In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.deondernemer.com
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Samenwerken voor een veilige binnenstad
KVO traject boekt succes

'Breda, winkelstad met karakter!' Een predicaat dat deze stad zonder meer verdient. Met de komst van bekende grootwinkelbedrijven zoals onlangs ZARA, evenals enkele moderne en vernieuwde winkelgebieden - waaronder De Barones, 't Sas en uiteraard de Woonboulevard - ontwikkelt Breda zich tot een complete winkelstad met een bovenregionaal karakter.


Johan Oosterwaal, bedrijfsleider Vroom en Dreesmann Breda.

De laatste jaren bevindt Breda zich steevast in de hoogste regionen op de lijst van Nederlands populairste winkelsteden. Ook het meest recente Koopstromen-onderzoek liet een uitermate positief geluid horen. "Toch is er voor achteroverleunen geen tijd," laat Mayke van Haaren - beleidsmedewerker binnen de gemeente Breda - weten. "Om die unieke positie van onze stad te behouden, is het van groot belang dat we blijven investeren. Want alleen zó haal je ook in de toekomst die koopstromen naar je toe."

KVO traject
Een veilige binnenstad is dan van het grootste belang. Nu scoort Breda op het gebied van veiligheid al best aardig, maar het kan uiteraard altijd beter. Vandaar dat in 2005 door de gemeente, politie, brandweer en ondernemers het KVO (Keurmerk Veilig Ondernemen) traject is ingezet voor het voetgangersdomein van de Bredase binnenstad. Aanleiding hiertoe was de aanwezigheid en beleving van de relatief grote omvang aan 'kleine' criminaliteit - bedreigingen, winkeldiefstallen en vernielingen - en bepaalde vormen van overlast door hangjongeren, zwervers en verslaafden.

Betrokkenheid van ondernemers
"De grootschaligheid van dit gebied maakte het echter wel vrij moeilijk om draagvlak bij de ondernemers voor dit project te krijgen, zeker in die aanvangsfase" erkent Mayke van Haaren. "Het is vooral het grootwinkelbedrijf geweest - en meer specifiek Johan Oosterwaal van Vroom en Dreesmann - dat enorme inspanningen verleend heeft en daar tot op de dag van vandaag mee door gaat. "Die betrokkenheid van ondernemers is inderdaad een hot issue," valt Oosterwaal haar bij. "Deze is nog altijd onder de maat. Maar door de straatvertegenwoordigers aan te blijven spreken op hun verantwoordelijkheid en de noodzaak van het project moet het mogelijk zijn de aandacht voor dit onderwerp breed te trekken."

Eerste ster
Niettemin is een groot succes inmiddels geboekt in het KVO traject. Op 2 maart van dit jaar is de Bredase binnenstad gecertificeerd en werd de eerste ster in de wacht gesleept. Een perfecte samenwerking tussen de verschillende partijen lag hieraan ten grondslag. "Toch is dit nog maar het begin," benadrukt Oosterwaal. "Het KVO traject heeft tot dusver op papier een aantal aandachtspunten naar voren gebracht, die verwoord zijn in een maatregelenmatrix. Nu wordt het zaak deze papieren tijger tot leven te brengen, wat moet leiden tot die tweede ster. Maar nog belangrijker is het te komen tot een veiligere binnenstad die meer bezoekers trekt, hetgeen meer omzet genereert, zodat wij kunnen blijven ondernemen in deze prachtige winkelstad."


...stimuleert
Prioriteiten in Bergen op Zoom

...promoot
Je kunt alle uitdagingen aan gaan

...is echt
Ondernemers zijn net echte mensen

...onderzoekt
Programma Stratos opent ogen van jonge ondernemers

...verft
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...exporteert
Zaken doen met het buurland?

...introduceert
KvK introduceert pasje voor starters

....raadpleegt
Handelsregister nu ook internationaal

...biedt
Geld geven is uit de tijd

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...vormt
Breda zet er de schouders flink onder

...combineert
Breda, stad met karakter

...monitort
Breda introduceert derde vastgoedmonitor

...verzilvert
Economische Impulsnota 2006-2010

...kenmerkt
Samenwerking tussen twee bedrijventerreinen

...ontwikkelt
KVO traject boekt succes

...revitaliseert
Bedrijventerrein met potentie

...staat samen sterker
De kracht van een bedrijvenvereniging

...sluit zich aan
Alliantie BZW en BIC: ondernemers vormen een sterk platform

...plant
Unieke evenementenlocatie weer een stap dichterbij

...doet zijn voordeel
Bedrijvig Brabant wetenschappelijk op de kaart gezet

...spreekt
In 't kort

...vult in
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg