In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
December 2005

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...


Bedrijven
PriceWaterhouseCoopers
Van Oers accountants en belastingadviseurs
PT Partners
Van Oers accountants en belastingadviseurs
Uw business coach en klaar voor de toekomst

De 'accountancy wereld' is volop in beweging momenteel. Heel wat nieuwe wet- en regelgeving staat op het punt ingevoerd te worden. De grootste veranderingen hebben betrekking op de (wettelijke) controlewerkzaamheden, die vanaf 1 april 2006 vergunningsplichtig zijn.


Van Oers Audit vlnr. Dennis Klasen en René Rademakers

Deze controle/audit praktijk is een wezenlijk - maar wel specialistisch - onderdeel van het accountancy vak, dat nogal eens onderbelicht blijft. Zoals het een van de grotere regionale accountants- en belastingadvieskantoren van Nederland betaamt, heeft Van Oers (met vestigingen in Breda, Oosterhout, Roosendaal en Etten-Leur) uiteraard alle expertise in huis het volledige scala aan diensten voor u te verzorgen. Naast onder andere het voeren van de boekhouding, samenstellen van de jaarrekening en de beoordeling hiervan is er een team van zo'n 20 enthousiaste personen - aangestuurd door René Rademakers (Breda) en Dennis Klasen (Roosendaal) - werkzaam, dat zich hoofdzakelijk bezighoudt met die controle van de jaarrekeningen.

Persoonlijke aandacht
"Dit specialisme spitst zich met name toe op de ondernemingen met over het algemeen meer dan 50 medewerkers, die wettelijk verplicht zijn hun cijfers te laten controleren, of dit vrijwillig doen dan wel statutair vastgelegd hebben," laat René Rademakers weten. "Een groot aantal van hen hebben wij door de jaren heen hier als klant mogen begroeten; waaronder heel wat MKB-bedrijven, maar ook grotere ondernemingen, stichtingen en zelfs dochterondernemingen van internationale concerns. Toch maakt het feit dat wij beschikken over een controle praktijk ons als bedrijf niet buitengewoon uniek. De invulling hiervan echter des te meer. Die veelgeprezen, typische Van Oers kernwaarden hebben het bedrijf in de ruim 40 jaar, dat het inmiddels al bestaat een sterke naam in de markt opgeleverd. Persoonlijke aandacht voor de klant vormt hier de basis, in alles wat we doen."

Klankbordfunctie
"Van Oers is geen 'big four' kantoor, maar beschikt wel degelijk over dezelfde kwaliteiten," vervolgt Rademakers (voorheen werkzaam bij één van de 'big four'). "Deze weten wij perfect te combineren met de charme van een wat kleiner kantoor. Verder onderscheiden we ons vooral ook door een pro-actieve houding. Onze werkzaamheden behelzen meer dan enkel het controleren van de jaarrekening. Ook nemen we een duidelijk adviserende rol op ons en trachten een bijdrage te leveren aan de bedrijfsvoering van de klant. Deze zo belangrijke klankbordfunctie wordt enorm op prijs gesteld. Kortgeleden is aan het uitgebreide takenpakket nog een extra dienst toegevoegd, waarmee wij in concernverband de spilfunctie tussen het administratieve personeel en de groepsaccountant kunnen vervullen. Deze 'Pre Audit Services' is inmiddels al zeer succesvol gebleken."

Hands-on mentaliteit
Het grootste verschil wordt echter gemaakt door de professionele teamplayers die werkzaam zijn binnen Van Oers. Een no-nonsense houding en hands-on mentaliteit kenmerkt hen. Het team wordt hier continue getraind op zowel de vaktechnische vaardigheden als ook persoonlijke en sociale vaardigheden. Dit concept heeft de ambitieuze naam 'Van Oers Academy' meegekregen.

Verfrissend kantoor
Kiezen voor Van Oers betekent kiezen voor een verfrissend kantoor, dat met u meedenkt. In Van Oers vindt u een accountant die zijn werk perfect verstaat, te allen tijde met u meedenkt en persoonlijk contact hoog in het vaandel draagt. Voor diegene die naar meer op zoek is dan een accountant op afstand en graag wil werken met jonge, ambitieuze mensen is Van Oers het aangewezen kantoor.

Van Oers Accountants en Belastingadviseurs
Ginnekenweg 145
Postbus 2039
4800 CA Breda
tel. 076-5303800
fax. 076-5303801

Bovendonk 7
Postbus 50
4700 AB Roosendaal
tel. 0165-582600
fax. 0165-582601

r.rademakers@vanoers.nl
d.klasen@vanoers.nl
www.vanoers.nl


...spreekt
'Geld is belangrijk, het geeft vrijheid'

...begint
Arthur Kok wil zich vooral richten op bestuur en organisatie

...vestigt
West-Brabant heeft een goede reputatie als vestigings­plaats voor logistieke bedrijven

...evalueert
'Dan is het prettig om een klankbord te hebben'

...start
Hoge opkomst weerspiegelt stijgende belangstelling ondernemerschap

...betaalt
Kosten inschrijving onderneming omlaag

...wint
Wie wint de bronzen baksteen 2005?

....innoveert
Avans Academie voor ICT en Media presenteert Business Innovation 2006 voor MKB

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...debateert
Regeltjes en wetten van de overheid vertragen het ondernemerschap

...regelt
De voors en tegens van de levensloop­regeling

...onderzoekt
Wijzigingen in de vennootschaps­belasting

...verandert
Bijtelling privégebruik auto geregeld via de loonbelasting

...rijdt
Zakelijk onderweg

...adviseert
Zonder deskundig advies is internationaal zakendoen gedoemd te mislukken

...proeft
Met een glas in de hand is het goed netwerken

...wint
John Goverde van Pelikaan Reizen beste ondernemer 2005

...organiseert
Regionaal Ondernemers Congres slaat aan

...concludeert
Service Level Agreement, een kwestie van vertrouwen

...meldt
Het aanbod bedrijfs­onroerendgoed is licht gestegen