In de periode 2000 - 2007 verscheen in Zuidwest-Nederland het blad 'De Ondernemer'.
Hier vindt u het online archief van deze uitgaves, gepubliceerd door SiteSupport Online Communicatie. De actuele website van deOndernemer vindt u op www.deondernemer.nl
Februari 2007

Voorpagina van 'De Ondernemer'

Inhoud van 'De Ondernemer'

Columns van 'De Ondernemer'

Advertorials van 'De Ondernemer'

Archief van 'De Ondernemer'

Colofon van 'De Ondernemer'

advertenties
bees-delivery.be
www.storimansenpartners.nl

De Ondernemer, informatieblad voor ondernemers in Zuidwest-Nederland
onderneemt...,  informeert..., leest...

Een uit de hand gelopen hobby

Het begon als een hobby, maar het nam steeds serieuzere vormen aan. Toen het schilderen niet meer te combineren was met haar baan, hakte Diana van Raaij de knoop door. Ze nam ontslag bij Rabobank, waar ze al 27 jaar werkte, en schreef zich in bij de Kamer van Koophandel met haar Oosterhoutse bedrijf 'Joshua Tree Design'. Nu stort ze zich voor de volle honderd procent op het ondernemersschap.


Diana van Raay van Joshua Tree Design.

"De boekhouding doen, is beslist niet mijn hobby en van btw-aangiftes wist ik niks," zegt Diana van Raay (45 jaar).
"Ik heb een boek gekocht over fiscale zaken en nu ben ik een boek aan het lezen over marketing. Ik probeer alles onder de knie te krijgen." Gemotiveerd is deze zojuist gestarte onderneemster zeker. Zelf noemt ze zich perfectionistisch.

Rabobank
"Na 27 jaar bij Rabobank gewerkt te hebben, begon ze op 1 november 2006 voor zichzelf. Bij de bank trad ik op mijn zeventiende in dienst, ik heb er altijd veel cursussen gevolgd en op het laast werkte ik als 'adviseur particulieren'.

Ik had leuk werk, gezellige collega's en een goede leidinggevende. Dit maakte het moeilijker om de stap te zetten. Maar toch moet je alles wat je wilt, proberen na te streven, anders krijg je er later misschien spijt van.
Als kind tekende ik al graag, maar ik ben er nooit in verder gegaan," legt Diana haar beweegredenen uit. "Vijf jaar geleden waren mijn man en ik op zoek naar een schilderij, maar we konden niet vinden wat we zochten. Stad en land hadden we afgereden. Tenslotte besloot ik het zelf te gaan schilderen.
Maar dat was nog niet zo gemakkelijk, want dit had ik sinds mijn schooltijd niet meer gedaan.
Een kennis die schildert, heb ik hulp gevraagd. Hij legde me de verschillende verftechnieken uit en vertelde me hoe ik te werk moest gaan.

Toen ik een tijdje bezig was, hing ik mijn schilderijen thuis in de woonkamer. Al snel kreeg ik enkele opdrachten van kennissen die de doeken zagen en die ook op zoek waren naar bepaalde kleurstellingen die bij hun eigen interieur pasten. Dit was eigenlijk meteen het begin van mijn eigen onderneming."
Als Diana in opdracht werkt, gaat ze eerst naar het huis van haar opdrachtgever(s). Daar leeft ze zich in in de sfeer en ze neemt kleurstalen mee.
Van Raay: "Zo worden alle kleuren afgestemd op de wensen, smaak of kleuren van het interieur van de opdrachtgever. Voor bedrijven kan ik een schilderij maken dat gebaseerd is op het logo, de huisstijl, huiskleuren, producten of op hun visie. Als ik ga schilderen, mail ik van elke fase een voorbeeld naar mijn opdrachtgever. Zo ziet die hoe ver het vordert met zijn of haar schilderij. Mocht het niet naar wens zijn dan kan er eenvoudig ingegrepen worden. Zo kan ik het eenvoudig naar de wensen van mijn klant maken."

Finse designers
"Al jaren heb ik belangstelling voor kunst en design. Omdat ik graag dealer wilde worden van een aantal designers heb ik onderzoek gedaan en kwam ik twee Finse designers/ kunstenaars op het spoor, die nog geen zaken met bedrijven in de Benelux deden. Na enkele bezoeken aan hen in Finland, kreeg ik de exclusieve verkooprechten voor de Benelux van de productlijnen van Markku Salo en Eero Hyrkas. De ontwerpen van Markku Salo zijn decoratieve artikelen die gemaakt zijn van glas.
De ontwerpen zijn strak maar elegant vormgegeven en ze hebben een hoog design gehalte. Eero Hyrkas is ontwerper van roestvrijstalen ontwerpen. Hij won enkele jaren geleden de prestigieuze Stainless Steel Design Award. Hij liet hierbij de gevestigde merken als Alessi en Zack achter zich. Van 4 t/m 7 maart sta ik met mijn bedrijf op de Voorjaarsbeurs in Utrecht (toegankelijk voor bedrijven en winkeliers). Mensen die geïnteresseerd zijn, kunnen hier mijn ontwerpen bekijken."

E-mail: jtdesign@casema.nl
Internet: www.joshuatreedesign.nl


...netwerkt
VOC Ondernemers­concert nu al een begrip

...onderneemt
Een uit de hand gelopen hobby

...viert
Florijn Business Club viert 15-jarig bestaan met nieuwe naam

...lost op
REWIN ondersteunt innovatief bedrijf uit Roosendaal

...hergebruikt
Hergebruiken van producten spaart MKB'er kosten

...inventariseert
'Tijdig inventariseren gevolgen wetswijzigingen!'

...belegt
De Beleggings­adviseurs

...groeit
Het vliegwiel van Etten-Leur: de ene ontwikkeling zet de andere in gang

...sport
Grote plannen voor een sportief Etten-Leur

...presenteert
Hotels in Etten-Leur hebben elk hun eigen charme

...organiseert
Waar het goed wonen is, is het ook goed werken

...ontwikkelt
Grootse plannen met cultuur, toerisme en recreatie

...winkelt
MKB serieuze gesprekspartner van gemeente

...werkt samen
Durven investeren in de toekomst

...plant
Borchwerf maakt er werk van

...opent deuren
Grensverleggend Ondernemen

...rijdt
Zakelijk onderweg

...spreekt
In 't kort

...verbouwt
NVB: 'Meer bedrijven willen verhuizen of verbouwen'

...verkoopt
Pand familiebedrijf vrij van overdrachts­belasting