In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Oktober 2006

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
www.storimansenpartners.nl
bees-delivery.be

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Kampeerplezier en Waterpret

Er zijn maar weinig gemeenten die zo van zich doen spreken op toeristisch vlak als Halderberge. Bent u op zoek naar een educatief dagje uit, is puur ontspannen meer uw ding of schuilt er in u een rasechte avonturier. Hier vindt u het allemaal.


Parkmanager Peter van Ostaden.

Uit alle windstreken van het land komen mensen die schitterende basiliek in Oudenbosch bewonderen, maken een onvergetelijke rondvlucht op vliegveld Seppe te Bosschenhoofd of ondernemen een fascinerende tocht door het heelal in sterrenwacht Quasar, Hoeven. En wat te denken van het kampeerplezier en de waterpret die ze beleven op recreatiepark Bosbad Hoeven; al sinds jaar en dag een van dé topattracties in de regio. Wie is er niet opgegroeid met het 'dagje Bosbad Hoeven'? Voor dag en dauw opstaan, de rugzak inpakken met allerlei lekkernijen en dan met zijn allen de bus in ... Het schoolreisje naar Bosbad Hoeven zit voor velen in het geheugen gegrift.

Succes
"Bosbad Hoeven. De naam die het park in 1956 van de gemeente kreeg," aldus parkmanager Peter van Ostaden. "Begin jaren '50 werd er zand gewonnen voor de snelweg. Tel daarbij het stukje water dat er lag in een bosrijke omgeving en mensen hadden een prima plek om hun vrije tijd door te brengen. In diezelfde periode werd de 6-daagse werkweek met een dag verminderd waardoor de vrijetijdsbesteding naar een hoger plan getild kon worden. De gemeente heeft deze ontwikkeling direct opgepakt en op grootschalige wijze er een aantal zwembaden aangelegd.
En met succes. Vele honderdduizenden hebben hier de eerste jaren gebruik van gemaakt. Het grote succes van Bosbad Hoeven werd nog verder uitgebouwd in de jaren '60 met een camping. In amper tien jaar tijd is deze uitgegroeid tot de grootte die het vandaag de dag nog steeds heeft; bijna 900 staanplaatsen. In 1976 kwam er nog een overdekt zwembad bij en niet lang daarna een unieke evenementenzaal."

Vol vertrouwen
"Begin jaren '80 was er sprake van bezinning. De gemeente voerde de zogenaamde 'kerntaakdiscussies'," vervolgt Van Ostaden. "Het beheren en exploiteren van het recreatiepark vond zij hier niet langer meer toe behoren. Niettemin was het moment aangebroken waarop de nodige investeringen gedaan moesten worden om de toekomst van het park vol vertrouwen tegemoet te blijven zien. De gemeente is op zoek gegaan naar een particuliere eigenaar en vond deze in 'Molecaten'. Een familiebedrijf dat anno 2006 in ons land maar liefst elf parken in eigendom heeft. De nodige ontwikkelingen - vooral op het terrein van de infrastructuur - hebben plaatsgevonden in de jaren daarna. Ikzelf ben in 1996 als parkmanager aangetrokken met de opdracht er iets moois van te maken. Volgens mij zijn we daarmee goed op weg."

"De camping is voor ons de grootste bron van inkomsten. Verreweg het merendeel - zeker 80% - van onze bezoekers is afkomstig uit de Randstad, bij benadering 15% uit de directe omgeving en het resterende deel uit de overige Nederlandse provincies, België en Duitsland. Zeer populair ook is het waterspeelpark 'Splesj' dat feitelijk het enige echte outdoor waterspeelpark van Nederland is. Bosbad Hoeven beschikt daarnaast nog over een groot overdekt zwembad met daarin een zelfstandig opererend sport- en fitnesscentrum en de indoorspeeltuin 'Bubbels'. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat wij hier op drukke zomerse dagen rond de 10.000 personen mogen begroeten," vertelt een terecht trotse Van Ostaden.

Ambassadeurs
Dit succes is ook bij de gemeente Halderberge niet onopgemerkt gebleven. In de verwezenlijking van 'Hartelijk Halderberge' is Bosbad Hoeven natuurlijk een onmisbare schakel. "Ik denk dat ze erg trots is met dit park in deze omgeving," vertelt Van Ostaden. "De bereidwilligheid om met ons mee te kijken naar wat er allemaal mogelijk is, is alvast enorm groot. Zo zijn we op dit moment vooral erg druk met Bosbad Hoeven nog meer in the picture te zetten. Internet speelt daarbinnen een belangrijke rol. Maar ook de partners die we gevonden hebben met ons samen te werken.
Nu al zien we dat dit zijn vruchten afwerpt. Met de abonnementen voor de lokale bevolking die we vorig jaar geïntroduceerd hebben, heeft Bosbad Hoeven er plotsklaps ruim 9.000 nieuwe ambassadeurs bij gekregen.
En daar zal het niet bij blijven," besluit hij enthousiast.


...onderhandelt
MKB Oosterhout organiseert politieke avond met Socialistische Partij

...bemiddelt
'De markt is steeds in beweging'

...inspireert
Tweehonderd verwonderde Brabantse ondernemers in de wonderlijke Efteling Wereld

...schaaft
Succesvolle samenwerking Syntens en Chord FPE

...ondersteunt
De Boshoeve opent haar deuren voor rust en inspiratie

...inventariseert
Het eerste jaar als ondernemer

...informeert
Startersdag op 4 november in Etten-Leur

....vermeldt
Handelsregisternummer verplicht op website

...participeert
Meewerken genereert meerwaarde

...draagt over
Ondernemers: bepaal zelf uw optimale "exit"

...realiseert
Ruimtegevend voor Ontwikkeling

...revitaliseert
Steenbergen bouwt aan haar toekomst

...ontwikkelt
Uitdagende mogelijkheden

...begeleidt
Onmisbare schakel

...overlegt
Gezamenlijk initiatief levert voordelen op

...onderhoudt
Wonen, werken en ontspannen in natuur en landschap

...adviseert
Ik denk altijd in oplossingen

...behartigt
Ondernemend Woensdrecht

...prijst
Bruisende eenheid door unieke diversiteit

...verenigt
Samen sta je sterker

...ontspant
Kampeerplezier en Waterpret

...belegt
De Beleggingsadviseurs

...rijdt
Zakelijk onderweg

...groeit
Sterk tweede kwartaal op de Nederlandse kantorenmarkt

...brengt in beeld
Nieuwe Regio Bouwwijzer Werken 2006