In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Bedrijfsautospecial 2005
Ford

U bent het al een beetje van ons gewend: een jaarlijkse bedrijfsautospecial. Dit jaar hebben we gemeend het eens wat anders te moeten aanpakken dan voorheen. Minder merken maar wel meer informatie per merk en wat grotere foto's waardoor een beter beeld ontstaat van de getoonde modellen.

Het Amerikaans/Duitse Fordconcern behoort nog altijd tot de wereldspelers op de automobielmarkt. Of het nu om personen- of bedrijfsauto's gaat, voor vrijwel elke wens heeft Ford een toegesneden product. Binnen de personenwagenbranche is scala zeer duidelijk met een groot aantal modellen van verschillende merken, want net als andere fabrikanten heeft Ford de afgelopen decennia een aantal kleinere merken opgekocht. Daaronder vallen bijvoorbeeld luxueuze merken als Volvo, Jaguar, Land Rover en zelfs het oer-Britse topchique Aston Martin hebben Ford tegenwoordig als moederbedrijf. Het is duidelijk dat hier sprake is van schaalvergroting en, vooral, synergievoordeel omdat de verschillende merken van elkaars techniek, onderdelen en zelfs hele motoren en onderstellen kunnen profiteren. Autofabrikanten zijn er dol op. In de Verenigde Staten is Ford op het gebied van personenwagens en bedrijfsauto's een héle grote. Daar worden ook types verkocht die in onze contreien een marginaal showroombestaan leiden of al helemaal niet worden verkocht. Pick-ups bijvoorbeeld zijn in de States buitengewoon populair en een van de gangmakers op dat vlak is de Ford F150 die een tijd lang Amerika's bestverkochte auto was. Op bedrijfsautogebied heeft Ford in ons land niet zo gek veel types paraat. Er is de relatief nieuwe Transit Connect, een compacte besteller en natuurlijk de wereldberoemde Transit die in talloze variëteiten wordt aangeboden. Daarnaast wordt ook in Nederland de Ranger aangeboden, een four-wheeldrive pick-up.

Transit Connect
De Transit Connect is een moderne bestelauto in het compacte genre. Deze auto werd nog maar een aantal jaren geleden zodanig ontworpen dat hij ruimte en comfort met elkaar in nauw contact brengt. Ford biedt een behoorlijke hoeveelheid motoren en uitvoeringsspecificaties voor de Transit Connect en dat maakt de auto tot een volwassen partij in de markt. De Transit Connect is leverbaar met zowel korte als lange wielbasis. De naam Transit is eraan toegevoegd omdat ook deze auto staat voor duurzaamheid en lage onderhoudskosten. Reken voor een Connect op een basisprijs van rond 10.000 euro, ex BTW.

Transit
Ford Transit viert dit jaar zijn veertigste verjaardag. Van deze jarige wereldberoemde lichte bedrijfsauto zijn zeer veel uitvoeringen te koop. En niet alleen in het bedrijfsautosegment is zijn rol groot, zelfs in het personenvervoer is zijn impact enorm: als het om personenvervoer gaat, is de Ford Transit ook daar toonaangevend. Met vorig jaar ruim 600 verkochte personenbussen in ons land, staat Ford op de tweede plaats in het personenàvervoersegment. Het veertigjarig bedrijfsjubileum van de Ford Transit wordt grootscheeps gevierd, hetgeen op de BedrijfsautoRAI later dit jaar in Nederland zijn hoogtepunt zal bereiken. Dit feestelijke feit wordt gevierd met een geweldige actie: 40% korting op fabrieksopties op de Transit, maar ook op de Transit Connect. Deze actie maakt het natuurlijk extra aantrekkelijk om zowel de Transits voor personenvervoer, als de bedrijfsauto's feestelijk aan te kleden met airco, metaallak, CD speler etc. Het feestnummer Connect Celebration heeft onder meer Easy sound 4000 radio/cassette speler, metaallak, centrale dubbele vergrendeling met afstandsbediening en elektrisch verstelbare en verwarmbare buitenspiegels. De Transit Celebration is voorzien van centrale dubbele vergrendeling met afstandsbediening, ABS en Easy sound system 6000 radio/CD speler. De modellen zijn direct uit voorraad leverbaar. Het klantenvoordeel op de Ford Transit Celebration bedraagt 2.300 euro. Op de Ford Transit Connect Celebration is het altijd nog 400 euro. Er is al een Transit Business Edition vanaf 14.395 euro, ex BTW, en Transit Connect vanaf 9.995 euro, ex BTW.

Ranger
Ook de Ford Ranger neemt deel aan het verjaarsfeest: er is een Celebration model leverbaar met onder andere airconditioning, lederen bekleding, 15-inch lichtmetalen wielen, ABS, two-tone metaallak en verchroomde deurgrepen voor slechts 23.995 euro, ex BTW. Zo profiteert ook deze stoere 4x4 pick-up van de verjaardag van de Ford Transit. Trouwens, een Ford Ranger heeft een vanafprijs van 19.750 euro, ex BTW. Uitsluitend in de bedrijfsautosector speelt Fords actie om de betrouwbaarheid van de Transit Connect TDCi te benadrukken. Een aanbieding waar de zakelijke gebruiker van een bestelauto niet omheen kan, want Ford biedt op zowel de Connect SWB als de Connect LWB modellen met een TDCi motor een Reparatie Onderhoudstarief aan vanaf 1 cent per kilometer (op basis van 36 maanden /100.000 km, exclusief banden). Dit komt neer op 27,78 euro per maand, ex BTW. Deze aanbieding is geldig op orders t/m 31 maart 2005


...fuseert
Eén ROC voor West-Brabant

...start
Pragmatisch omgaan met moeilijke milieu-, Arbo- en veiligheidsregels

...vernieuwt
Het Blushuis komt tot leven.

...exporteert
Internationale handelsdag nuttig voor beginnende exporteur

...presenteert
Moerdijkse Hoek weer stap dichterbij

...belegt
De beleggings- adviseurs

...spreekt
Bedrijfsbezoeken verhelderen blik van bestuurders

...viert
Samen sterker dan alleen

De Ondernemer Bedrijfsautospecial '05

- Ford
- Iveco
- Mercedes-Benz
- Nissan
- Peugeot
- Renault
- Scania
- Skoda
- Volkswagen

...organiseert
Vijfde BIT-Trofee in het teken van 'gevonden worden' op internet

...adviseert
Familiebedrijf; strategisch management en planning (deel 2)

...coacht
Coaching kan wel een steuntje in de rug geven

...wint
Stijn Deelen van Interbrew Key-Account Manager van het Jaar

...kleedt
Patty Zomer: "Het vak van modestyliste wordt vaak onderschat"

...draagt
Zomertrends voor de mannen

...shopt
Zomertrends voor de vrouwen

...ontvangt
Duurzame energie leidt tot Zeeuwse Milieuprijs

...huisvest
Kantorenmarkt moet anders worden benaderd

...leest
In 't kort

...onderzoekt
Bedrijfsactiviteiten niet massaal naar het buitenland