In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005













advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl




Veel variëteit, een gezond ondernemers- klimaat en een interessante agenda dit jaar op de Regio Business Dagen West-Brabant.

De organisatie van de Regio Business Dagen West-Brabant is tevreden over het voortraject van de beurs. Diverse partijen hebben zich van hun beste kant laten zien om samen met de organisatie dit jaar weer een goed evenement neer te zetten. Ze kijkt dan ook uit naar twee succesvolle, zakelijk interessante en zeker ook gezellige beursdagen.

Rian Ramaekers en Johan van den Kieboom.

Op woensdag 20 en donderdag 21 april vinden in het Racketcentrum te Breda de Regio Business Dagen West-Brabant plaats. Een beurs waar ondernemers, overheidsinstellingen en onderwijs de bezoeker meenemen in hun wereld van expertise. Voor de bezoeker biedt het evenement een gevarieerd aanbod van bedrijven. Zo presenteren bedrijven uit de industriële sector zich, de ict, zakelijke dienstverlening, organisatie advies, evenementenbrache en zijn er bijvoorbeeld arbo- en reïntegratiediensten vertegenwoordigd. Uiteraard kan men er ook terecht om een goede wijn te proeven bij een exclusieve wijnimporteur of kennis te maken met golfevenementen.

Netwerken is een vak
De Regio Business Dagen worden vooral aangegrepen om bestaande relaties te verstevigen en nieuwe zakelijke contacten te leggen. Ondernemers kunnen hiervoor een stand huren en zichzelf zo in de etalage zetten. Kennen en gekend worden, daar draait het om bij goed en gezond ondernemen. "Het draait allemaal om contacten. Netwerken is daarbij heel belangrijk," vertelt Rian Ramaekers. Daarom hebben we besloten de ondernemers een handje te helpen. Tijdens de beurs organiseert het bedrijf 1-to-1 Networkfacility één op één netwerksessies. In deze sessies staat netwerken centraal. Alle deelnemers, ongeacht het soort bedrijf, product, dienstverlening of concurrentie, heeft potentiële klanten voor de ander op zak. Gedurende de sessie kunnen ondernemers 1 op 1 gesprekken voeren met minimaal zes tot acht deelnemers. Tijdens de gesprekken kunnen de participanten concrete afspraken maken met de gesprekpartners en kunnen ze volop netwerken en aftasten wat men voor elkaar kan betekenen. Belangrijk is dat ze een band met de gesprekpartners creëren die de basis legt van gun-gun en win-win. Waardoor een lange intensieve samenwerking kan ontstaan. Bezoekers van de beurs kunnen aan deze sessies deelnemen.

Overheid en belangenorganisaties samen sterk
De overheid en belangenverenigingen hebben dit jaar actief ingespeeld op de beurs. Met name belangrijke netwerkverenigingen zoals het MKB West-Brabant zijn van mening dat de Regio Business Dagen belangrijke dagen zijn voor eenieder werkzaam in de regio. Naast de stand van het MKB West-Brabant ontglipt het Gemeente/SES-plein zeker niet aan de ogen van de bezoeker. Niet alleen de Gemeente Breda, maar ook het SES, het Rewin en de Gemeente Roosendaal leggen op dit plein graag contact met de ondernemer uit haar regio. 'De regio moet zich in haar totaliteit op de kaart zetten' zo vindt o.a. de Gemeente Breda. 'De regio West-Brabant biedt een gezond en gevarieerd ondernemersklimaat en dat willen we als geheel uitstralen' en dat is dan ook reden dat ze op dit plein haar krachten gebundeld hebben.

Debat met Hans Wiegel en interessante lezingen/workshops
'Naast het reguliere beursgedeelte, zorgen wij ook voor een aanvullend programma, wij willen de bezoeker tenslotte zo veel mogelijk bieden'. Zo gaat niemand minder dan Hans Wiegel tijdens de Regio Business Dagen graag met de regionale ondernemer in debat over ondernemerschap en concurrentiekracht. Ook zijn er gedurende de twee dagen lezingen en workshops van o.a. het Centrum voor Werk en Inkomen, Serin, van Ede & Partners, Timmermans & Verdult, de Entrepreneur, Ilfa en Asecom.

JOP Plein
Een ideale gelegenheid voor startende ondernemers om zich in de regio West-Brabant op de kaart te zetten, is het Jong Ondernemers Plein (JOP-Plein) Het JOP-Plein is een initiatief van het Jong MKB en MCR en biedt jonge bedrijven de gelegenheid om laagdrempelig aan het evenement te participeren. 'Startende bedrijven hebben een niet te onderschatten rol in een bedrijfsregio en horen bij zo'n zakelijk netwerkevenement aanwezig te zijn' aldus Rian Ramaekers.

Regionale samenwerking
Middels de Regio Business Dagen wil de organisatie de ondernemers bewust maken van de regionale functie die elk bedrijf heeft. Zeker omdat veel ondernemers de regiowaarde soms wel eens onderschatten. Ieder bedrijf maakt echter wel degelijk onderdeel uit van de maatschappelijke samenleving, zowel op (inter)nationaal, regionaal en lokaal niveau. Samenwerking op regionaal niveau heeft zijn meerwaarde meer dan eens bewezen: kortere lijnen tussen overheid, bedrijfsleven en onderwijs- en kennisinstellingen zijn van positieve invloed op de economische positie van de regio. Redenen genoeg dus om de beurs met een bezoekje te vereren.

Meer informatie
Voor nadere informatie over de beurs, kunt u contact opnemen met Organisatie Groep Zuid b.v., projectmanager Rian Ramaekers, per mail rian@ogz.nl


...spreekt
Burgemeester legt nadruk op het positieve

...start
Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

...innoveert
Ondersteuning bij financiering van innovaties

...informeert
Handvat voor een aantrekkelijk centrum

...leert
GO! stagedatabank in werking

...onderzoekt
Weinig knelpunten bevoorrading regio

...onderneemt
Veel variëteit en een gezond ondernemers- klimaat op de Regio Business Dagen

...investeert
Het REWIN zet West-Brabant in de kijker

...netwerkt
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

...ondersteunt
Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...doneert
Lionsclub haalt met Sportquiz 20 mille op voor goed doel

...schoolt
P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

...stimuleert
Mulix ICT diensten: dé intermediair van Zuid Nederland

...zoekt
CWI Breda: de plek voor werkgever en werkzoekende

...verbetert
Bedrijfsvoering onder ctrl

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...bezoekt
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
20 april

...luistert
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
21 april

...deelneemt
Regio Business Dagen West-Brabant 2005: de deelnemers