In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
September 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl%2F%3Fmakelaar%3Dbreda
www.deondernemer.com

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijventerrein met potentie

"We staan aan die spreekwoordelijke vooravond hier een duidelijke kwaliteitsslag te maken. Een grootschalige (re)vitalisering is reeds van start gegaan, handtekeningen zijn gezet onder een convenant dat tot doel heeft een versterking van de samenwerking op het gebied van duurzaamheid te bewerkstelligen en we zijn gesprekspartner in het ambitieuze 'Via Breda' project."


Gerard Mötter

Ruim anderhalf jaar geleden alweer zei Gerard Mötter 'ja' tegen het voorzitterschap van bedrijvenvereniging De Mark. "Een keuze van strikt persoonlijke aard. Het is een tak van sport die ik ook wel eens wilde beoefenen. Samen met andere ondernemers in een vereniging werken aan een beter ondernemersmilieu. Want dat is toch feitelijk het streven van iedere bedrijvenvereniging. Daarnaast wilde ik simpelweg graag meer mensen leren kennen op mijn eigen terrein. Die netwerkfunctie is namelijk zo belangrijk en leidt niet zelden tot een bijzondere samenwerking." De Ondernemer vroeg hem naar successen die de afgelopen tijd behaald zijn, plannen die in de steigers staan en die zo essentiële samenwerking tussen gemeente en bedrijfsleven.

Masterplan
"We zitten hier op een relatief oud terrein - gebied Emer/Hintelaken - zeker in vergelijking met het merendeel van de bedrijventerreinen in Breda," laat Mötter weten. "Juist daarom is het creëren van een optimaal vestigingsklimaat voor zowel de gevestigde ondernemers als zij die hier mogelijk in de toekomst komen een hot issue op het moment. Gelukkig ziet ook de gemeente daar de noodzaak van in. Niet voor niets heeft zij ons twee jaar geleden voorgedragen als een van de 50 landelijke terreinen die voorrang verdient inzake revitalisering. Dit verzoek is gehonoreerd. Emer/Hintelaken heeft tezamen met de Krogten de lijst van 'Topprojecten' gehaald, hetgeen betekent dat wij met rijkssubsidies dit traject mogen gaan volgen.
Een 'Masterplan' is er opgesteld en wordt op dit moment voorzien van een aantal deelplannen. Concrete acties liggen hiervoor op tafel. Zo zal er in de Krogten een stuk weg - het Hazepad - verlegd gaan worden waardoor het bedrijventerrein daar beter bereikbaar is."

Aanzicht
"Voor dit terrein is het noodzaak om meer 'smoel' te krijgen! Het moet nog meer uitnodigen dat het de moeite loont hier je bedrijf te vestigen. Dat is ons streven voor de komende tijd. Als je vanaf de A16 Breda binnenkomt en je rijdt over de Noordelijke Rondweg dan zie je zowel aan de linker- als rechterkant ons bedrijventerrein liggen. Je ziet echter nauwelijks dat het 'aantrekkelijke' bedrijven zijn. Je kijkt namelijk steevast tegen achtergevels aan. Het aanzicht moet daarom drastisch veranderd worden. Ook dit streven is opgenomen in een van die deelplannen."

MKB-milieubarometer
"Daarnaast mag het convenant dat wij vorig jaar met de gemeente gesloten hebben ter versterking van de samenwerking op het gebied van duurzaamheid ook stilaan tot een succes gerekend worden," vervolgt Mötter. "Een twintigtal bedrijven hier heeft met de 'MKB-milieubarometer' energie, afval en vervoer in kaart gebracht. Vervolgens zijn samen met gemeente en de stichting 'Stimular' actieplannen en doelstellingen opgezet om milieupreventie een vaste plaats te geven in het kader van 'Duurzaam Ondernemen'."Via Breda
Zeer te spreken is Mötter sowieso over het contact met de gemeente Breda. "Dat verloopt absoluut voorspoedig. Wij worden bij tal van zaken als gesprekspartner betrokken. Zo ook in dat hele 'Via Breda' project. Daar zitten wij natuurlijk vlakbij. Het is dan ook zaak voor dit terrein om aansluiting te krijgen op het nieuwe station, want dat vergroot de bereikbaarheid alom.
Een ander veel voorkomend probleem van terreinen die al heel wat jaren bestaan is het gevaar dat je door leegstand in een negatieve spiraal terechtkomt. Dat moet je voor zien te blijven. Want als ondernemer pas je er natuurlijk voor om je te vestigen in een straat waar al drie panden leegstaan. Vandaar dat we samen met de gemeente een leegstandsonderzoek hebben uitgevoerd. Je moet als bedrijventerrein nu eenmaal een grote aantrekkingskracht blijven behouden voor nieuwe bedrijven. Helaas zien we dat nog te weinig dat zij zich hier willen vestigen."

Met potentie
Op de vraag of de vele uitdagingen kans van slagen hebben en het beoogde resultaat gaan bereiken, is Mötter zeer positief. "Daarvoor - is en blijft - samenwerken echter wel van het grootste belang. Het zal niet van vandaag op morgen gerealiseerd worden. Wat dat betreft moeten we beschikken over een lange adem. Maar waar nu steevast gesproken wordt over een bedrijventerrein dat oud is maar potentie heeft, wil ik over vijf jaar slechts horen 'Een bedrijventerrein met potentie!'".


...stimuleert
Prioriteiten in Bergen op Zoom

...promoot
Je kunt alle uitdagingen aan gaan

...is echt
Ondernemers zijn net echte mensen

...onderzoekt
Programma Stratos opent ogen van jonge ondernemers

...verft
Pionier Rubia krijgt steuntje in de rug van Syntens

...exporteert
Zaken doen met het buurland?

...introduceert
KvK introduceert pasje voor starters

....raadpleegt
Handelsregister nu ook internationaal

...biedt
Geld geven is uit de tijd

...adviseert
De Beleggingsadviseurs

...vormt
Breda zet er de schouders flink onder

...combineert
Breda, stad met karakter

...monitort
Breda introduceert derde vastgoedmonitor

...verzilvert
Economische Impulsnota 2006-2010

...kenmerkt
Samenwerking tussen twee bedrijventerreinen

...ontwikkelt
KVO traject boekt succes

...revitaliseert
Bedrijventerrein met potentie

...staat samen sterker
De kracht van een bedrijvenvereniging

...sluit zich aan
Alliantie BZW en BIC: ondernemers vormen een sterk platform

...plant
Unieke evenementenlocatie weer een stap dichterbij

...doet zijn voordeel
Bedrijvig Brabant wetenschappelijk op de kaart gezet

...spreekt
In 't kort

...vult in
'Er zijn nog voldoende kansen voor de ontwikkeling van binnenstedelijke locaties in Brabant'

...rijdt
Zakelijk onderweg