In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




MKB Netwerk Roosendaal:
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

Roosendaalse ondernemers moeten trots zijn op hun gemeente als economisch centrum en op hun eigen rol in de economie van Roosendaal. Dat is de doelstelling van MKB Netwerk Roosendaal. Het startschot van de nieuwe onder-nemerskoepel wordt gegeven op 28 april 2005.

De jonge managers steunen elkaar

Ontmoetingsplaats
MKB Netwerk Roosendaal is een initiatief van aansprekende ondernemers uit Roosendaal, die behoefte hebben aan een vereniging, waarbinnen ondernemers zich thuis voelen: een ontmoetingsplaats waar zij hun kennis kunnen vergroten, initiatieven kunnen ontplooien en nieuwe contacten kunnen leggen. Kortom, een weg naar wijsheid, die niet wordt geblokkeerd door eigen wijsheid.

Het nieuwe ondernemerscollectief komt voort uit het bestaande MKB Roosendaal, een vereniging die hoofdzakelijk detaillisten tot haar leden kan rekenen en die dringend behoefte heeft aan zowel vernieuwing als verbreding. De vacatures van een aantal afgetreden bestuursleden zullen worden opgevuld door ambitieuze mensen, die afkomstig zijn uit diverse branches. Vanuit hun verschillende achtergronden zullen zij een ontmoetingsplaats kunnen realiseren, waarvan alle ondernemers deel willen uitmaken. MKB Nederland adviseert de initiatiefgroep, het interim-bestuur, in de persoon van Regio Manager John Griep.

Kick off
Om interessant voor alle ondernemers, dus ook voor starters te kunnen zijn, is een gevarieerd en aansprekend programma onontbeerlijk. Daarmee kan MKB Netwerk Roosendaal zich onderscheiden van de overige ondernemersverenigingen binnen de gemeente. De leden van de initiatiefgroep hebben inmiddels een bijeenkomst belegd met een groot aantal ondernemers uit hun eigen netwerk en de "oude" MKB-Roosendaal. Daaruit is het initiatief ontstaan om op 28 april aanstaande in het RBC-stadion een paar honderd ondernemers bijeen te brengen voor de kick off van het nieuwe ondernemerscollectief. Naar aanleiding daarvan zullen zij zich een beeld kunnen vormen van wat er leeft binnen ondernemend Roosendaal en waaraan behoefte is. Een van Nederland's bekende infotainers George Parker zal de avond leiden. Met zijn stand up infotainment programma zet hij magie in als instrument voor een verhaal. Ofwel, brengt hij ondernemers op ideeën die uitgewerkt kunnen worden in een groter verband, in een netwerkomgeving. Ook wordt onder de aanwezigen een enquête gehouden. Voor deze bijeenkomst worden ook vertegenwoordigers van de gemeente Roosendaal, de Kamer van Koophandel, de pers en andere mogelijke partners uitgenodigd.

Prioriteit
Het is de bedoeling dat uit alle genodigden voor de kick off zich een aantal geïnteresseerden voor het bestuurslidmaatschap meldt. Pas als blijkt dat MKB Netwerk Roosendaal levensvatbaar is, zullen de initiatiefnemers een nieuw bestuur vormen. Tot die tijd hebben, op penningmeester Jos Dekkers na, Dirk Jan Albers, Jurgen Albicher, Marc Brekoo, Cees Dekkers, Jan Kees van Dommele, Ton Jongeneelen en Gerard Post geen specifieke functie binnen het interim-bestuur. Hun kracht is de hoge prioriteit die zij stellen aan de totstandkoming van de nieuwe vereniging en de benoeming van het bestuur, waarvan zij tot dat moment gezamenlijk de kosten dragen. Zo hebben hun ervoor gezorgd, dat voor de organisatie van deze avond geen beroep hoeft te worden gedaan op de financiële middelen van de "oude" ondernemerskoepel MKB-Roosendaal.

Communicatie
Uiteraard heeft de initiatiefgroep de structuur van de nieuwe vereniging al in grote lijnen bepaald. Internet zal een belangrijke rol gaan spelen bij de communicatie. Via e-mail en een ledenpagina op de website: www.mkbroosendaal.nl zullen de toekomstige leden worden geïnformeerd. Verder zullen er 3-4 bijeenkomsten per jaar worden georganiseerd, waaronder een algemene ledenvergadering. Structureel overleg met de wethouder of een delegatie van de afdeling Economische Zaken van de gemeente Roosendaal en met de Kamer van Koophandel zijn aandachtspunten voor het nieuwe bestuur.

Aanmelden
Iedere ondernemer in de gemeente Roosendaal en omstreken is van harte welkom op de kick off bijeenkomst op 28 april. De toegang is vrijblijvend en gratis, aanmelding is verplicht. Ondernemers die geen persoonlijke uitnodiging hebben ontvangen kunnen zich aanmelden bij:

John Griep
Regio Manager MKB Nederland
Tel.: 073 612 24 26
Fax: 073 612 24 29
E-mail: griep@mkb.nl

Programma 28 april 2005
19.30-20.00 uur  ontvangst
20.00-20.15 uur  verrassend welkom door Marc Brekoo
20.15-21.00 uur  stand up infotainment door George Parker
21.00-22.00 uur  gelegenheid tot het leggen en onderhouden van (zakelijke) contacten

...spreekt
Burgemeester legt nadruk op het positieve

...start
Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

...innoveert
Ondersteuning bij financiering van innovaties

...informeert
Handvat voor een aantrekkelijk centrum

...leert
GO! stagedatabank in werking

...onderzoekt
Weinig knelpunten bevoorrading regio

...onderneemt
Veel variëteit en een gezond ondernemers- klimaat op de Regio Business Dagen

...investeert
Het REWIN zet West-Brabant in de kijker

...netwerkt
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

...ondersteunt
Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...doneert
Lionsclub haalt met Sportquiz 20 mille op voor goed doel

...schoolt
P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

...stimuleert
Mulix ICT diensten: dé intermediair van Zuid Nederland

...zoekt
CWI Breda: de plek voor werkgever en werkzoekende

...verbetert
Bedrijfsvoering onder ctrl

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...bezoekt
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
20 april

...luistert
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
21 april

...deelneemt
Regio Business Dagen West-Brabant 2005: de deelnemers