In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Moerdijkse Hoek weer stap dichterbij

West-Brabant - De provincie Noord-Brabant heeft op 13 januari twee concrete ontwerpen voorgesteld voor bedrijventerrein Moerdijkse Hoek. Hiermee is de invulling en de plaats van het terrein concreter geworden.

De aanvoer van goederen over water voor Moerdijkse Hoek zal primair via de haven van Moerdijk plaats vinden. (Foto: Erald van der Aa)

De provincie heeft een MMA (meest milieuvriendelijk alternatief) en een VKA (voorkeursalternatief) gepresenteerd. De alternatieven verschillen niet veel van elkaar. In beide ontwerpen is afgezien van ontwikkelingen ten noorden van de A17, om te voorkomen dat het terrein te dicht bij de dorpskern van Moerdijk komt. Ook bestaat Moerdijkse Hoek altijd uit vier werkterreinen met er tussenin een 'groene long' (groene zone). In het voorkeursalternatief wordt de insteekhaven Roode Vaart doorgetrokken en voorzien van een overslagterminal. Dit zorgt ervoor dat de capaciteit van de haven Moerdijk wordt vergroot. Hiermee wordt voorzien in de groeiende behoefte aan vervoer over water. In het MMA is vanwege de kern Moerdijk afgezien van het doortrekken van de insteekhaven Roode Vaart. Er is een taakstelling opgenomen voor het verplaatsen van milieuhinderlijke bedrijven van elders uit de regio.

De kamer van koophandel en de Brabants-Zeeuwse Werkgeversvereniging (BZW) maken zich hard voor marktconforme grondprijzen. Anders loert het gevaar dat het terrein zichzelf uit de markt prijst. Ook het beveiligen van het terrein is een punt van aandacht.Een gefaseerde aanleg van Moerdijkse Hoek is volgens de beide partijen goed mogelijk. Dit betekent volgens de kamer en de BZW dat afgezien kan worden van een segmentering per deelgebied.

De provincie heeft de ontwerpen voorgelegd aan de bestuurlijke en de maatschappelijke begeleidingsgroep die het ontwerpproces volgen. Hierin zijn de meest betrokken organisaties uit West-Brabant vertegenwoordigd. Gedeputeerde Staten zullen in mei of juni 2005 het ontwerp vaststellen. Daarop volgt een advies- en inspraakronde. Begin 2006 besluiten Provinciale Staten over het ruimtelijk plan.

Meer informatie
Gerard Sand
Tel.: (076) 564 69 35
E-mail: gsand@breda.kvk.nl


...fuseert
Eén ROC voor West-Brabant

...start
Pragmatisch omgaan met moeilijke milieu-, Arbo- en veiligheidsregels

...vernieuwt
Het Blushuis komt tot leven.

...exporteert
Internationale handelsdag nuttig voor beginnende exporteur

...presenteert
Moerdijkse Hoek weer stap dichterbij

...belegt
De beleggings- adviseurs

...spreekt
Bedrijfsbezoeken verhelderen blik van bestuurders

...viert
Samen sterker dan alleen

De Ondernemer Bedrijfsautospecial '05

- Ford
- Iveco
- Mercedes-Benz
- Nissan
- Peugeot
- Renault
- Scania
- Skoda
- Volkswagen

...organiseert
Vijfde BIT-Trofee in het teken van 'gevonden worden' op internet

...adviseert
Familiebedrijf; strategisch management en planning (deel 2)

...coacht
Coaching kan wel een steuntje in de rug geven

...wint
Stijn Deelen van Interbrew Key-Account Manager van het Jaar

...kleedt
Patty Zomer: "Het vak van modestyliste wordt vaak onderschat"

...draagt
Zomertrends voor de mannen

...shopt
Zomertrends voor de vrouwen

...ontvangt
Duurzame energie leidt tot Zeeuwse Milieuprijs

...huisvest
Kantorenmarkt moet anders worden benaderd

...leest
In 't kort

...onderzoekt
Bedrijfsactiviteiten niet massaal naar het buitenland