In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Vijf etten-leurse serviceclubs slaan handen ineen voor bijzonder doel
Monument wordt woonproject voor kinderen

Op 14 juni 2006 is tijdens de door Rotary club Etten-Leur e.o. georganiseerde Haring-proeverij de aftrap gegeven voor een bijzonder project. Voor het eerst zullen de vijf Serviceclubs die Etten-Leur rijk is samenwerken om het locale woonproject waarbij kinderen met een handicap en die door hun grote zorgvraag niet meer thuis kunnen wonen de gelegenheid krijgen om samen te gaan wonen in de directe nabijheid van hun ouders en gezin.



Het Ketelhuis aan de Streek in Etten-Leur maakte deel uit van het withofcomplex van de zusters Franciscanessen. Het is een karakteristiek en markant gebouw in Etten-Leur met fabrieksallure en zal worden omgevormd tot een groepswoning met zorgappartementen voor een bijzondere doelgroep. Het Ketelhuis zal in de komende maanden worden verbouwd en aangepast om bewoning door vijf kinderen die door hun grote zorgvraag niet meer thuis kunnen wonen mogelijk te maken.
De inrichting van het pand is echter nog niet geheel geregeld en daarom hebben de serviceclubs van Etten-Leur; Rotary Club Etten-Leur e.o., Lions Club Etten-Leur, Junior Kamer Etten-Leur, Ronde Tafel 157 Etten-Leur en Lions Club de Vryeheydt Etten gezamenlijk de stichting "Bijzonder Project Etten-Leur" opgericht. Deze stichting stelt zich tot doel om samen met de ouders mogelijk te maken dat de aankleding van het pand voldoet aan de eisen en wensen van die speciale groep kinderen.
Het is voor het eerst dat alle service clubs in Etten-Leur samenwerken ter ondersteuning van een project, maar dit is dan ook een bijzonder project. In een kort tijdsbestek, nog voor eind 2006 dient een en ander gerealiseerd te zijn, moet er veel gebeuren en daarom is de samenwerking en bundeling van krachten noodzakelijk.

Lions club 'de Vryeheydt Etten' was de eerste van de vijf clubs die op Zaterdag 10 juni jl.een actie organiseerde voor het project BijZonder. Bij de vestigingen van C1000 op Kerkwerve en de Dreef en bij de Praxis werden door de Lions leden zelf met de hand auto's gewassen. Op deze zonovergoten dag werden de gratis autowasbeurten aangeboden door de Praxis en C-1000. Na de opknapbeurt van hun auto doneerde vele autobezitters spontaan voor het goede doel en enkele ambassadeurs droegen ook bij waardoor er met deze actie maar liefst € 3.500 bijeen werd gebracht voor het project BijZonder.

Op een regenachtige 14e juni 2006, door het ontbreken van 'hollandse nieuwe' 12 dagen later dan gepland, bij de door Rotary club Etten-Leur e.o. georganiseerde Haring-proeverij hebben de vijf clubs hun samenwerking aan het publiek gepresenteerd. Na een korte toelichting van Mirjam de Jong, een van de betrokken ouders in het project, werd een maquette en informatiestand voor het project BijZonder onthuld waarmee een officieel startsein werd gegeven voor de samenwerking van de vijf serviceclubs van de gemeente Etten-Leur.

Rotary club Etten-Leur e.o. heeft het project BijZonder het bedrag
van € 10.000 in het vooruitzicht gesteld, deels uit de opbrengst van de haring-proeverij en deels uit eigen middelen. Een niet onbelangrijke bijdrage werd geleverd door de heer P. Nooyens die namens Aannemersbedrijf Nooyens uit Rhoon na een bloedstollende veiling het hoogte bod uitbracht op het eerste vaatje haringen en daarmee maar liefst € 6.000 bijdroeg aan de goede doelen van de haringproeverij.
De vijf clubs zullen de komende maanden naast fundraising activiteiten op zoek gaan naar sponsor mogelijkheden in natura. De nieuwe website (www.bij-zonder.nl) , die ook getoond werd tijdens de bijeenkomst van 14 juni jl., is zo opgezet dat bedrijven en personen die een steentje willen en kunnen bijdragen dat via deze web-site kenbaar kunnen maken al dan niet met een passende sponsorvermelding. Er is voor ouders en serviceclubs nog een hoop werk te doen en met zijn allen moet het doel te halen zijn.


...denkt
Denktank van Marco Borsato

...adviseert
Professioneel overkomen

...kampt
Hoezo Personeelstekort!?

...ontstaat
New Rebel Motorcycles

...inspireert
Syntens Summer Experience

...opent
Veilig Ondernemen portal

...begeleidt
Subsidieregeling startende exporteur verruimd

....steunt
PaFemme steunt allochtone vrouwen

...viert
Uitstellen zorgt voor de juiste VETkwaliteit!

...biedt
ING Bank en Avans Hogeschool

...werkt
Nieuwe directievoorzitter Rabobank Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...golft
Richard Krajicek Foundation

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...zorgt
Monument wordt woonproject voor kinderen

...spreekt
In 't kort

...gestart
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...geeft
Brabant extra economische slagkracht

...overlegt
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...groeit
Nederlandse kantorenmarkt

...constateert
Startende ondernemers

...start
Startbedrijf.nl als je een eigen zaak wilt