In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Joep Kuijsters, directeur Bint Select, over personeelsbemiddeling:
'De markt is steeds in beweging'

"Vaktaal spreken, vakkennis bezitten en een netwerk hebben. Als je over deze drie factoren beschikt, heb je een goede kans succesvol te zijn," zegt Joep Joep Kuijsters, directeur van Bint Select. Hij vervolgt: "Natuurlijk moet je daarnaast gedreven zijn en hard willen werken, maar dat is inherent aan het ondernemersschap." In april gingen de deuren open bij Bint Select in Raamsdonksveer: het bureau voor personeelsbemiddeling in de bouw.


Bint Select bestaat uit vlnr. David de Graaf, Joep Kuijsters en Martijn de Graaf.

Bint Select adviseert en begeleidt opdrachtgevers, kandidaten en zzp-ers binnen de bouw op het gebied van personeelsbemiddeling. De kandidaten zijn bouwkundigen in het midden en hoger kader die beschikken over een MBO, HBO of universitair niveau. Hierbij gaat het om zowel vaste als tijdelijke contracten. Joep Kuijsters, directeur Bint Select: "Onze klanten zijn gemeenten, woningbouwverenigingen, bouw- en vastgoedbedrijven, architecten- en ingenieursbureaus. Omdat het beheren en uitbreiden van ons netwerk van essentieel belang is, zijn we voortdurend actief met acquisitie. Want of er nu sprake van een hoog- of laagconjunctuur is, als intermediair kun je op dit vlak niet stil blijven zitten. De markt is immers steeds in beweging. Met Bint Select doen we niks nieuws, ons streven is echter om het beter te doen dan anderen. Onze drie succesfactoren gecombineerd met onze persoonlijke betrokkenheid en nuchtere manier van werken, stellen ons hiertoe in staat."

Ambitie
De dertigjarige ondernemer heeft in april de stap gezet en is samen met David en Martijn de Graaf met Bint Select begonnen. Joep Kuijsters: "Acht jaar was ik werkzaam op het gebied van personeelsbemiddeling in de bouwsector. Ik merkte dat ik verder wilde, want ik ben ambitieus. Vaak dacht ik: 'wat ik voor een baas kan doen, kan ik net zo goed voor mezelf.' Altijd wist ik al, dat ik voor mezelf wilde beginnen, maar ook dat ik het niet alleen wilde doen. Goede vennoten vond ik in David en Martijn die op zoek waren naar een nieuwe uitdaging. Zij vormen de directie van het familiebedrijf Degraform Steigers en Bekistingen in Raamsdonksveer. Omdat zij dagelijks in de bouw bezig zijn, hebben zij een groot netwerk en ze spreken de taal van de bouw."

Bedrijfsleven
Relatiebeheer is voor Bint Select belangrijk. Is er binnen bedrijven sprake van een structureel of tijdelijk personeelstekort of juist van een structureel of tijdelijk personeelsoverschot dan kan het bedrijf iets betekenen. Ondernemers hebben voortdurend te maken met concurrentie, regelgeving, loonkosten, vergunningenbeleid en bestemmingsplanprocedures. Deze factoren hebben invloed op de personeelsbehoefte. De ene keer is er veel personeel nodig, de andere keer weinig. Bint Select ondersteunt op het gebied van werving & selectie, detachering, payrollservices, collegiale doorlening en outplacement. Het werkgebied van Bint Select ligt voornamelijk in Noord-Brabant, Zeeland en in een deel van de Randstad.

Zelfstandig
Joep Kuijsters: "De stap naar het zelfstandig ondernemerschap is een persoonlijk groeiproces geweest. Uiteindelijk vallen de puzzelstukjes in elkaar. Als startende ondernemer weet je soms niet hoe het loopt, welke wegen je moet bewandelen of wat de vervolgstap zal zijn. Het geeft een voldaan gevoel als je toch weer een stap verder komt. Het uitstippelen van je eigen beleid is dan ook een zeer prettige bijkomstigheid. Nu zijn we een half jaar onderweg en we hebben een goede start gehad. Dat geeft rust. Achteraf denk ik dat ik éérder de stap had moeten zetten naar het zelfstandig ondernemersschap."


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006