste kracht in de werkwijze van het bedrijf naar voren. "Uiteraard behoren loopbaanonderzoeken, beroepskeuzetest en wat al niet meer tot de mogelijkheden, maar wij willen ons vooral profileren middels onze doe-structuur in de praktijk. 'Door werk, naar werk' is de filosofie, die wij hier hoog in het vaandel dragen."

Ruime werkplaats
Het is dan ook vaak een drukte van belang aan de Bosstraat te Roosendaal. Want naast dat er op diverse plekken werkprojecten zijn, beschikt Accessio ook over een ruime werkplaats. Onderverdeeld in de categorieën productie, bouw/hout, metaal en schoonmaak, wordt hier voor heel wat personen die eerste zo belangrijke stap naar reïntegratie gezet. "En dan samen wordt er toegewerkt naar een vooraf bepaald einddoel. Voor de ene kan dat een reguliere arbeidsplaats zijn, voor de ander kan het terugkeren in de oude baan betekenen en weer een ander streeft puur sociale activering na. En om dat einddoel te bereiken, kunnen we binnen Accessio een groot aantal producten inzetten. De uitroep 'Hier zie je reïntegratie!', die regelmatig gedaan wordt door delegaties vanuit diverse politieke groeperingen, die Accessio bezoeken, zegt naar alle waarschijnlijkheid meer dan genoeg."

Regionaal
Naast die zichtbaar actieve houding, weet Accessio zich verder ook zeer sterk te profileren door puur regionaal te opereren. Het werkgebied richt zich voornamelijk op West-Brabant en het eiland Tholen. In deze regio wordt geparticipeerd in menig netwerk en maatschappelijke projecten. Ook de diverse partners zijn uiteraard van groot belang. Zo werkt Accessio veelvuldig samen met de WVS-Groep, GGZ Westelijk Noord-Brabant, de Stichting Dag- en Woonvoorziening, de Sociaal Pedagogische Dienst, het ROC en uiteraard de diverse gemeentes (die contractpartner zijn). Bovendien is Accessio provider van Krew BV, waarvoor zij integrale trajecten voor het UWV uitvoert.

Gemotiveerde mensen
Op dit moment heeft Accessio een groot aantal mensen in een reïntegratietraject zitten. Maar, er moeten er nog veel meer geplaatst worden. Geïnteresseerde bedrijven zijn dan ook meer dan welkom. Accessio levert u sterk gemotiveerde mensen. Bovendien krijgt u tijdens zo'n leer-werk periode vanuit ons ook nog eens een goede begeleiding. Wat denkt u ervan?

Meer informatie
Accessio Reïntegratiediensten
Bosstraat 48
4704 RL Roosendaal
Tel.: 0165 - 822650
Fax: 0165 - 534848
E-mail: info@accessiobv.nl
Internet: www.accessiobv.nl


...spreekt
Handen uit de mouwen

...start
Vier ondernemers koppelen hun netwerken en halen hiermee méér opdrachten binnen

...bevordert
REWIN, spin in het web van bedrijvigheid in West-Brabant

...herstelt
Licht economisch herstel West-Brabant

...verbetert
Ondernemers kunnen hun rendement verbeteren

...bestraft
Hogere boete bij illegaal werk

...belegt
De beleggings- adviseurs

...netwerkt
Regio Business Dagen Breda

...speelt
BizWorld Brabant van start

...rijdt
Zakelijk onderweg

...onderneemt
Het MKB onderneemt te naïef !

...adviseert
Familiebedrijf; strategisch management en planning (deel 1)

...promoot
Het kloppend hart van westelijk Noord-Brabant

...realiseert
Contouren merkendorp zichtbaar

...ontwikkelt
Kwaliteit staat voorop

...behartigt
Leden bieden toegevoegde waarde aan de gemeente

...herstructureert
Leefgenot voor jong en oud

...revitaliseert
De nieuwe poort van Roosendaal

...bouwt
Natuurlijk wonen tussen bos en stad

...versterkt
Een winkelhart om trots op te zijn

...ontplooit
Wissel tussen verleden en toekomst

...organiseert
Boeiend ballonspektakel boven Breda

...leest
In 't kort

...stimuleert
De functie van het bedrijven- en regio-promotie programma in West-Brabant

...huisvest
Stijging aanbod én opname kantoorruimte in Nederland

...kiest
Bedrijventerrein Moerdijkse Hoek op afstand van de kern Moerdijk