In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

REWIN begeleidt startende ondernemers bij
de financiering van hun ideeën

New Rebel Motorcycles: voor iedereen
met durf!


Ook tijdens vakanties kunnen prachtige ideeën ontstaan voor een eigen bedrijf. Dat bewijst Rinke Andringa van New Rebel Motorcycles uit Bergen op Zoom. In 2004 bracht hij samen met zijn vrouw de zomervakantie door in de Verenigde Staten. Hier maakte hij voor het eerst kennis met motoren met een uniek en soms wat extreem uiterlijk: de zogenaamde semi-custom made motoren. Zelf motorliefhebber en met een goed gevoel voor kansen in de markt, besloot Andringa om dergelijke motoren ook in Nederland te introduceren. "Dit soort motoren is een product dat je grijpt en je nooit meer loslaat. Het is een unieke kans om zo'n product te introduceren in Nederland!" aldus Andringa.


Onbekend in Europa
Hoewel de op maat gemaakte motoren in de V.S. een daverend succes zijn, jaarlijks worden er ruim 30.000 exemplaren verkocht, is het in Europa heel anders, zo vertelt Andringa: "Elke op maat gemaakte motor moet individueel gekeurd worden en daar gaat veel werk in zitten. Bovendien zijn er sterke cultuurverschillen wat motorrijden aangaat in de verschillende Europese landen. Tot slot is het idee van een op maat gemaakte motor gewoonweg niet echt bekend."

Gat in de markt
Samen met een goede kennis besloot Rinke Andringa om tóch op zoek te gaan naar de mogelijkheden om ook in Europa dergelijke motoren in de markt te zetten: "We kwamen erachter dat je met het verkrijgen van een zogenaamd Europees type-goedkeuring, je in elk Europees land de motor mag verkopen. Dealers kunnen met zo'n goedkeuring veel sneller een kenteken aanvragen per motor waardoor het ineens veel aantrekkelijker wordt om de motoren te gaan verkopen!"

Ondersteuning bij vervolgstappen
"De volgende belangrijke keuze die mijn compagnon Frank Vermeulen en ikzelf moesten maken was óf zelf de motoren ontwerpen en produceren, óf bestaande motoren importeren en distribueren. We besloten contact op te nemen met REWIN, omdat zij ervaring hebben met het begeleiden van ondernemers. Michael Bakker van REWIN vertelde ons dat het niet reëel was om de benodigde financiering te vragen voor een eigen productielijn en raadde ons aan het import- en distributieverhaal verder uit te werken en een marktonderzoek uit te laten voeren," licht Andringa toe.

Op zoek naar partners
Na een aantal aanpassingen aan het businessplan en een grondige onderbouwing door een accountant waren er uiteindelijk drie banken die geïnteresseerd waren in het plan van Andringa en Vermeulen. Toen deze keuze eenmaal gemaakt was, ging het heel snel, zo vertelt Andringa enthousiast: "De fabrikant Saxon stond bovenaan ons verlanglijstje van potentiële partners. Vanaf het allereerste begin was het contact met de eigenaren van Saxon gericht op samenwerking. Er was over en weer vertrouwen en openheid. Frank en ik zijn begin van dit jaar naar hun fabriek gegaan en na één week keerden we terug naar Nederland. Mét een getekend distributiecontract!"

Ziel en zaligheid
Andringa geeft tot slot een kijkje in het heden en de toekomst: "De eerste prototypes worden momenteel gebouwd en komen snel naar Nederland. Hierop gaan we de Europees type-goedkeuring laten uitvoeren. We verwachten in het najaar van 2006 de goedkeuring rond te hebben, zodat we kunnen beginnen met het in de markt zetten van de motoren. Belangrijkste is dat we op zoek gaan naar dealers die de motoren gaan leveren aan consumenten. Ook hier gaan we weer op zoek naar dealers die net als ons meteen verliefd worden op de motoren. Het is tenslotte een product waar we onze hele ziel en zaligheid in leggen. We willen alleen het beste. Alleen dan kunnen we ons doel bereiken: een heel belangrijke speler worden op de Europese markt van semi-custom made motoren!"

Internet: www.newrebelmotorcycles.com

REWIN is op zoek naar ondernemers die ook plannen hebben om uit te breiden en te investeren. Voor deskundige en onafhankelijke financiële ondersteuning kunnen ondernemers contact opnemen met Michael Bakker van REWIN: telefoonnummer 076 - 56 46 784 of per e-mail m.bakker@rewin.nl.


...denkt
Denktank van Marco Borsato

...adviseert
Professioneel overkomen

...kampt
Hoezo Personeelstekort!?

...ontstaat
New Rebel Motorcycles

...inspireert
Syntens Summer Experience

...opent
Veilig Ondernemen portal

...begeleidt
Subsidieregeling startende exporteur verruimd

....steunt
PaFemme steunt allochtone vrouwen

...viert
Uitstellen zorgt voor de juiste VETkwaliteit!

...biedt
ING Bank en Avans Hogeschool

...werkt
Nieuwe directievoorzitter Rabobank Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...golft
Richard Krajicek Foundation

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...zorgt
Monument wordt woonproject voor kinderen

...spreekt
In 't kort

...gestart
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...geeft
Brabant extra economische slagkracht

...overlegt
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...groeit
Nederlandse kantorenmarkt

...constateert
Startende ondernemers

...start
Startbedrijf.nl als je een eigen zaak wilt