In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
April 2005













advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be




Bedrijfsvoering onder ctrl

Boekhoudprogramma's zijn er in alle soorten en maten. De online variant is aan een sterke opmars bezig. Makkelijk en noodzakelijk, want de Belastingdienst wil meer en meer digitaal de aangiften ontvangen. Deloitte speelt hier handig op in met een nieuw online concept: ctrl. Deze nieuwe vorm van dienstverlening gaat echter veel verder dan een digitale boekhouding: ctrl is een compleet informatiesysteem, een marktplaats die tijd- en kostenbesparend werkt. De komst van ctrl betekent ook dat ondernemers zich niet langer het hoofd hoeven te breken over softwarelicenties, onderhoudscontracten en allerlei updates: met ctrl is het allemaal goed geregeld.

Van een van Nederlands grootste zakelijke dienstverleners op het gebied van accountancy, consultancy, belasting- en financieel advies mag je verwachten dat ze meegaan met de laatste ontwikkelingen en deze vóór zijn. Deloitte heeft landelijk meer dan vijftig kantoren. Rijn Broere is partner bij Deloitte Breda en verantwoordelijk voor ctrl in de regio Zuid-West Brabant en Zeeland. "Door onze brede klantenkring weten we precies wat er speelt en waar ondernemers behoefte aan hebben. De behoefte aan een online boekhoudprogramma is groot. Daarnaast willen de ondernemers ook goed zijn geïnformeerd en blijven over de ontwikkelingen in hun branche. Reden voor ons om een concept te ontwikkelen waarbij al deze elementen online samenkomen: ctrl."

Marktplaats
De naam van het nieuwe concept is even weldoordacht als voor de hand liggend. Ondernemers houden immers graag alles onder controle. Met het gebruiksvriendelijke ctrl hebben ondernemers met enkele drukken op de knop inzicht in hun financiële administratie, contact met hun persoonlijk adviseur en zien ze relevante nieuwsberichten uit de landelijke media en uit de Deloitte-organisatie. Rijn Broere: "Ctrl biedt veel mogelijkheden en is echt een marktplaats. De ondernemers hebben direct toegang tot hun persoonlijke dossier met bijvoorbeeld databestanden, overeenkomsten en waardevolle documenten. Via dit dossier kunnen ze ook eenvoudig informatie uitwisselen en direct communiceren met de eigen adviseur. Gerichte vragen zijn snel beantwoord. Bovendien kunnen ondernemers in het online-statusoverzicht zien wat er gebeurt. Zo zijn de afspraken met de adviseur altijd helder. Om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws, raadpleegt een ondernemer voortaan ctrl. We brengen de laatste berichten en informatie die belangrijk is voor ondernemers gewoon online. Daarvoor maken we dagelijks een selectie uit de media. De ondernemer geeft zelf aan over welke branches hij wil worden geïnformeerd."

Uitbreiden
De basismodule is uit te breiden met andere handige applicaties. Hiervoor betaalt de ondernemer abonnementskosten. Het gebruik van de basismodule is voor Deloitte klanten gratis. "Aan de basismodule kunnen online boekhouden, salaris- en personeelsadministratie, dataports en online adviesdiensten worden toegevoegd. Zo ontstaat een uitgekiend concept waarmee de ondernemer 24 uur per dag, 7 dagen per week alles onder controle heeft. Groot voordeel van het online boekhouden is dat een relatiebeheerder meekijkt over de schouder van de ondernemer en indien nodig proactief kan corrigeren en adviseren. Binnen de ctrl-portal kunnen franchiseorganisaties of ondernemingen die zich op een andere manier hebben georganiseerd, een eigen portal realiseren. Hierdoor kunnen ondernemers onderling eenvoudig informatie uitwisselen."

Focussen
Sinds april 2004 is ctrl op de markt en een grote groep Deloitte klanten werkt er al mee. "Naar grote tevredenheid," volgens Rijn Broere. "Toch is het concept nog lang niet uitontwikkeld. Klaar zijn we nooit. Straks moet het mogelijk zijn om de hele bedrijfsvoering via de ctrl-portal te regelen. We vullen het programma aan met allerlei diensten die interessant zijn voor ondernemers. Zo zijn er modulen beschikbaar waarmee de voorraad kan worden bijgehouden of de salarisadministratie. Deloitte blijft zich focussen op wat de ondernemer nodig heeft en speelt daarop in met nieuwe diensten en ctrl-modulen. Zo blijft zowel de mkb'er als Deloitte concurrerend en scherp."

Meer informatie
Meer weten? Kijk op www.ctrl.nl


...spreekt
Burgemeester legt nadruk op het positieve

...start
Geluk is 's ochtends wakker worden en je verheugen op de nieuwe dag

...innoveert
Ondersteuning bij financiering van innovaties

...informeert
Handvat voor een aantrekkelijk centrum

...leert
GO! stagedatabank in werking

...onderzoekt
Weinig knelpunten bevoorrading regio

...onderneemt
Veel variëteit en een gezond ondernemers- klimaat op de Regio Business Dagen

...investeert
Het REWIN zet West-Brabant in de kijker

...netwerkt
De weg naar wijsheid wordt niet geblokkeerd door eigen wijsheid

...ondersteunt
Jonge ondernemers op het JOP tijdens de Business Dagen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...belegt
De Beleggings- adviseurs

...doneert
Lionsclub haalt met Sportquiz 20 mille op voor goed doel

...schoolt
P3 Transfer biedt marktgerichte scholing

...stimuleert
Mulix ICT diensten: dé intermediair van Zuid Nederland

...zoekt
CWI Breda: de plek voor werkgever en werkzoekende

...verbetert
Bedrijfsvoering onder ctrl

...huisvest
Zowel aanbod als opname stijgt

...rapporteert
Breda: te weinig grote metrages in aanbod

...bezoekt
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
20 april

...luistert
Regio Business Dagen, lezingenprogramma:
21 april

...deelneemt
Regio Business Dagen West-Brabant 2005: de deelnemers