In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Hans Spuijbroek:
'Op een bepaalde leeftijd moet je beslissen wat je wilt met je carrière'

Hans Spuijbroek heeft in mei van dit jaar zijn eigen bedrijf opgezet. Hij is franchisenemer van WSI Internet, Consulting & Education: een bedrijf dat meer dan 1000 kantoren heeft in 87 landen. Het internationale bedrijf levert een breed scala van oplossingen voor het web, zoals websites, webdesign, hosting, e-commerce en e-learning.


Hans Spuijbroek is franchisenemer van WSI Internet, Consulting & Education. Dit bedrijf levert een breed scala van oplossingen voor het web, zoals websites, webdesign, hosting, e-commerce en e-learning.

Volgens Hans Spuijbroek is het onzin, dat internet zijn grootste hype gehad heeft. De ondernemer vindt dat internet volop in beweging is en dat het legio toepassingen heeft. Hans Spuijbroek (45 jaar) woont met zijn gezin in Oosterhout. De ondernemer zit al 25 jaar in de automatiseringsbranche en heeft er diverse banen gehad. Hij heeft zelfs verschillende sales- en managementposities bekleedt bij één van de grootste computerservice leveranciers van de wereld. Het werk bij zijn werkgever gaf hem op een gegeven moment niet zo veel voldoening meer. Hij vroeg zich af of het dit was, wat hij de rest van zijn leven wilde doen. Hans: ,,Als je rond 45 bent, kom je in een fase dat je moet beslissen wat je wilt doen met de rest van je carrière. Blijf je zitten waar je zit of wil je nog veranderen. Kies je voor de laatste optie dan kun je er nog iets van maken en je er volledig in storten. Omdat ik toch graag iets voor mezelf wilde en toe was aan een nieuwe uitdaging, besloot ik de stap te zetten."

Webconferencing met de hele wereld
WSI Internet, Consulting & Education biedt een uitgebreide ondersteuning aan alle soorten bedrijven. Het hoofdkantoor zit in Canada. WSI Internet, Consulting & Education levert oplossingen die gecertificeerd zijn door Microsoft en is daarnaast strategisch partner van IBM. Het bedrijf ontwikkelt, herontwikkelt en verkoopt internet en website oplossingen voor het bedrijfsleven. Zo ontwerpt het websites, zowel klein als groot, met of zonder intranet. Ook kan WSI een webwinkel opzetten en het bedrijf kan de e-learningomgeving inrichten. Hiermee wordt bedoeld dat bedrijven hun medewerkers trainingen kunnen laten volgen via de computer. Het aantal deelnemers kan variëren van 10 tot meer dan 100 000. Maar niet alleen werknemers kunnen de cursussen volgen. Er kunnen natuurlijk ook specifieke trainingen voor klanten gemaakt worden. Het e-learningpakket biedt bedrijven de mogelijkheid de cursussen on-line te verkopen. Hans Spuijbroek: ,,WSI Internet, Consulting & Education realiseert ook vergaderen via het web. Dit is een heel belangrijk hulpmiddel als een bedrijf de kosten van vergaderen drastisch omlaag wil brengen. Het maakt bij dit zogenaamde webconferencing niet uit waar de deelnemers aan de vergadering gevestigd zijn." Ook levert WSI diensten als zoekmachine optimalisatie (SEO), pay per click, webstatistieken en webaudits. De internettoepassingen die Hans Spuijbroek verkoopt worden geproduceerd in landen als India, Pakistan, Canada, Zuid-Amerika en Egypte. Er zijn veertien productiecentra waar hij kan inkopen.

De voorspellingen zijn overtroffen
Er zijn veel bedrijven die diensten bieden op het gebied van websites. Is er nog plaats voor een bedrijf als WSI Internet, Consulting & Education? Hans Spuijbroek: ,,We zijn nog maar net het debacle van een jaar of vijf geleden te boven. Toen stortte de hele markt in. Wat we zagen als een hype, is geëindigd in een kater. Althans, dit is de beleving van veel mensen. De bedrijven die het overleefden zijn echter geruisloos verder gegaan. Het internet is al ver ontwikkeld. Het heeft zelfs de verwachtingen, die eind jaren negentig gedaan zijn, overtroffen.
Waarom denkt Hans Spuijbroek dat hij het wel gaat redden in de wereld van computers?
,,Ten eerste werk ik al lang in dit vakgebied. Het kunstje dat ik eerst voor mijn baas deed, doe ik nu voor mijn eigen bedrijf. Daarnaast is de formule van WSI Internet, Consulting & Education erg krachtig en levert een product van dit bedrijf aantoonbaar veel voordeel op." In de avonduren doet de ondernemer nog een MBA opleiding. Virtueel, in Liverpool Engeland. Hans Spuijbroek: ,,Het gunstige van zelfstandig ondernemer zijn, is dat je je eigen tijd kunt indelen. Moet ik veel voor mijn opleiding doen, dan deel ik mijn uren anders in. Een nadeel is wel dat ik als zelfstandige mijn collega's mis. Gelukkig bestaat de telefoon, zodat ik altijd wel iemand kan bellen als ik verlegen zit om een praatje. Ik vind het ook heerlijk om onder het juk van een groot bedrijf uit te zijn. Bij WSI Internet, Consulting & Education zijn de lijnen kort. Het is een platte organisatie, zo zitten er maar twee lijnen tussen mij en de CEO."

Internet: www.wsinetbiz.nl
E-mail: info@wsinetbiz.nl


...innoveert
West-Brabant een van de meest veelbelovende regio's

...start
'Op een bepaalde leeftijd moet je beslissen wat je wilt met je carrière'

...profiteert
Breda trekker van "Beneluxering"

...stimuleert
Syntens stimuleert innovatie in de food sector

...groeit
'Je moet de markt respecteren'

...opent
Primeur Bedrijvenloket voor Moerdijk

...reist
Handelsreis Griekenland, 2 - 5 november 2005

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...berekent
MKB, weinig ziekteverzuim: toch maatregelen treffen!

...rijdt
Zakelijk onderweg

...informeert
Kansen die Breda moet pakken

...ontwikkelt
Aan de vooravond van een indrukwekkende ontwikkeling

...bereikt
'Het effect dat je met je website bereikt. Dat is wat telt...'

...vindt
De Bavelse berg, een unieke evenementenlocatie?!

...presteert
Breda presteert nog steeds bovengemiddeld

...verenigt
Oprichting bedrijvenvereniging Hylair

...vestigt
Breda maakt bedrijven terreinen klaar voor de toekomst

...winkelt
Breda, (winkel)stad met karakter

...verhuurt
Bouw blushuis van start gegaan

...zoekt
Mkb: minder banen, minder gemotiveerde sollicitanten

...roept
Gezamelijk moeten die schouders eronder

...bouwt
'Aan de detailhandel wordt meer verdiend dan in de detailhandel zelf'