In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
www.deondernemer.com
www.sitesupport.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijfsautospecial 2006
Isuzu

Isuzu is vanuit autostandpunt bezien een stokoud merk. In 1893 werd de firma opgericht waarna in 1922 de eerste auto werd geproduceerd, in samenwerking met het Britse Wolseley.Dit model kreeg de naam Isuzu, wat later de merknaam werd. In Nederland is Isuzu een betrekkelijk onbekend merk, wereldwijd behoort het concern echter tot de top en is een van de grootste producenten van vrachtwagens en dieselmotoren. Nederland was lang onbelangrijk maar met ingang van dit jaar zijn Isuzuproducten ook in ons land te koop. Er zijn twee modellen die in tal van varianten worden geleverd, zoals dat bij bedrijfsauto's meestal gebruikelijk is.

De Rodeo is een pick-up terwijl de N-series de markt van zwaardere bedrijfswagens gaat bedienen. Isuzu claimt dat ieder voertuig dat door hen wordt gebouwd is gericht op functionaliteit, comfort en duurzaamheid. Isuzu bouwt in het bijzonder lichte en halfzware bedrijfsvoertuigen en pick-ups. Er is geen divisie waarbinnen personenauto's worden gebouwd. In de jaren zestig was dat wel het geval en die werden ook in Nederland geïmporteerd. Een voorbeeld hiervan is de Isuzu Belett.

De Isuzu Rodeo is een pick-up die in tal van variëteiten wordt geleverd. Ze zijn er met twee- en met vierwielaandrijving, met een enkele cabine en met een dubbelcabine. In Thailand is de auto zo populair dat er binnen tien dagen nadat hij daar was geïntroduceerd tienduizend exemplaren waren verkocht. Na een jaar waren dat er al honderdduizend. Jaarlijks bouwt de Japanse fabriek meer dan 200.000 pick-ups die vooral bedoeld zijn voor die landen waar de rij-omstandigheden het slechtst zijn. Onvermoeibaar trekken ze hun spoor en het is verbazingwekkend hoe veel vracht deze auto's kunnen dragen. Wie een keer in het verre oosten (Thailand en/of Indonesië) is geweest weet waarover het gaat. Daar worden deze auto's volslagen volgestouwd met mensen omdat ze er als taxi worden gebruikt, met of zonder passagiershuif. Isuzu produceert momenteel zo'n zestig verschillende typen dieselmotoren, van 1000 cc tot en met 30.000. Deze laatste zijn bedoeld voor zeer zware tractoren.

De Rodeoreeks zoals die in Nederland wordt geleverd bestaat uit acht modellen, met een keuze uit 2.5 en 3.0 liter turbodiesel motoren.Er zijn drie varianten qua opbouw, single cab (voor vervoer van twee personen), extended cab (voor vervoer van twee personen met extra passagiersruimte) en een double cab voor vervoer van maximaal vijf personen, exclusief de vracht uiteraard. Ze zijn zowel leverbaar met handschakeling als met een automatische versnellingsbak. Dat de Rodeo geen kleine jongen is mag al blijken uit zijn maten, die met een dikke vijf meter lengte bepaald fors te noemen zijn. Met een hoogte van zo'n 1.65 meter, torenen ze ook nog eens hoog boven het asfalt uit. Op dit moment kent Nederland zeven Isuzudealers, waaronder twee in West-Brabant.


...beveiligt
Beveiliging is hot

...poetst
"Een bedrijf opzetten: Het grootste risico, dat ik ooit heb genomen"

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...heeft exportplannen
Exportplannen richting België? Doe je huiswerk goed!

...kijkt een stap verder
Syntensadviseur is TomTom voor ondernemer

...laat zijn stem niet verloren gaan
"Reden genoeg om te gaan stemmen"

...werkt samen
Kennis­overdracht voor West-Brabantse food­bedrijven

....creëert zijn eigen toekomst
Lectorale rede over Innovatief Ondernemen

...heeft kapitaal nodig
Investeren in jonge ondernemers

...en de Amerstreek
Investeren in toerisme en recreatie

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Renault
  • Volkswagen
  • Mitsubishi
  • Citroën
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Mercedes-Benz
  • Opel
  • Land Rover
  • Fiat
  • Ford
  • Nissan

...gaat naar de Regio Business Dagen
Nog enkele weken en dan is het bedrijfs­leven weer bij elkaar onder één dak!

...is geïnteresseerd in innovatie
Business Innovation 2006 geslaagd

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantoren­markt'

...kan zelf analyses uitvoeren
NVM-leden krijgen meer faciliteiten in BOG-database

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs