In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Maart 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl
www.sitesupport.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijfsautospecial 2006
Fiat

Fiat belandde in de verkoopstatistieken van bedrijfsauto's op de achtste plaats, juist achter Citroen dat echter wel bijna duizend auto's meer verkocht.


Fiat is een oud Italiaans merk dat zich voornamelijk richt op compactere personenauto's en lichte bedrijfswagens. Heel beroemd zijn de zogenaamde rugzakjes geworden, piepkleine autootjes uit de jaren vijftig en zestig waarmee Italië mobiel werd gemaakt. Op het vlak van bedrijfsauto's hield het merk zich meer op de vlakte hoewel de Giardiniera (zeg maar een bedrijfswagenuitvoering van de Fiat 500) van datzelfde rugzakje in bepaalde kringen nog steeds populariteit geniet. Tegenwoordig heeft Fiat een omvangrijk aantal redelijk scorende modellen binnen het bedrijfswagengamma. Om te beginnen is er de Strada, een compacte pick-up, de Multipla Van en de Stilo Van, in diverse variëteiten is er de Scudo, de Doblò Cargo die dit jaar tot Van of the Year werd gekozen en de Ducato, ook al in diverse varianten.

Doblò Cargo
Hij werd door een internationaal gezelschap van vooraanstaande autojournalisten gekozen tot van of the Year 2006 en daar zal Fiat best blij mee zijn. Deze prestigieuze prijs doet de verkoopcijfers meestal wel goed en voorzover dat al niet zo is zal het zeker ook geen kwaad doen.

Al eerder stond de Doblò Cargo op het modellenprogramma maar het afgelopen jaar werd hij drastisch vernieuwd. Dat zijn uiterlijk veranderde, daar zal niemand echt rouwig om geweest zijn. De vernieuwde Doblò ziet er nu gewoon lekker fris uit. Heel bijzonder aan deze auto is de enorme laadruimte, zeker gezien de relatief lage prijs die ervoor gerekend wordt.

Nieuw in het programma is de Maxi-versie en er werden nieuwe motoren geïntroduceerd die alle aan de Euro-4 emissienorm voldoen. De standaard laadvloerlengte is in de basisversie met 1.68 meter al ongekend groot in deze klasse. De Maxi-versie schopt het zelfs tot een dikke twee meter. Dankzij grotere wielen en een versterkte wielophanging kan deze Cargo ook meer lading aan. Afhankelijk van de gekozen uitvoering loopt dit uiteen van 500 tot 874 kilogram. Zijschuifdeuren en asymmetrisch openende achterdeuren zorgen ervoor dat de lading gemakkelijk in en uit de auto kan worden geladen.

Ongekend in deze klasse zijn de mogelijkheden op het gebied van telematica. Een van de opties is een connect-toets in de auto waarmee contact kan worden gezocht met het Fiat Contact Center. Zij geven allerhande informatie over benzinepompen, restaurants in alle steden waar je bent. Er is al een Doblò cargo vanaf 8120 euro, exclusief BPM en BTW.


...beveiligt
Beveiliging is hot

...poetst
"Een bedrijf opzetten: Het grootste risico, dat ik ooit heb genomen"

...en privacy­bescherming
Privacy op de werkvloer

...heeft exportplannen
Exportplannen richting België? Doe je huiswerk goed!

...kijkt een stap verder
Syntensadviseur is TomTom voor ondernemer

...laat zijn stem niet verloren gaan
"Reden genoeg om te gaan stemmen"

...werkt samen
Kennis­overdracht voor West-Brabantse food­bedrijven

....creëert zijn eigen toekomst
Lectorale rede over Innovatief Ondernemen

...heeft kapitaal nodig
Investeren in jonge ondernemers

...en de Amerstreek
Investeren in toerisme en recreatie

...rijdt

De Ondernemer Bedrijfsauto­special 2006


  • Renault
  • Volkswagen
  • Mitsubishi
  • Citroën
  • Hyundai
  • Isuzu
  • Mercedes-Benz
  • Opel
  • Land Rover
  • Fiat
  • Ford
  • Nissan

...gaat naar de Regio Business Dagen
Nog enkele weken en dan is het bedrijfs­leven weer bij elkaar onder één dak!

...is geïnteresseerd in innovatie
Business Innovation 2006 geslaagd

...bekijkt de kantorenmarkt
Dynamis: 'Leer leven met nieuw evenwicht op kantoren­markt'

...kan zelf analyses uitvoeren
NVM-leden krijgen meer faciliteiten in BOG-database

...spreekt
In 't kort

...belegt
De Beleggings­adviseurs