In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

In de Efteling, het sprookjespark voor alle generaties, werd voor de tweede keer het Semigres 2006 "Haal de toekomst Nu binnen, onderneem creatief" georganiseerd. Initiatiefnemer Target Vision Consultants met medewerking van sprekersbureau De TeeuwenGroep en De Ondernemer zorgden voor de organisatie. Tweehonderd Brabantse ondernemers hebben onder leiding van dagvoorzitter en partner van T.V.C. Marc Brekoo zich laten inspireren door twee bijzondere sprekers Mark Eyskens en René Boender en een verrassende cabaretier John van der Sanden.


Marc Brekoo.

Mark Eyskens, die gedurende 15 jaar minister en minister-president was van België en momenteel o.a. adviseur is van Rice, Poetin, etc., opende de bijeenkomst. De paradox is dat we nooit zo welvarend, ongelukkig en angstig zijn geweest en dat het aantal zelfmoorden nooit zo hoog is geweest! Hoe verklaren we dit? Omdat "Only bad news is good news."De massa media brengen alleen het 2% slechte nieuws en het 98% goede nieuws wordt overgeslagen. In 2050 is China de belangrijkste economie ter wereld gevolgd door de V.S, India en Japan en komt Nederland op de 23e plaats. In 2035 bestaat de wereldbevolking nog maar voor 5% uit Europeanen. Moeten we daar bang van worden? Mark Eyskens steekt de Brabantse ondernemers een hart onder de riem. Er is geen enkele reden voor angst. Nederland met zijn pioniers-, koopmans- en ondernemersgeest moet dit zien als een uitdaging en op een innovatieve manier hierop inspelen. Nederland zal ook profiteren van de economische groei in de rest van de wereld.

René Boender.

Na Mark Eyskens komt René Boender aan het woord met zijn thema: "De wereld verandert, verandert u ook?" René Boender is een internationaal vermaard trendwatcher en world-wide adviseur van captains of industry. Met zijn openingszin: "Zaken doen zoals jullie Brabantse ondernemers doen, is verleden tijd" zette hij meteen de toon. Met een wervelende presentatie en veel pakkende beelden boeide hij zijn gehoor van de eerste tot de laatste minuut. Sience Fiction wordt Science Facts. Ondernemerschap wordt een "survival of the fastest", omdat snelheid en echte service gaan scoren in ons "Cash rich and time poor" tijdperk. Het gaat niet langer om PR maar om SR d.w.z. Smart Relations. Het geheim zit in je eigen verhaal "The story you tell is the product you sell." Mensen met authentieke en oprechte verhalen maken het verschil. René Boender maakte zijn woorden meer dan waar. De ondernemers gingen geïnspireerd, verrast en verbaasd de koffiepauze in. Initiatiefnemer en dagvoorzitter Marc Brekoo gaf zijn sleutels voor succes in 2007. Je moet je niet afvragen of je goed personeel kunt krijgen. Kijk eerst naar de onvoorstelbare mogelijkheden om door effenciency verbetering meer rendement uit je eigen medewerkers te halen. De kans voor verdere omzet groei is om te innoveren in producten en diensten, die je klanten tijd besparen. Angst voor pensioen of bedrijfsoverdracht? Helemaal niet nodig, zorg ervoor dat je bedrijf persoonsonafhankelijk wordt door een aktiviteiten- en klantenbestand dat makkelijk is over te dragen.

Mark Eyskens.

Cabaretier John van der Sanden sloot de dag af door op een ludieke manier in te spelen op alle sprekers. Negentig procent rijk en tien procent arm, wat hebben wij fout gedaan vroeg hij zich af. De initiatiefnemers kunnen terugkijken op een dag die een hoge waardering kreeg van de enthousiaste ondernemers. Door velen werd zelfs gevraagd om dit twee maal per jaar te organiseren. In ieder geval zal op 20 september 2007 het Semigres 2007 worden georganiseerd.


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006