In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Bedrijfscontactfunctionaris Boudie Hoogedeure:
Ik denk altijd in oplossingen

Sinds 1 juni 2005 werkt drs. B (Boudie) Hoogedeure als bedrijfscontactfunctionaris bij de gemeente Woensdrecht. Tevens heeft hij een eigen adviesbureau. Daardoor weet hij als geen ander wat er bij het ondernemerschap komt kijken. In de gemeente Woensdrecht is hij de persoon waar ondernemers terecht kunnen met allerlei vragen.


Bedrijfscontactfunctionaris Boudie Hoogedeure.

De functie van bedrijfscontactfunctionaris is nieuw in Woensdrecht. Deze is voortgekomen uit het in 2003 onder gemeenten gehouden landelijke NIPO Benchmark onderzoek. Hoewel Woensdrecht goed scoorde, waren er wat verbeterpunten, waaronder het ontbreken van een centraal aanspreekpunt voor het bedrijfsleven. Met de komst van Boudie Hoogedeure is daarin verandering gekomen. "Het betreft een gecombineerde parttime functie, die ik in eerste instantie invul tot 1 juli 2007. In principe werk ik twee dagen per week als bedrijfscontactfunctionaris en een dag als medewerker Economische Zaken met als speciaal aandachtsgebied Maintenance Valley en de bedrijventerreinen. Die drie dagen kan ik naar eigen inzicht invullen. Bovendien ben ik altijd per e-mail bereikbaar", licht Boudie Hoogedeure toe.

Aandacht voor het bedrijfsleven
Ondernemers in de gemeente kunnen voor allerlei vragen bij Boudie Hoogedeure terecht. Die sluist hij weer door naar de betreffende afdeling. Tegelijkertijd houdt hij de voortgang van het project in de gaten en zorgt hij ervoor dat ondernemers binnen een redelijke termijn antwoord krijgen. Boudie: "In principe bezoek ik de ondernemer en maak altijd een vervolgafspraak. Als er dan nog niets te melden is omtrent zijn vraag, bel ik hem op. Hoewel ik overwegend per e-mail werk, ontmoet ik ondernemers graag persoonlijk, hetzij samen met burgemeester Fränzel, die tevens de portefeuille Economische Zaken beheert, of alleen. Naast vergaderingen van de lokale bedrijvenverenigingen, bezoek ik regelmatig regionale netwerkbijeenkomsten. Ik wil dat ondernemers mij zien en weten dat zij met hun vragen bij mij terecht kunnen en ik er alles aan doe om te komen tot een gunstige oplossing.
Starters en nieuwkomers in de gemeente maak ik graag wegwijs. Zij krijgen immers met allerlei vergunningen, bestemmingsplannen en andere formaliteiten te maken. Daarbij komt mijn ervaring in de zakelijke dienstverlening van pas, onder andere die van subsidieadviseur voor non-profitorganisaties en gemeenten.
Ook werk ik nauw samen met de Kamer van Koophandel, het REWIN en de SES West-Brabant".

Interne communicatie
Binnen de gemeentelijke organisatie heeft Boudie Hoogedeure ook successen geboekt. Zo verzorgt hij de input op de website en voerde hij de één loketgedachte digitaal door. Dat maakt een gang naar het gemeentehuis overbodig. Regelmatig geeft hij ook aan collega's presentaties zoals over Maintenance Valley, dé manier om interne draagkracht te creëren. Verder laat hij hen meeprofiteren met de successen. Zo trakteerde hij zijn collega's op gebak toen de eerste kavel op bedrijventerrein Driehoeven II was verkocht.

Maintenance Valley
De komst van het onderhoud van de nieuwe gevechtsvliegtuigen Lightning II (JSF) naar Woensdrecht vraagt om een enorme planologische voorbereiding. Boudie Hoogedeure is de projectleider van dit ambitieuze Maintenance Valley project, dat werk voor velen met zich zal meebrengen, ook buiten Woensdrecht.

Bedrijventerreinen
De voorbereidingen van de revitalisering van bedrijventerrein De Kooi in Hoogerheide lopen. "Daarbij willen wij de wensen van de ondernemers zoveel mogelijk invullen. Dat kan gedeeltelijk worden gefinancierd met Euopese subsidies. Daarvoor maak ik mij sterk.
Verder wordt de uitgifte van bedrijventerrein Driehoeven II in Ossendrecht op mijn voorstel projectmatig aangepakt. Dat was binnen de organisatie wennen, maar daarmee wordt de proceduretijd voor de ondernemers aanzienlijk verkort.
Deze functie moet een hoog serviceniveau uitstralen. Dat zit in mij: ik heb een positieve instelling en denk altijd in oplossingen!

E-mail: b.hoogedeure@woensdrecht.nl


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006