In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

Volgens Mental Moving zijn er steeds minder mensen die 's morgens met plezier aan een nieuwe dag beginnen. Daarom geeft het Bergen op Zoomse bedrijf workshops, waardoor cursisten zichzelf beter leren kennen, ook leren ze zich gelukkiger te voelen. Oprichtster Lilian Hopmans: "De komst van de gsm en computer zorgen dat het leven snel gaat. Soms lijkt het meer een race tegen de klok, waarbij iedereen van hot naar her rent. De woorden 'morgen' en 'vroeger' bestaan niet meer. Alles draait om 'nu'. Heb je een vraag, dan wil je méteen antwoord. Daarom stuur je een e-mail of sms. Waarom zou je naar een collega lopen die een etage hoger zit? Dit kost alleen maar tijd en dat heeft niemand meer."


Vier therapeuten hebben hun krachten gebundeld in Mental Moving en geven elke eerste zaterdag van de maand workshops. Vlnr. Imagoconsulente Merel Nederveen, oefentherapeut-mensendieck Lilian Hopmans, haptonoom Chantal van der Meijden en psychotherapeute Ans Gielen.

Lilian Hopmans is sinds 1978 actief als oefentherapeut-mensendieck en heeft een goed lopende praktijk in Bergen op Zoom. Mensendieck leert welke houdingen 'goed' of 'fout' zijn. Hoe belast je je nek, schouders, armen en benen zo min mogelijk? In haar praktijk kwam Lilian regelmatig patiënten tegen die ook nog andere problemen hadden. Daarom besloot ze samen te gaan werken met drie therapeuten, die allen een andere specialisme hebben. Ze werkt met psychotherapeute Ans Gielen, haptonoom Chantal van der Meijden en dramadocent en imagoconsultente Merel Nederveen. Zo is het mogelijk een totaalpakket te leveren. Elke eerste zaterdag van de maand geven de vier therapeuten een workshop waarbij cursisten zichzelf beter leren kennen en waarbij zich bewust worden van hun eigen gedrag en hun manier van handelen. Lilian Hopmans: "We geven bij de training antwoorden op vragen als: Waar word je gelukkig en ongelukkig van? Wat houdt je bezig? Waar maak je je (onbewust) druk om? Wat kun je doen om jezelf beter te voelen? En uiteraard leer je hoe je stress en overbelasting de baas wordt. Het is absoluut niet de bedoeling om tijdens de workshop over je diepste gevoelens te gaan praten, maar we geven wel tips waar je ook echt iets aan hebt."

Vragen staat vrij
Psychotherapie behandelt psychische en relationele problemen. Ans Gielen: "Per levensfase stel je jezelf vragen. Ben je dertig jaar oud dan wil je nog van alles doen: je wilt reizen, werken en ook nog kinderen. Soms vraag je je af wanneer je rust krijgt. Met veertig jaar heb je het meeste wat je wilde gedaan: waarschijnlijk heb je kinderen, je hebt gereisd en je vraagt je af of dit het nu is. Bij het bereiken van de vijftig zijn de kinderen al wat ouder en hebben hun eigen leven. Vijftigers willen weten of het nog mogelijk is een andere baan te vinden. Bij de zestig komen mensen vaak met diepgaandere vragen naar me toe. Ze vragen zich bijvoorbeeld af welke rollen ze vervuld hebben in hun leven."

Bij haptonomie leren mensen via tast, aanraken en menselijk contact, de betekenis van lichamelijke signalen kennen. Ze leren op een bewustere wijze om te gaan met spanning en stress. De imagoconsulente geeft stijl- en kleuradvies. Ze kijkt wat mensen het beste kunnen dragen en welke kleuren het beste bij hen passen. Merel Nederveen: "Ik krijg verschillende vragen in mijn praktijk. Van hoe mensen met overgewicht er toch een goede kledingkast op na kunnen houden tot een vraag van een zestienjarig meisje dat koningin van het schoolgalabal wilde zijn. Iedereen wil er tegenwoordig goed uitzien. Leeftijden zeggen niks meer. Tieners zien er ouder uit, terwijl ouderen er juist veel jonger uitzien."

Op de werkvloer
Mental Moving gaat ook naar bedrijven toe. Zo was Lilian Hopmans als oefentherapeut-mensendieck op de werkvloer bij bierbrouwer Heineken, Rijkswaterstaat en M&S mode. Ze trainde bij werknemers de optimale belasting van bepaalde lichaamsdelen. Bij al deze bedrijven is Lilian preventief te werk gegaan. Volgens haar waren haar bedrijfsbezoeken ook in het voordeel van de werkgever, want werknemers die goed in hun vel zitten, presteren beter!

Psychotherapeute Ans Gielen: "Tegenwoordig gaan mensen naar de sauna om hun lichaam rust te geven. De cursussen die wij geven, zorgen ervoor dat een soort emotionele rust plaatsheeft. Zodat je er daarna weer met volle moed tegenaan kunt."

Meer informatie
Internet: www.mentalmoving.nl
E-mail: mentalmoving@home.nl


...spreekt
Burgemeester legt nadruk op het positieve

...start
Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

...innoveert
Ondersteuning bij financiering van innovaties

...informeert
Handvat voor een aantrekkelijk centrum

...leert
GO! stagedatabank in werking

...onderzoekt
Weinig knelpunten bevoorrading regio

...onderneemt
Veel variëteit en een gezond ondernemers- klimaat op de Regio Business Dagen

...investeert
Het REWIN zet West-Brabant in de kijker

...netwerkt
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

...ondersteunt
Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...doneert
Lionsclub haalt met Sportquiz 20 mille op voor goed doel

...schoolt
P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

...stimuleert
Mulix ICT diensten: dé intermediair van Zuid Nederland

...zoekt
CWI Breda: de plek voor werkgever en werkzoekende

...verbetert
Bedrijfsvoering onder ctrl

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...bezoekt
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
20 april

...luistert
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
21 april

...deelneemt
Regio Business Dagen West-Brabant 2005: de deelnemers