In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Juli 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Defensie geeft Brabant extra economische slagkracht

BN/DeStem en Ernst & Young hebben zo op het eerste gezicht weinig met elkaar gemeen. Toch organiseren deze twee bedrijven samen de Nassaulezing in Breda. Met als titel 'Defensie geeft Brabant extra slagkracht'. Op maandag 30 oktober om 17.15 uur houdt minister H. Kamp van Defensie deze eerste Nassaulezing ten doop met een inleiding in de Grote Kerk in Breda.

Binnenstad van Breda

Voor deze lezing worden 350 relaties van beide bedrijven uitgenodigd. Na de toespraak van de minister vindt er een paneldiscussie plaats over de gevolgen van de toename en komst van extra defensieonderdelen naar West-Brabant. Iedereen kent natuurlijk de KMA in Breda, de Commandokazerne in Roosendaal, de vliegbases in Woensdrecht en Gilze-Rijen.

Vorig jaar viel het besluit om de top van de luchtmacht te concentreren in deze regio. Woensdrecht wordt bovendien genoemd als toekomstig Europees centrum voor het onderhoud van militaire vliegtuigen. Dat is een onderdeel van Maintenance Valley, waarmee Nederland mikt op een koppositie als centrum voor hoogwaardig industrieel onderhoud, logistieke processen en reparatie. De toekomst van Woensdrecht hangt in dit geval samen met de aanschaf van de Joint Strike Fighter (JSF), het nieuwe gevechtsvliegtuig dat de F16 moet opvolgen.

Eind mei ging een delegatie van overheden en onderwijsinstellingen uit Brabant en Zeeland op werkbezoek bij de Lockheed Martin fabriek in Texas, waar de JSF wordt ontwikkeld. Deze delegatie schat dat de komst van het JSF-project naar Woensdrecht 10.000 extra banen oplevert voor West-Brabant en Zeeland.

Dat klinkt ambitieus, maar is Brabant hier wel klaar voor? Kunnen gemeenten plaats bieden aan de komst van zoveel extra werknemers in deze sector? Hoe zit het met het onderwijs en het opleidingsniveau van de regionale bevolking? Hoe kunnen we er economisch vruchten van plukken? Kunnen natuur, milieu en landschap die extra druk aan? Dit zijn vraagstukken die tijdens de paneldiscussie aan de orde komen.

Discussieleider is Wynold Verwey. Hij ondersteunt ondernemingen bij hun relaties met de Europese Unie in Brussel. Daarvoor was hij redacteur en columnist van NRC Handelsblad, corporate communications director bij Heineken nv en managing director van Public Affairs Consultants.
Met regelmaat organiseren zowel Ernst & Young als BN/DeStem activiteiten en evenementen, elk voor hun eigen relaties. In dit project 'de Nassaulezing' hebben de twee elkaar gevonden. Uniek voor deze regio en geïnspireerd door een soortgelijke lezing in Den Haag.

Net als in Den Haag moet ook de Nassaulezing in Breda een evenement van hoogstaand niveau worden. Over een maatschappelijk relevant onderwerp. Met toonaangevende sprekers en panelleden van formaat. In een stijlvolle ambiance. BN/DeStem-hoofdredacteur Johan van Uffelen was in 2005 voor die lezing uitgenodigd en kwam zo op het idee contact te zoeken met Ernst & Young in Breda. Uit dat contact werd deze Nassaulezing geboren.

De uitnodigingen aan de relaties van Ernst & Young en BN/DeStem worden na de zomervakantie verstuurd.

Tegen die tijd staat er ook meer informatie op
www.ey.nl en www.bndestem.nl.


...denkt
Denktank van Marco Borsato

...adviseert
Professioneel overkomen

...kampt
Hoezo Personeelstekort!?

...ontstaat
New Rebel Motorcycles

...inspireert
Syntens Summer Experience

...opent
Veilig Ondernemen portal

...begeleidt
Subsidieregeling startende exporteur verruimd

....steunt
PaFemme steunt allochtone vrouwen

...viert
Uitstellen zorgt voor de juiste VETkwaliteit!

...biedt
ING Bank en Avans Hogeschool

...werkt
Nieuwe directievoorzitter Rabobank Breda

...rijdt
Zakelijk onderweg

...golft
Richard Krajicek Foundation

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...zorgt
Monument wordt woonproject voor kinderen

...spreekt
In 't kort

...gestart
Veranderingen bij 'de Ondernemer'

...geeft
Brabant extra economische slagkracht

...overlegt
Innovatieve technieken in de fruitteelt

...groeit
Nederlandse kantorenmarkt

...constateert
Startende ondernemers

...start
Startbedrijf.nl als je een eigen zaak wilt