In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

REWIN ondersteunt startende ondernemers
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

In de bosrijke omgeving tussen Rijsbergen en Etten-Leur ligt De Boshoeve. Het is een centrum waar mantelzorgers kunnen genieten van welverdiende rust en aandacht. Zonder de jarenlange inzet van de twee initiatiefneemster Annet van Gestel en Chris Weber was deze unieke locatie er nooit gekomen.

"We hebben er veel energie, tijd en geld in moeten steken, maar als je ziet wat er nu staat en wat er nog bij gaat komen, dan is het absoluut de moeite waard geweest!" vertelt Annet van Gestel enthousiast.

Ervaringsdeskundigen
Annet en Chris zijn beiden niet onbekend met mantelzorg: "In 1992 kwamen Chris en ik elkaar tegen tijdens een cursus. Ook na afloop bleven we contact houden. We kwamen vervolgens min of meer tegelijkertijd in een situatie terecht waarbij we als mantelzorgers de zorg hadden voor een naaste. Een zware taak, zo merkten we zelf. Chris en ik praatten daarover en zeiden 'wat zou het toch mooi zijn als er een plaats zou zijn waar mantelzorgers zélf tot rust kunnen komen'. Omdat zo'n plaats nog niet bestond, pakten we het idee op om zelf een centrum te beginnen," schetst Annet de voorgeschiedenis. "Omdat we allebei een drukke baan hadden, kwam het er echter niet van om er veel werk van te maken."

Droom verwezenlijken
Annet vertelt hoe ze er uiteindelijk tóch voor hebben gekozen om hun idee in de praktijk uit te voeren: "In 2001 stopte ik met mijn baan en besloot ik om mijn droom te verwezenlijken. Ik ben gaan kijken naar een mogelijke locatie, naar wat er allemaal bij komt kijken als je zelf een onderneming wilt beginnen in een buitengebied, enzovoorts. Steeds samen met Chris, die destijds nog gewoon werkte. Er ging dus heel veel eigen tijd en eigen geld in zitten. Uiteindelijk kwamen we bij een pand terecht waarbij we allebei meteen het juiste gevoel hadden. Toen kwam alles in een stroomversnelling."

Brede ondersteuning
"Binnen anderhalve maand hadden we de vergunning bij de gemeente rond. Maar daarmee ben je er natuurlijk niet. We hadden destijds al een comité van aanbeveling dat ons voorzag van advies en ingangen in hun netwerk. Een van die leden adviseerde ons om een goed en compleet ondernemingsplan te maken," vervolgt Annet. "Ik besloot om eens bij REWIN langs te gaan, omdat ik wist dat zij startende ondernemers ondersteunen. Als startende ondernemer word je daar serieus genomen en dat is heel fijn om te merken. Het geeft je een goede basis om verder te gaan. Rewin ondersteunde ons bij het verder uitwerken van onze plannen."

Klaar voor de toekomst
Begin april heeft De Boshoeve haar deuren geopend. Tijdens een feestelijke opening spraken diverse mensen hun waardering uit voor de prestatie die Annet en Chris hebben weggezet. Onder hen ook Willeke Alberti, die als beschermvrouwe van mantelzorgers vol lof sprak over het centrum. Annet: "In eerste instantie zijn we een centrum voor het geestelijk en lichamelijk welzijn van mantelzorgers. Maar niet alleen mantelzorgers zijn welkom. Aandacht voor het welzijn van mensen is namelijk overal belangrijk, ook bijvoorbeeld binnen het bedrijfsleven. Iemand die zowel geestelijk als lichamelijk goed in z'n vel zit, presteert namelijk beter. Vandaar dat we ook cursussen, workshops en trainingen aanbieden. Wij zijn van mening dat iedereen een goed welzijn verdient en zetten ons daar graag voor in. Iedereen die extra rust, inspiratie of aandacht nodig heeft, kan bij ons terecht. Nu onze deuren eindelijk open zijn, zullen ze dat blijven ook!"

Internet: www.deboshoeve.org

informatieavonden
REWIN ondersteunt startende ondernemers bij het omzetten van hun idee in de praktijk. Speciaal voor ondernemers met plannen om een eigen bedrijf te starten in het buitengebied van West-Brabant hebben REWIN en partners het project West TOP ontwikkeld: www.westtop.nl.

Kom naar de informatieavonden van West TOP op dinsdag 10 en woensdag 11 oktober. Deelname is gratis.
U kunt u aanmelden bij Peter Princen,
telefoon 076 - 5646794.


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006